Έχουμε πολύ καιρό να δείξουμε σκαμπό παρόλο που ξέρω ότι σας αρέσουν (μερικά από τα πιο δημοφιλή μας post ήταν για σκαμπό μπαρ).

Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ ωραία και δεν προορίζονται μόνο για αυτούς που έχουν πάσο στην κουζίνα. Δίνουν άλλο ύφος στο σπίτι, πιο νεανικό και παιχνιδιάρικο. Πιο cool μπορείς ακόμα να το πεις.

Ειδικά όταν είναι φτιαγμένα από φτασμένους σχεδιαστές σαν τον Stefano Sandona για την Gaber, που με την ultra-μοντέρνα αισθητική του αντικατοπτρίζει το ιταλικό design σήμερα.

Για αυτό σήμερα έχω διαλέξει προσεκτικά 7 πολύ διαφορετικά σκαμπό, το καθένα με τη δική του προσωπικότητα και στυλ.

Swing
Το Swing έχει δύο κύρια χαρακτηριστικά, όμορφες καμπύλες και εκρηκτικό χρώμα. Το σχήμα του δηλαδή είναι τέτοιο που σου δίνει την αίσθηση της αταλάντευτης ροής και βγαίνει σε διάφορα, πολύ φωτεινά χρώματα. Αυτά τα 2 χαρακτηριστικά το κάνουν πολύ- πολύ μοντέρνο.
Cross


Το Cross όπως βλέπεις με το αναπαυτικό του κάθισμα, έχει ξεκάθαρα ποπ αισθητική, είναι δηλαδή ένα αντικείμενο που δανείζεται το σχήμα του από μια άλλη αναγνωρίσιμη μορφή, το σχήμα του σταυρού στην προκειμένη περίπτωση.

Επειδή αυτά τα αντικείμενα κάνουν ένα statement από μόνα τους, η υπόλοιπη κατασκευή τους βασίζεται στη λιτότητα και στην ποιότητα.
Alhabra


Το Alhabra είναι προσωπικά απο τα πιο αγαπημένα μου.

Μου αρέσει το τυπωμένο βιομηχανικό του σχέδιο. Θυμάστε που σας είχα πει πως για να φτιαχτεί η καρέκλα Alhabra χρειάστηκε να αναπτυχθεί ένα καινοτόμο σύστημα παραγωγής κατοχυρωμένο με πατέντα.

Μου αρέσει ο αέρας τεχνολογίας που αποπνέει λοιπόν, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω πως, πέρα από αυτό, το σχέδιο της είναι λιτό.


Έχει το σχήμα ενός κλασικού σκαμπό μπαρ και μια ολόκληρη ιστορία να πει για το πως φτιάχτηκε.

Ενώ ταυτόχρονα έχει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και το άλλο της πλεονέκτημα είναι το γεγονός ότι μπορώ με βεβαιότητα να διαλέξω ένα συνδυασμό χρωμάτων που θα ταιριάζει με οποιοδήποτε χρωματισμό μπορεί να έχω στο σπίτι μου.
Prodige

Αυτό είναι το σκαμπό Prodige. Όπως και η καρέκλα, έχει κυβικό σχήμα και η γραμμή του είναι ταυτόχρονα αυστηρή αλλά και πολύ σύγχρονη.
Η καρέκλα στην οποία βασίζεται έχει κερδίσει βραβείο σε διαγωνισμό Design για το λιτό και καθαρό περίγραμμα της και έχει μετατραπεί σε χαρακτηριστικό παράδειγμα της ιταλικής αισθητικής.
Είναι ένα εξαιρετικά πρωτότυπο σκαμπό.
Moema
Το Moema κι αυτό με τη σειρά του προσπαθεί να ακολουθήσει τη φιλοσοφία της πολύ πετυχημένης καρέκλας στην οποία βασίζεται.

Με άλλα λόγια, ο σχεδιασμός του είναι νεανικός, δυναμικός και ξεχειλίζει από φρεσκάδα και δημιουργικότητα. Σε πολλά γυαλιστερά, έντονα χρώματα.
SnakeΤο Snake έχει πιο λιτό, απλό σχεδιασμό.
Έχει και μπρατσάκια για να νιώθεις πάνω του τόσο άνετα και βολικά όσο σε ένα κανονικό κάθισμα.
Η λογική του βασίζεται σε ένα clean-cut, all-fitting design που βγαίνει σε τολμηρά χρώματα.
FreedomΤο Freedom έχει εντελώς φουτουριστικό σχεδιασμό. Έχει επίσης κάτι από ταχύτητα και κάτι από τεχνολογική τελειότητα. Προσωπικά, όταν το κοιτάω μου έρχονται αυτόματα στο μυαλό εικόνες από ταινίες επιστημονικής φαντασίας και από αυτοκίνητα που πετάνε πάνω από φουτουριστικούς ουρανοξύστες.
Κι αυτό έχει κάθισμα από τεχνοπολυμερές, βάση από χρώμιο, βγαίνει σε πολλά χρώματα κι έχει μηχανισμό ρύθμισης του ύψους, κάτι που ισχύει για όλα τα σκαμπό που σου έχω δείξει.

Ετικέτες ,