Επειδή παρατήρησα πως αρέσει να δείχνουμε αληθινά σπίτια, σας έχω κι άλλο ένα! KlockaregrdenΣε εντελώς διαφορετικό στυλ από το προηγούμενο, φθινοπωρινό μας σπίτι.                                                     Βρίσκεται στη Σουηδία και δεν ήταν παρά ένα παλιό, εγκαταλειμμένο πρεσβυτέριο του 19ου αιώνα. Μέχρι που μια οικογένεια είδε σε αυτό το ιδανικό σπίτι για να στεγάσει την ευτυχία της. Η Isabel, η τωρινή ιδιοκτήτρια, περιγράφει την γαλήνη και την αρμονία που ένιωσε όταν το πρωτοείδε και για αυτό και δεν αποθαρρύνθηκε από τα χάλια του. Όπως θα δεις, η Isabel έκανε θαύματα. Χωρίς να πειράξει την αρχική αρχιτεκτονική το μετέτρεψε σε ένα χαρούμενο, μοντέρνο, φωτεινό σπιτικό. Έναν ήρεμο, άνετο και δημιουργικό χώρο σύμφωνα με τα λεγόμενα της.

Εμείς το βρήκαμε στο Residence και σας το παρουσιάζουμε.

Ε, από που αντλούν την έμπνευση τους αυτές οι καρέκλες το αναγνωρίζεις πια. Από την περιβόητη σειρά 07, το έχουμε ξανασυζητήσει. Μπορείς να βρεις εύκολα και πολύ οικονομικά μια καρέκλα σε αυτό το στυλ και όπως έχουμε πει ταιριάζει με τα πάντα. έ ί ή Sar-411164
Αυτές οι καρέκλες λοιπόν, που εδώ είναι ταιριασμένες σε διαφορετικά χρώματα, συνδυάζονται με ένα πολύ πρακτικό, ξύλινο τραπέζι κουζίνας. Το τραπέζι όπως βλέπεις δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, σίγουρα δεν της κόστισε μια περιουσία,  κι αυτό δεν πειράζει καθόλου. Το αντίθετο. Διότι υπάρχουν λεπτομέρειες σε αυτό το δωμάτιο που το απογειώνουν. Κι αυτές δεν είναι άλλες από την σοφή προσθήκη ενός πίνακα ζωγραφικής με πολύ έντονα χρώματα (εξαιρετική ιδέα το έντονο κίτρινο έτσι όπως “ακουμπάει” στον λευκό τοίχο) αλλά και από το παλιό κλασικό έπιπλο σε λευκή πατίνα.
Το βλέπεις ότι το αποτέλεσμα είναι όμορφο από την φωτογραφία, δεν χρειάζεται να σε πείσω. Κι από εδώ μπορείς να πάρεις πολλές ιδέες. Πρώτον, αν δεν νιώθεις ιδιαίτερη τόλμη με τα χρώματα στους τοίχους, δεν πειράζει καθόλου. Και τα κλασικά υπόλευκα κάνουν τη δουλειά τους τέλεια. Δεύτερον, δεν χρειάζεται να χρεωθείς για να κάνεις ένα δωμάτιο ιδιαίτερο. Το βλέπεις από το τραπέζι και τις καρέκλες. Μπορείς να αποκτήσεις παρόμοια χωρίς μεγάλα έξοδα. Τρίτον, τα συμπληρωματικά του δωματίου είναι το “αλατοπίπερο”. Φτάνει ένας καμβάς που ξέρεις ότι πλέον μπορείς να βρεις φτηνά και σε άπειρη ποικιλία. Και ένα μοναδικό, καλό κομμάτι επίπλωσης. Έχουμε ξαναπεί πως ένα καλό έπιπλο να βάλεις σε ένα χώρο με τέτοιο τρόπο που να ξεχωρίζει, φτάνει. Δεν χρειάζεται να γεμίζεις ένα χώρο με εξεζητημένα και ακριβά κομμάτια. Η ντουλάπα σε λευκή πατίνα είναι αυτό το κομμάτι. Αφενός, με πολύ πετυχημένο mix-and-match, ξεχωρίζει ως το μόνο κλασικό και βαρύ κομμάτι του δωματίου. Αφετέρου, ενσωματώνεται τέλεια εξαιτίας του χρώματος της.

Ο καναπές είναι μοντέρνος, απλός, διθέσιος και σε πολύ πετυχημένη ζεστή γκρι-σοκολατί απόχρωση. Προσωπικά, ένα από τα πιο αγαπημένα μου χρώματα. Τα πολλά πλεονεκτήματα του γκρι, ειδικά σε καναπέ, τα έχουμε ξανασυζητήσει.

Η κουζίνα είναι σε Industrial στυλ με πολύ Inox. Τέτοιου είδους κουζίνες πηγαίνουν πολύ με λευκά πλακάκια και μικρές χρωματιστές λεπτομέρειες, όπως έχει κάνει εδώ η Isabel, που έχει τόσα χαριτωμένα κουζινικά, πιατέλες, τσαγιέρες και κούπες σε κίτρινο, πορτοκαλί και φούξια.
Να και μια φωτογραφία του καθιστικού. Επίσης η διακόσμηση αυτού του δωματίου στηρίζεται στην απλότητα και αφήνει τις λεπτομέρειες να αναδείξουν τόσο τα έπιπλα όσο και το συνολικό χώρο. Εδώ οι λεπτομέρειες που ξεχωρίζουν είναι οι 2 πίνακες ζωγραφικής σε έντονα πράσινα και μπλε και το χαλί με τα έντονα σχέδια (στις ίδιες αποχρώσεις για να εξασφαλίζεται η συνέχεια). Τα κύρια στοιχεία του δωματίου είναι οι δύο καναπέδες σε δέρμα και το απλό, μοντέρνο, ξύλινο τραπεζάκι σαλονιού. Αποστολή εξετελέσθη και σε αυτό το δωμάτιο. Έχουμε ξαναπεί πως το λευκό και το μαύρο ταιριάζουν σε όλα τα σπίτια, είναι ένας γοητευτικός και σοφιστικέ συνδυασμός. Το δωμάτιο διατηρεί τη ζεστασιά του μέσω του ξύλινου τραπεζιού και τη ζωντάνια του λόγω των χρωμάτων στους πίνακες και το χαλί.

Για το τέλος, μια φωτογραφία του εξωτερικού του. Για να δεις πως ήταν. Θυμήσου πως είναι από τα τέλη του 1800. Μακάρι να είχαμε κι εμείς πολλά τέτοια σπίτια. Και τα χρήματα να τα ανακαινίσουμε βεβαίως!

Ετικέτες , , , , , ,