Βροχερή Κυριακή σήμερα και νομίζω ότι μόλις μπήκε το φθινόπωρο. Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ καλωσορίζω τέτοιες ημέρες, ειδικά μετά από ένα μακρύ καλοκαίρι. Σε κάνουν να νιώθεις μια ραθυμία, την ανάγκη να χουχουλιάσεις γαλήνια ακούγοντας την βροχή που πέφτει, μυρίζοντας την υγρασία, θαυμάζοντας τα χρώματα που φαίνονται πιο έντονα. Και κάνοντας μικρά, όμορφα πράγματα, όπως το να διαβάσεις ένα βιβλίο ή να δεις μια ταινία από τη θαλπωρή του καναπέ.
Για αυτό και σήμερα απλά θα σου δείξω ένα πολύ ξεχωριστό σπίτι. Με ιδιαίτερα φθινοπωρινή διάθεση. Ένα σπίτι που δεν έχεις ξαναδεί. Είναι το σπίτι του ισπανού διακοσμητή Serge Castella. Είναι τόσο διαφορετικό, τόσο έντονο αυτό που αποπνέει, τόσο ατμοσφαιρικό στο σύνολο του που σε παρασέρνει στον κόσμο του και την ιδιαιτερότητα του. Σου αφήνει την αίσθηση μιας ταινίας που σου άρεσε: Είναι δραματικό. Και έντονα αυθεντικό. Γεμάτο χαρακτήρα.
Και φυσικά, μπορείς αν θες να το μελετήσεις και να δεις πως το πετυχαίνει.

Πρέπει να το δεις.

Αυτό είναι το σαλόνι του. Νομίζω καταλαβαίνεις αμέσως γιατί αυτό το σπίτι σου αφήνει την αίσθηση του φθινοπώρου. Παρακάμπτω το απίθανο τζάκι, τα δοκάρια στα ταβάνια, την τέχνη. Στέκομαι στην απίθανη τεχνοτροπία του μπεζ τοίχου. Και στα έπιπλα βέβαια. Μια εντυπωσιακή κλασική μπερζέρα συνδυασμένη με 2 μοντέρνες πολυθρόνες και μερικά περίτεχνα κλασικά τραπεζάκια σαλονιού συνδυασμένα με πιο μοντέρνα τραπεζάκια, αλλά που όλα μαζί φαίνονται σαν να ανήκουν από πάντα σε αυτό το σπίτι. Αυτή είναι η μαγεία του πετυχημένου mix-and-match.   
ό ά ή 9184Έ ό ή  ό JT 83έ ό ό ό JRT10
Η κουζίνα όπως βλέπεις είναι ιδιαίτερα μοντέρνα, σχεδόν Industrial. Το τραπέζι μπορείς να το αποκτήσεις πανεύκολα, είναι French Collection και στο δείχνω αποκάτω.
Οι καρέκλες είναι vintage, αλλά οπωσδήποτε ένα τέτοιο τραπέζι μπορεί να συνδυαστεί άνετα ακόμα και με την πιο μοντέρνα καρέκλα. Σου έχω δώσει πολλές ιδέες στο παρελθόν. Τα φωτιστικά είναι απλά, μοντέρνα, κρεμαστά μονόφωτα οροφής, ή αλλιώς pendant lights.


Το γραφείο του είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό.
Στην πραγματικότητα αποτελείται από ένα στιβαρό, μοντέρνο τραπέζι και μια κλασική πολυθρόνα.
Βλέπεις ξανά πόσο μοναδικά συνδυάζεται το λιτό με το περίτεχνο, το μινιμαλιστικό με το vintage.




Το κλασικό έπιπλο -βιτρίνα στον τοίχο έχει μετατραπεί σε βιβλιοθήκη. Δεν είναι άλλο από το κλασικό έπιπλο των γονιών μας που αν το κληρονόμησες δεν πρέπει επ’ουδενί να το πετάξεις αλλά να το συνδυάσεις και να το ενσωματώσεις ακόμα και στο πιο μοντέρνο σπίτι. Και να το μεταμορφώσεις ή ακόμα και να το χρησιμοποιήσεις μη παραδοσιακά, όχι ως μια βιτρίνα, αλλά ως μια βιβλιοθήκη για παράδειγμα. Αν πάλι σου αρέσουν αυτά τα έπιπλα, το μεράκι και η ποιότητα της κατασκευής τους, μπορείς ακόμα και τώρα να αποκτήσεις κάτι ανάλογο πολύ εύκολα.



Η κρεβατοκάμαρα είναι άλλο ένα αριστούργημα.
Λιτό κρεβάτι, έξοχος συνδυασμός χρωμάτων. Οι γήινοι τοίχοι, τα δοκάρια στο ταβάνι συνδυάζονται εξαιρετικά με το σκούρο μωβ κάλυμμα. Δυο αυστηρά μαύρα κομοδίνα συμπληρώνουν τέλεια την εικόνα.
έ ό  ύ ό ί J6853

Τελευταίες πινελιές, μια μεγάλη φωτογραφία πάνω από το κρεβάτι και 2 ίδια φωτιστικά που διατηρούν την αρμονία του χώρου.
Πολύ όμορφό  ύ ό ί 0709-004ό  ύ ό ί J8739η γωνία. Μια απλή κονσόλα-γραφείο και μια λιτή κλασική καρέκλα.Εδώ στη δείχνω με λίγο περισσότερη γαλλική κομψότητα, πάλι από French Collection.
ό ό ό JT 26έ   ό ό  JCH66LΚαι αυτός ο συνδυασμός προσωπικά μου αρέσει πολύ. Μια κλασική πινελιά είναι πάντα μια σίγουρη επιλογή.
ό ό ί ύ teak  έ ύ JMP 366ό έ ό ί ύ teak  έ ύ JMP710Γενικά να ξέρεις πως μπορείς οπουδήποτε να προσθέσεις μια κλασική καρέκλα σε πολύ ιδιαίτερο σχέδιο για να αναδείξεις ένα χώρο ή μια γωνία.






Και να την συνδυάσεις πολύ αρμονικά ακόμα και με πολύ λιτά και μοντέρνα έπιπλα. Δίνει μια νότα πολυτέλειας και κάνει το όλο σύνολο να διαφέρει και να ξεχωρίζει. Όπως αυτή η πτυσσόμενη καρέκλα από μασίφ ξύλο και δέρμα, σίγουρα δεν θα την δεις σε πολλά σπίτια.




Μια άλλη όψη της κουζίνας όπου βλέπεις την μεγάλη ντουλάπα από μαόνιά ί ό ό CAB 152Έχοντας στο μυαλό σου ότι τα ντουλάπια της κουζίνας είναι από inox, αυτό είναι άλλη μια απόδειξη ότι δεν υπάρχουν όρια στο τι συνδυάζεται με τι. Φαντασία μόνο να υπάρχει και καλό γούστο.

Ετικέτες , , , , , ,