Είναι μια απλή ιδέα. Ας υποθέσουμε ότι κάθεστε στην καρέκλα σας όλη την ημέρα. Μπορεί να είναι η καλύτερη και πιο εργονομική καρέκλα στην οποία έχετε κάτσει ποτέ. Το πρόβλημα είναι πως έχει φτιαχτεί από δέρμα και δεν επιτρέπει κανενός είδους εξαερισμό.


Οι καρέκλες με διάτρητη πλάτη, ή αλλιώς διχτυωτή πλάτη, αντικαθιστούν με γρήγορους ρυθμούς τις κλασσικές καρέκλες γραφείου με μαξιλάρι και τις δερμάτινες καρέκλες που έχετε συνηθίσει να βλέπετε σε ένα γραφείο. Η διαφορά τους από αυτές τις καρέκλες γραφείου, είναι ότι έχουν κατασκευαστεί από ένα συγκεκριμένο ύφασμα που δίνει τη δυνατότητα αναπνοής.

Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά τα έπιπλα πραγματικά αναπνέουν. Είναι ακριβώς όπως τα παπούτσια που αφήνουν τα πόδια σας να αναπνέουν.
Τι συμβαίνει λοιπόν;
Καταλήγετε να κάθεστε σε μία καρέκλα η οποία δεν είναι βολική και περνώντας ο καιρός αρχίζει να μυρίζει. Σε αντίθεση λοιπόν με τις καρέκλες επισκέπτου, με τις συνηθισμένες δερμάτινες καρέκλες γραφείου δεν έχουμε εξαερισμό. Η θερμότητα λοιπόν παγιδεύεται στην καρέκλα, η καρέκλα ζεσταίνεται και εμείς αισθανόμαστε άβολα.

Το αποτέλεσμα είναι οι πολλές ώρες στην καρέκλα της δουλειάς να κάνουν τις ώρες μας στη δουλειά κόλαση. Επιπλέον, καθώς ιδρώνουμε, ο ιδρώτας αυτός εγκλωβίζεται στην καρέκλα, και εάν αυτή είναι φτιαγμένη από κάτι σαν δέρμα, προκαλείται δυσοσμία.
Όταν όμως η καρέκλα γραφείου έχει διάτρητη πλάτη όλα αυτά είναι διαφορετικά. Είναι φτιαγμένη από ύφασμα ραμμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέπει στον αέρα να τη διαπερνά. Αυτο δίνει μεγαλύτερη άνεση και επιπλέον καμία οσμή δεν παραμένει στο ύφασμα.

Ίσως νομίζετε ότι οι καρέκλες με διάτρητη πλάτη είναι φτιαγμένες από μεταλλικό πλέγμα. Υπάρχουν και τέτοιες κατασκευές όμως οι καρέκλες στις οποίες αναφερόμαστε είναι φτιαγμένες από ύφασμα που έχει τη μορφή πλέγματος. Το πλέγμα επιτρέπει τον εξαερισμό της καρέκλας, κάνοντας την μοναδική ανάμεσα σε άλλες. Αυτό την κάνει τον καλύτερο σύμμαχο υπέρ της άνεσής σας, και ενάντια σε όλα τα προβλήματα που προκύπτουν από την έλλειψή της. Και όσον αφορά τις ενοχλητικές μυρωδιές στο χώρο δουλειάς, αυτές κρατούνται μακριά.

Τα οφέλη της καρέκλας με διάτρητη πλάτη είναι απλά:

Ετικέτες , ,