Στο HouseBeautiful, γνωστότατο μπλογκ για το design και τη διακόσμηση, με πολλά αληθινά σπίτια και συμβουλές, βρήκα τα παρακάτω ωραιότατα δωμάτια και λέω να τα αναλύσουμε λίγο για να παίρνουμε ιδέες.

Θα ξεκινήσουμε με ένα καθιστικό σε μοντέρνο, μινιμαλιστικό ύφος. Για να το πετύχεις χρειάζεσαι:
Έναν ή δύο μοντέρνους καναπέδες, τριθέσιο και διθέσιο, με ίσια πλάτη και τετραγωνισμένα μπράτσα σε χρώματα ουδέτερα όπως λευκό, μπεζ, σοκολατί ή κάποια απόχρωση του γκρι όπως στη φωτογραφία.
Ένα μεγάλο, τετράγωνο, ξύλινο, μοντέρνο τραπεζάκι σαλονιού.
Και φυσικά τη Barcelona, το διάσημο καπιτονέ καναπέ από δέρμα και σκελετό χρωμίου που βλέπεις παρακάτω, και που θα απογειώσει το ύφος του δωματίου, αντικαθιστώντας ακόμα και τον έναν από τους 2 καναπέδες.barce Barcelona


Την Βarcelona την λατρεύω. Είναι ένα σχέδιο ιστορικό που δικαίως κάνει θραύση. Κι αν θέλετε, κάνετε το παρακάτω test: την επόμενη φορά που θα βλέπετε κάποια σειρά στην τηλεόραση, μετρήστε πόσο συχνά και σε πόσους διαφορετικούς χώρους εμφανίζεται μια Barcelona!

Για έναν πιο εκλεπτυσμένο χώρο και κλασικό χώρο χρειάζεσαι:
Έναν καναπέ, πάλι κομψό και μοντέρνο σε λιτή και απλή γραμμή με ίσια πλάτη και τετραγωνισμένα μπράτσα (ο καναπές δεν είναι ο πρωταγωνιστής σε αυτή την ιδέα).
Δύο ωραίες πολυθρόνες εκατέρωθεν του καναπέ που θα κλέψουν την παράσταση (για περισσότερες λεπτομέρειες τσέκαρε το προηγούμενο ποστ για πολυθρόνες και μπερζέρες), ένα τζάκι κι ένα ξεχωριστό τραπέζι ή τραπεζάκι. Τα υλικά που δίνουν μια ακατέργαστη εικόνα και υφή ή που φαίνονται πιο παλιά (σε αντικέ στυλ), επανέρχονται με φόρα στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια όσον αφορά σε τραπέζια και τραπεζάκια σαλονιού, ως εξελιγμένη φρέσκια πρόταση. souarέπιπλα από κορμό δέντρου
Για παράδειγμα, στη διπλανή φωτογραφία, δείχνω ένα έπιπλο τύπου souar από μασίφ κορμό δέντρου και ροδάκια για εύκολη μετακίνηση από την μία, αλλά και ως μοντέρνα πινελιά από την άλλη.Το ποστ κλείνει με το τελευταίο παράδειγμα για σήμερα. Εδώ έχουμε μια μικρή και όμορφη γωνία που θέλουμε να γίνει ιδιαίτερα ξεχωριστή: 2 όμορφες πολυθρόνες ή καρέκλες και στη μέση (αντί για συνηθισμένο μικρό τραπεζάκι) άλλο ένα τραπέζι σαλονιού από μασίφ κορμό δέντρου, σε φυσικό, ακανόνιστο σχήμα.

Αυτά για σήμερα. Καλές βουτιές!

Ετικέτες , , , , ,