windowsΜε λίγη πολύτιμη έμπνευση από τα http://houzz.comhttp://www.mixandchic.com και το πασίγνωστο και μη εξαιρετέο http://www.designsponge.com, 3 blogs διάσημα για την αισθητική τους,
σήμερα θα δώσουμε το post για καρέκλες κουζίνας και τραπεζαρίας που σας υποσχέθηκα, ώστε να ολοκληρώσουμε την ενότητα που ξεκινήσαμε με τα τραπέζια και τις λευκές κουζίνες. Επειδή όμως αυτά που έχω να σας δείξω είναι πάρα πολλά έχω σπάσει το ποστ σε 2 μέρη.

Πρώτα-πρώτα θα δείχνω φωτογραφίες από υπέροχους χώρους, αυτό που αποκαλούμε φωτογραφίες έμπνευσης, και δίπλα τα αντικείμενα που θα βοηθήσουν ώστε λίγο-λίγο να τους αποκτήσετε, στο συγκεκριμένο ποστ τις καρέκλες κυρίως.

Αυτή η τακτική είναι κάθε άλλο παρά τυχαία. Οι φωτογραφίες έμπνευσης σου δείχνουν το δρόμο. Σε βάζουν να σκεφτείς ποιο είναι το στυλ που σου ταιριάζει και πως θέλεις να είναι ο χώρος σου. Mετά είναι απαραίτητο ο καθένας να φτιάξει αυτό που αποκαλούμε inspiration board. Εκεί όπου σιγά σιγά θα μαζεύεις τα αντικείμενα που αγαπάς και θέλεις να αποκτήσεις και τα οποία θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις το χώρο που είδες και λάτρεψες.

Όλοι οι διακοσμητές αυτό κάνουν. Δεν γίνεται να μπεις σε ένα μαγαζί και απλά να ψωνίσεις, είναι αμφίβολο ότι θα καταλήξεις με το δωμάτιο που ονειρευόσουν και είναι πολύ πιθανό ότι θα ξοδέψεις και περισσότερα χρήματα. Υπάρχουν μάλιστα και ειδικά προγράμματα για να φτιάξεις το δικό σου inspiration board.

Για του λόγου του αληθές δεν έχετε παρά να δείτε τα επόμενα δωμάτια. Είναι όλα ονειρικά και με διαφορετικά στυλ. Κάποιο από όλα θα σας κάνει κλικ. Κι αν εσείς με τη σειρά σας κάνετε κλικ στα αντικείμενα που παραθέτω θα δείτε ότι μπορείτε να εμπνευστείτε από υπέροχα φωτογραφημένα δωμάτια (από αυτά που όταν τα βλέπεις σκέφτεσαι ότι είναι αδύνατο το σπίτι σου ποτέ να συγκριθεί μαζί τους) και να δημιουργήσετε αυτό που σας αρέσει με εντυπωσιακά λίγα χρήματα.

Ξεκινάμε λοιπόν!
Η καρέκλα αυτή είναι κάτι παραπάνω από διάσημη. Διάφανη, υπέρκομψη, σε διάφορα χρώματα. Ταιριάζει με ξύλο και μέταλλο. Είναι πολυκαρμπονική και πολύ ανθεκτική. Το στυλ που δίνει στο χώρο είναι έξτρα-σικ!

Ακολουθούν 2 πανέμορφες και εντελώς διαφορετικές λύσεις, που όπως θα παρατηρήσετε έχουν ένα κοινό: την καρέκλα.
pretty
Καρέκλα Κουζίνας Μεταλλική sar-411164
Όπως βλέπεις μια απλή καρέκλα από μέταλλο και ξύλο, σε ένα σχέδιο που την κάνει να σου φαίνεται έως και συνηθισμένη, όλοι έχουμε δει μια παρόμοια, δεν παύει να είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα αλλά και πιο αγαπητά σχέδια των απανταχού διακοσμητών.
Όχι κάτι που τόσο εύκολα θα το φανταζόσουν αν την έβλεπες μόνη της. Και βγαίνει και σε διάφορα χρώματα.
Και κάτι ακόμα που βγαίνει επίσης είναι το συμπέρασμα πως μερικά σχέδια είναι τόσο διαχρονικά και κλασικά που μπορούν να ενσωματωθούν παντού. Και για αυτήν ακριβώς την επιτυχία του σχεδιασμού τους δεν παύουν ποτέ να παράγονται, αντιγράφονται και να ανανεώνονται. Και οι απανταχού διακοσμητές και στυλίστες λατρεύουν να χρησιμοποιούν αυτά τα ταπεινά εκ πρώτης όψεως αντικείμενα για να δημιουργήσουν τελικά τα πιο εκλεκτικά αποτελέσματα. Μην παραβλέπεις τέτοια αντικείμενα. Δεν θα φύγουν ποτέ από την μόδα. Έχουν αποδείξει την αξία τους όσον αφορά την αντοχή και την άνεση. Και είναι και πασπαρτού. Και ας μην μιλήσουμε και για την τιμή τους.

Ας εστιάσουμε τώρα στα διαφορετικά στυλ που μπορείς να πετύχεις με αυτή την καρέκλα. Όλα εξαρτώνται από το τραπέζι.


Για μοντέρνο λουκ (σαν και αυτό της τελευταίας εικόνας) τις συνδυάζουμε με τραπέζια κουζίνας από γυαλί και μέταλλο σαν αυτό εδώ από λευκή λάκα γυαλιστερή.


Για το αποτέλεσμα της πρώτης εικόνας χρειαζόμαστε κάτι σε γαλλικό vintage, ή country chic, ένα τραπέζι τραπεζαρίας σε χωριάτικο country style δηλαδή. Δε χρειάζεται να επεκταθώ παραπάνω, το πιάνετε το νόημα. Πάντα το mix-and-match έχει κάτι γοητευτικό και απροσδόκητο.

Οι καρέκλες με μοτίβα λουλουδιών επίσης είναι ένα trend που δε φεύγει από την μόδα.
Ιδού και η αντίστοιχη καρέκλα από μέταλλο και ξύλο κεράσι στη συγκεκριμένη περίπτωση.Ακόμα και μια κλασική καρέκλα από δρυ με ένα κλασικό ξύλινο τραπέζι μπορεί να δώσουν ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα, συνδυασμένα για παράδειγμα με ένα μοντέρνο κρεμαστό φωτιστικό οροφής, ή αλλιώς με ένα pendant light.Η περί ου ο λόγος κλασική καρέκλα που χρησιμοποιήθηκε εδώ και η οποία ταιριάζει τόσο με ένα κλασικό τραπέζι κουζίνας σε καρυδιά ή ακόμα και με κάτι εξαιρετικά μοντέρνο, σαν αυτό της φωτογραφίας για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Το στρογγυλό τραπέζι θα μπορούσε ακόμα και να είναι ένα στρογγυλό διάφανο γυάλινο, σε έναν αρμονικό mix-and-match συνδυασμό.


Εδώ θα ταίριαζε τέλεια μια ακόμα καρέκλα πολυκαρμπονική,


με ένα μοναστηριακό τραπέζι, άλλος ένας απροσδόκητος συνδυασμός.
Αναμένεται και η συνέχεια στο θέμα!

Ετικέτες , ,