Αυτό που αποκαλούμε French Collection, ή αλλιώς French Country Collection, είναι ένα διακοσμητικό στυλ που στηρίζεται στη φιλοσοφία ότι στο χώρο πρέπει να προσδίδουμε μια χαλαρή ατμόσφαιρα, η οποία όμως θα είναι βασισμένη στη διαχρονική κομψότητα και ομορφιά των αντικειμένων. Αυτή ακριβώς η κομψότητα είναι και το βασικό χαρακτηριστικό του French Country.
Τα χρώματα που επιλέγονται είναι απαλά και ξεκούραστα, με έμφαση σε φυσικές αποχρώσεις και υφές, ώστε να αφήνεται μια αίσθηση καλωσορίσματος. Το αποτέλεσμα είναι τόσο άνετο όσο και εντυπωσιακό και το French Country είναι διαχρονικά δημοφιλές. 
Τα τελευταία χρόνια, αυτό το στυλ υλοποιείται πιο μινιμαλιστικά, με φωτεινούς τοίχους, λευκή πατίνα κατά κόρον, καθαρές γραμμές και ελευθερία στο ανακάτεμα μοντέρνων με παραδοσιακών κομματιών. Έτσι, η διακοσμητική της Προβηγκίας μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιοδήποτε σπίτι ή δωμάτιο.


Σε αυτό το ποστ αποφάσισα να δείξω πως κάποιες ιδέες μπορούν να υλοποιηθούν εύκολα. Όλοι έχουμε χαζέψει περιοδικά διακόσμησης που δείχνουν υπέροχα σπίτια, αριστοτεχνικά φωτισμένα, όπου όλα είναι τόσο όμορφα και τόσο προσεγμένα που μας κάνουν να πιστεύουμε πως ποτέ δε θα μπορέσουμε να φτιάξουμε κάτι ανάλογο. Παρόλο που οι φωτογράφοι και οι διακοσμητές ξέρουν πολύ καλά να κάνουν την δουλειά τους, σήμερα θα πάρω μερικές εντυπωσιακές φωτογραφίες για να σας δείξω πως με απλές, ανανεωτικές κινήσεις, χωρίς να αλλάξουμε όλη τη διακόσμηση μας, μπορούμε να ενσωματώσουμε αυτό το περίφημο γαλλικό άρωμα και να μεταμορφώσουμε όλους μας τους χώρους. Τις ιδέες τις έχω πάρει από το http://houseandhome.com/
Ξεκινώ με το πρώτο παράδειγμα:

Εδώ βλέπουμε την εντυπωσιακή είσοδο ενός αρχοντικού. Και, ναι, πιθανότατα οι περισσότεροι από εμάς μένουμε σε διαμέρισμα. Όμως δεν χρειάζονται πολλά για να δημιουργήσουμε μια εντυπωσιακή γωνία σαν την παραπάνω στο δικό μας σαλόνι. Για την ακρίβεια το μόνο που μας χρειάζεται είναι ένα μαύρο έπιπλο που θα τραβήξει όλα τα βλέμματα και μια μπερζέρα.
 
 


Η μπερζέρα με το σταμπωτό λογότυπο γίνεται αμέσως μια ιδέα εξαιρετικά μοντέρνα και το μαύρο έπιπλο δίνει βάθος και υπόσταση στο χώρο.

Στο παράδειγμα μας ταιριάζει μια μαύρη κομότα. Όμως, εδώ εκμεταλλεύομαι την ευκαιρία να επιστήσω την προσοχή σε μια πολύ σύγχρονη σχεδιαστική τάση: τις κλασικές κομότες που γίνονται υπερμοντέρνες όταν βάφονται με ρίγες.
Το κόνσεπτ του δεύτερου δωματίου είναι πως να συνδυάζουμε με θάρρος χρώματα και σχέδια. Το τραπέζι είναι σε καφέ φυσικούς τόνους ξύλου. Οι καρέκλες σε λευκό με σκούρο μπλε. Η σημαντική λεπτομέρεια εδώ είναι το μαύρο δέρμα στα μπράτσα των καρεκλών. Πολλοί από τους μεγαλύτερους διακοσμητές υποστηρίζουν πως κάθε χώρος πρέπει να έχει λίγο μαύρο. Λειτουργεί τέλεια ως συνδετικό χρώμα.
 
 


Το τραπέζι θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και μαύρο.

Να υπενθυμίσω το πόσο όμορφα είναι τα μοναστηριακά τραπέζια; Από μόνα τους μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σε ένα δωμάτιο και να του δώσουν χαρακτήρα.

Η τρίτη ιδέα είναι για υπνοδωμάτιο: Ας ξεπεράσουμε για μια στιγμή ότι βλέπουμε μια ολόλευκη κρεβατοκάμαρα. Το θέμα μας εδώ δεν είναι το χρώμα. Είναι όμως το πως ένα πολύ απλό κρεβάτι και ένα πολύ απλό δωμάτιο μπορούν τελικά να συνδυαστούν με άλλα υλικά ώστε να προκύψει μια κρεβατοκάμαρα με πολύ στυλ. Στην πραγματικότητα οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε εντυπωσιακά κρεβάτια με περίτεχνα κεφαλάρια. Και δεν πειράζει καθόλου. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μια κονσόλα, ή ακόμα και ένα κομψό σεκρετέρ, καθώς και έναν όμορφο καθρέπτη. Αποστολή εξετελέσθη.

Σε πολλούς επίσης αρέσει ιδιαίτερα και η ιδέα ενός κομψού σεκρετέρ, που θα μπορούσε ιδανικά να χρησιμοποιηθεί ως τουαλέτα, αλλά και ως γραφειάκι.


Η τελευταία ιδέα είναι για το καθιστικό. Η κονσόλα και η αναπαυτική μπερζέρα, σε ζεστά και ουδέτερα χρώματα, δίνουν ταυτόχρονα εκλεπτυσμό αλλά και ζεστασιά στο χώρο.
 
 
 
 
 
 
 


Ελπίζω να σας έδωσα ιδέες. Θα επανέλθω σύντομα και με άλλα τέτοια ποστ.

Ετικέτες , , , ,