Οι πίνακες ζωγραφικής σήμερα δεν είναι μια μορφή τέχνης για λίγους, αλλά ένας προσιτά οικονομικός τρόπος για να ομορφύνουμε ένα χώρο και να εκφράσουμε την  αισθητική μας.Με άλλα λόγια, το να έχουμε πίνακες ζωγραφικής κρεμασμένους στον τοίχο αποτελεί μια από τις πιο φτηνές, αποτελεσματικές λύσεις για την ανανέωση ενός χώρου, για να αλλάξει η προοπτική ενός δωματίου,  για να κάνουμε ένα διακοσμητικό statement.


Για αυτό σήμερα θα ξεκινήσω μια σειρά από posts όπου θα σας κάνω μερικές προτάσεις για κάθε κύριο δωμάτιο του σπιτιού, που θα βοηθήσουν να δούμε πώς ένας πίνακας που μας αρέσει μετατρέπεται στο απαραίτητο κεντρικό σημείο κάθε χώρου, χαρίζοντας του προσωπικότητα. Θα αρχίσουμε από την κρεβατοκάμαρα.

Επιλέξτε λουλούδια!
Το μοτίβο με τα μεγάλα λουλούδια είναι ιδανικό για να αλλάξει την εικόνα μιας κρεβατοκάμαρας. Τα μεγάλα λουλούδια που κυριαρχούν στο χώρο προσφέρουν ένα εφέ που δεν μπορεί να πάει λάθος: είναι μοντέρνο, αλλά είναι και ρομαντικό, είναι η αποτύπωση ενός κλασικού θέματος, είναι διακριτικό καθώς οι απλές γραμμές του σχεδίου δεν δημιουργούν «θόρυβο» και επιτρέπουν την αρμονική συνύπαρξη με οποιοδήποτε άλλο διακοσμητικό μοτίβο. Το μέγεθος των λουλουδιών προσδίδει στυλ και χαρακτήρα και δίνει το απαραίτητο βάθος στον τοίχο.

Η επιλογή ουδέτερων χρωμάτων ταιριάζει με οποιαδήποτε απόχρωση τοίχου (ακόμα καλύτερα αν είστε τολμηροί χρωματικά), αλλά και με όλα τα στυλ επίπλωσης και διακόσμησης, από το shabby chic μέχρι το minimal και το μοντέρνο.
Αν δεν επιλέξετε παλ αποχρώσεις, ή αν έχετε αποφασίσει πως κάποιος τοίχος του δωματίου σας (συνήθως αυτός στον οποίο ακουμπάει το κρεβάτι σας) θα έχει ένα άλλο πιο έντονο χρώμα, η επιλογή ενός πίνακα με λουλούδια, σε έντονα χρώματα αυτή τη φορά, είναι σοφή.

Σε αυτή την περίπτωση οι διακοσμητές χρησιμοποιούν δύο τρικ ώστε να ενσωματώνουν την τόλμη ενός έντονου χρωματισμού σε ένα δωμάτιο και να εξασφαλίζουν τη συνέχεια και την ενσωμάτωση του με τα υπόλοιπα στοιχεία:

Είτε χρησιμοποιούν στοιχεία του συμπληρωματικού χρώματος στον υπόλοιπο χώρο (όσον κι αν αυτό σας φαίνεται παράξενο το αποτέλεσμα είναι μοναδικό),
είτε εξασφαλίζουν την συνέχεια χρησιμοποιώντας λεπτομέρειες του αγαπημένου έντονου χρώματος και στους υπόλοιπους τοίχους. Εδώ λοιπόν, ένας πίνακας με έντονα χρώματα θα εξυπηρετήσει είτε την μία, είτε την άλλη επιλογή και θα σας μετατρέψει, πολύ γρήγορα και οικονομικά, σε διακοσμητές!

Είδαμε ότι η επιλογή ενός πίνακα με λουλούδια δεν μπορεί να πάει στραβά. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τα θέματα στα οποία χρησιμοποιούνται ανθρώπινες φιγούρες: είναι άλλη μια διαχρονική διακοσμητική επιλογή για το πιο intimate δωμάτιο του σπιτιού στο οποίο ζούμε τις πιο ιδιαίτερες και προσωπικές στιγμές μας.

