1.  Καθρέφτες, βεβαίως. Εξαιρετική λύση που μετατρέπει αυτόματα τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι σε κεντρικό σημείο. Μπορείς να βάλεις παραπάνω από έναν, αν οι καθρέφτες είναι μικροί. Διαφορετικά, μια πολύ ωραία λύση είναι ένας μεγάλος, εντυπωσιακός καθρέφτης ακριβώς στο κέντρο του τοίχου στον οποίον ακουμπάει το κρεβάτι. Για να τον ισορροπήσεις, αρκούν 2 φωτιστικά στα κομοδίνα δίπλα στο κρεβάτι, ή αν δεν έχεις φωτιστικά, μπορείς να βάλεις 2 μικρά καδράκια πάνω από κάθε κομοδίνο. Το αποτέλεσμα θα δείχνει εξαιρετικά πλούσιο.
2. Ένας πίνακας ζωγραφικής. Αυτό το έχουμε συζητήσει διεξοδικώς και σε άλλο ποστ.
3. Κουρτίνες. Ναι, κουρτίνες. Δε χρειάζεται μια υπερπαραγωγή με ουρανό. Φτάνει λίγο ύφασμα κουρτίνας και μερικά πιαστράκια. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το πετύχεις. Ταιριάζουν ιδιαίτερα σε ξύλινες κλασικές κρεβατοκάμαρες, ή σε μεταλλικά κρεβάτια, όπως έχουμε ξαναδείξει.


4. Ταπετσαρία ή στένσιλ. Αυτό δεν χρειάζεται καν να το συζητήσουμε. Στένσιλ ή ταπετσαρία στον τοίχο στον οποίο ακουμπάει το κρεβάτι. Αυτόματο διακοσμητικό statement που προσδίδει κομψότητα και στυλ στην κρεβατοκάμαρα. Ταιριάζει πολύ όμορφα με δερμάτινα κρεβάτια, όπως αυτό της φωτογραφίας.
5. Ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα να αγοράσεις κορνίζες και να βάλεις μέσα μερικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες που μπορείς να αγοράσεις από παντού, ή γιατί όχι, να δημιουργήσεις.
6. Ένα παλιό αντικείμενο που έσωσες από τα σκουπίδια. Αν παρακολουθείς blogs διακοσμητικής σαν το δικό μας, σίγουρα θα έχεις δει άπειρα σπίτια που ένα παμπάλαιο αντικείμενο που φαινομενικά θα έβρισκε το δρόμο του προς την ανακύκλωση μετατρέπεται σε εξαιρετικό κεφαλάρι. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δε, αυτό είναι συνήθως κάποια ξύλινη παλιά πόρτα ή παράθυρο. Ακόμα και αν δεν μπορείς να βρεις κάτι τέτοιο, δεν βλάπτει να αρχίσεις να βλέπεις οτιδήποτε παλιό με άλλο μάτι. Κάτι αρκετά φαρδύ, που αν ξαναβαφτεί και αναπαλαιωθεί θα γίνει ένα μοναδικό αντικείμενο. Κάτι που θα χρησιμοποιηθεί ως ράφι στην τελική, που είναι πολύ πιο εύκολο να το βρεις από μια παλιά πόρτα.
7. Πιάτα. Πιάτα, δίσκοι, πιατέλες. Μπορείς να βρεις εύκολα ιδιαίτερα πιάτα, ειδικά αυτά που φαίνονται vintage και παλιά. Να τα συνδυάσεις και να τα αναδείξεις όπως λέμε κάθετα, κι όχι οριζόντια. Είναι νέα τάση γενικότερα, αν και υπάρχει από παλιά στην Αμερική. Εύκολη και με εγγυημένη επιτυχία.

Ετικέτες , , , ,