Στο προηγούμενο ποστ σας έδωσα μια πρώτη γεύση από τη Gaber, τη βραβευμένη ιταλική εταιρεία με το ιδιαίτερο design.
Επειδή δε μου έφτασε όμως (είπαμε, μεγάλη η χαρά και το καμάρι για την συνεργασία) θα σας δείξω μερικά έπιπλα της ακόμα. Καρέκλες συγκεκριμένα που τους έχω και αδυναμία.
Big Bang

Άλλη μια πατέντα δημιουργήθηκε εδώ ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί μια αναπάντεχη ιδέα: πώς φτιάχνουμε μια τόσο φιλόδοξη και ευφάνταστη πλάτη με πολύπλοκα τρισδιάστατα γραφικά;
Το ερώτημα απαντήθηκε και το αποτέλεσμα είναι η Big Bang, αφιερωμένη εξαιρετικά σε όλους όσοι προσκυνούν το σύγχρονο στυλ, το contemporary style με άλλα λόγια.
Rabbit
Η Rabbit με τα ωραία λαγουδένια αυτάκια. Πολύ μοντέρνα, πολύ πρωτότυπη, πολύ χαρούμενη, ιδανική για νεανικό σπίτι. Σε πολλά-πολλά χρώματα.
Διάφανη και πολυκαρμπονική, πράγμα που σημαίνει πολύ ανθεκτική.

Βγαίνει και σε πιο σοβαρή εκδοχή, αλλά προσωπικά προτιμώ αυτή που βλέπεις δίπλα. Είναι μοναδική, είναι χαριτωμένη, κάνει ένα statement.

Harmony
Όποιος έχει παρακολουθήσει έστω και λίγο αυτό το blog, ξέρει ότι με τη συγκεκριμένη έχω κόλλημα. Μοιάζει πολύ με τις Shell Chair των θρυλικών Eames, οι οποίοι έφεραν επανάσταση στο χώρο του επίπλου στη δεκαετία του ‘50. Για εμένα αυτή η καρέκλα είναι φετίχ, είναι αντικείμενο πόθου.

Και αυτή βγαίνει σε πολλές διαφορετικές εκδοχές:
Ninja
Σε πολλά χρώματα και σε πολλές διαφορετικές εκδοχές επίσης. Εναλλακτική, ακολουθεί και αυτή την λογική μιας shell chair, μιας ανατομικής καρέκλας δηλαδή με ιδιαίτερο design που όμως παραμένει πολύ βολική γιατί είναι έτσι φτιαγμένη ώστε να αγκαλιάζει το σώμα. Εξάλλου, η φιλοσοφία πίσω από τις shell chairs ήταν και θα είναι να εξυπηρετούν τη λειτουργικότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι λιτά αλλά πολύ χαρακτηριστικά σχεδιασμένες. Ο μινιμαλισμός δηλαδή στην υπηρεσία της φαντασίας και της άνεσης. Όπου αυτή η φαντασία εξωτερικεύεται με την μορφή κομψών, ραφιναρισμένων γραμμών, χωρίς υπερβολές. Οπότε μιλάμε για άλλο ένα ελαφρύ, πρακτικό κάθισμα με έντονο χαρακτήρα που δεν το προσπερνάς εύκολα.
Flower
Η Flower Chair είναι πολλά πράγματα. Ανάμεσα σε όλα, ίσως να είναι και λίγο το παιδί των λουλουδιών. Το πληθωρικό της σχήμα εκπέμπει λίγο δεκαετία ‘70. Επίσης είναι μια καρέκλα που άνετα στέκεται τόσο σε εσωτερικούς όσο σε εξωτερικούς χώρους (προσωπικά την βρίσκω ιδανική επιλογή για κήπους και βεράντες αλλά ταιριάζει κουτί και σε νεανικό διαμερισματάκι, ειδικά σε κάποιο έντονο χρώμα). Επίσης εκτός από πολύχρωμη (βγαίνει σε πολλές αποχρώσεις) είναι και πολυμορφική. Αν παρατηρήσεις το τραπεζάκι της φωτογραφίας θα διαπιστώσεις πως ω, ναι, αυτό το τραπεζάκι δημιουργήθηκε από την ένωση των βάσεων δύο καρεκλών Flower. Συνδυάζοντας λοιπόν τις βάσεις της, άνετα φτιάχνεις ένα πολύ μοντέρνο τραπεζάκι!
Extreme

Το θέμα αυτής της καρέκλας είναι ο νεανικός δυναμισμός. Για αυτό και το προσωπικό της στοιχείο (πέρα από το σχήμα shell και όλα τα χαρακτηριστικά που πάνε μαζί του –μοντέρνο, ελαφρύ, ανθεκτικό, άνετο - τα είπαμε παραπάνω άλλωστε) είναι ο δυναμισμός που βγάζει η έντονη διχρωμία και το αδρό σχήμα πάνω στο οποίο εφαρμόζεται αυτή η διχρωμία. Στοιχείο που την κάνει και ποπ και ξεχωριστή.

Ετικέτες , ,