Η λύση ενός πίνακα μπορεί να αποτελέσει και το ιδανικό κεφαλάρι. Το κρεβάτι πρέπει να είναι το focal point μιας κρεβατοκάμαρας. Πολλοί από εμάς νιώθουμε ότι δεν έχουμε πολύ εντυπωσιακά έπιπλα ώστε να μετατρέπεται το κρεβάτι μας σε κεντρικό σημείο. Ο πιο απλός, γρήγορος, ανέξοδος και εύκολος τρόπος για να αλλάξει αυτό είναι τοποθετώντας πίνακες ως κεφαλάρι. Κι αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Παραθέτω μερικές ιδέες που μπορούν να δώσουν ένα άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα:

Η πρώτη ιδέα βασίζεται σε επιλογή ενός πίνακα που το θέμα του ξεδιπλώνεται σε διαφορετικά κομμάτια, ασύμμετρα μεταξύ τους. Το μέγεθος και το ασύμμετρο σχήμα κάνουν το αποτέλεσμα εγγυημένα ιδιαίτερο και εντυπωσιακό. Αυτό είναι ένα στιλ που ταιριάζει απόλυτα σε πολύ απλά κρεβάτια. Και που γεμίζει αυτόματα το χώρο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κρατήσουμε τον υπόλοιπο χώρο μίνιμαλ.
Η δεύτερη ιδέα βασίζεται σε επιλογή δύο κομματιών, που συμπληρώνουν το ένα το άλλο. Αυτά τα κομμάτια θα μπορούσαν να είναι είτε τετράγωνα, είτε μακρόστενα. Εδώ έχω επιλέξει να είναι μακρόστενα. Σε αυτή την περίπτωση τοποθετούνται ιδανικά πάνω από ένα πολύ μίνιμαλ κρεβάτι, χαμηλά, πολύ κοντά στην κορυφή του κρεβατιού, ώστε να δίνουν την ψευδαίσθηση ότι αποτελούν τη συνέχεια του, κι έτσι να δημιουργείται άλλο ένα πολύ εντυπωσιακό κεφαλάρι, Ιδανικά θέματα είναι πάλι τα λουλούδια ή οι ανθρώπινες φιγούρες, θέματα που ταιριάζουν στο πιο οικείο δωμάτιο του σπιτιού.
                           
Εννοείται ότι τα κομμάτια που θα χρησιμοποιήσουμε μπορεί να είναι και τρία. Και μπορεί να επιλεγεί ένα δυναμικό μοτίβο με λουλούδια και έντονα χρώματα, που θα ταίριαζε ιδιαίτερα σε ένα δωμάτιο με πολύ ανοιχτόχρωμους και ουδέτερους τοίχους.
1431
Η τρίτη ιδέα είναι να τοποθετήσουμε έναν μεγάλο, μακρόστενο πίνακα. Για πιο νεανικά και μοντέρνα δωμάτια, αλλά και για πιο τολμηρούς ‘διακοσμητές’, αυτός ο πίνακας μπορεί να έχει πολύ έντονα χρώματα και σχέδια σαν αυτόν που σας προτείνω εδώ.
      2012-06-22_1338             
Αποκτήστε το τώρα από την Epiplonet
Για τους μη τολμηρούς χρωματικά, μια ιδέα σαν την παρακάτω είναι εξίσου μοντέρνα και σύγχρονη, αλλά κινείται σε μια χρωματική παλέτα ουδέτερη. Έχουμε ήδη πει ότι το γκρι είναι το νέο λευκό.
Άλλη ιδανική λυση για κρεβατοκάμαρα είναι οι ανθρώπινες φιγούρες, Ένα τέτοιο μεγάλο θέμα, δεσπόζει στο χώρο και είναι από μόνο του διακοσμητική δήλωση που μας επιτρέπει να ακολουθήσουμε λιτές γραμμές στο υπόλοιπο δωμάτιο και να μην πονοκεφαλιάσουμε ψάχνοντας επιπλέον λύσεις για να το “γεμίσουμε”.

Ελπίζω πως όλες οι παραπάνω ιδέες θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσης!

Ετικέτες ,