Σε συνέχεια προηγούμενου ποστ για τις τραπεζαρίες που κοσμούν πανέμορφα σπίτια, εδώ σου δίνω αυτές που δε … χώρεσαν!

Εδώ έχουμε ένα απλό ξύλινο τραπέζι και άλλη μια αγαπημένη μου καρέκλα για την οποία έχουμε μιλήσει στη σειρά από post που έχουμε ονομάσει  Design Classics. Συγκεκριμένα πρόκειται για τη θρυλική σειρά 7 των καρεκλών του Αrne Jacobsen και ισχύει ότι έχουμε πει ήδη. Απλή, κομψή, κλασική, πολύ οικονομική, κάνει statement και ταιριάζει πολύ κυριολεκτικά με … τα πάντα.





Μοντέρνο, μινιμαλιστικό. Παιχνίδι σε άσπρο-μαύρο. Τι πραγματικά μπορεί να πάει λάθος σε αυτό το δωμάτιο με τη συγκεκριμένη τραπεζαρία και διακοσμητικές πινελιές; Τίποτα απολύτως.
Η Rabbit Pelle (η σοβαρή μινιμαλιστική εκδοχή της Rabbit της Gaber δηλαδή) και το τραπέζι Saturno πάλι από την Gaber είναι τα έπιπλα που σου προτείνω για να την αποκτήσεις.

Κι επειδή η πενία ενίοτε τέχνας κατεργάζεται... προσέχεις τον κορμό δέντρου και πόσο ξεχωριστό κάνει το αποτέλεσμα του δωματίου; Που θα βρεις κορμό δέντρου θα μου πεις. Αν είσαι από τους τυχερούς που μένουν σε μονοκατοικία κι έχεις κι ένα μικρό κηπάκι με μερικά δεντράκια, την επόμενη φορά που θα τα κλαδέψεις, μην πετάξεις τα κομμάτια των κορμών που ξεφορτώθηκες. Γιατί δηλαδή να το χρυσοπληρώσεις ως αντικείμενο τέχνης αφού μπορείς να το φτιάξεις και μόνος σου; Για τις δε μαύρες κορνίζες που συμπληρώνουν το σύνολο, δεν το συζητώ, μπορείς να βρεις πολύ φτηνές. Και να φτιάξεις ένα χώρο που όσοι τον βλέπουν θα σε ρωτάνε ποιον διακοσμητή προσέλαβες.
yet another one very chic dining roomΆλλος ένας ωραίος τρόπος να συνδυάσεις ένα τραπέζι σαν το Saturno. Με μια πολυκαρμπονική καρέκλα Diamond που μοιάζει τόσο πολύ με τη Louis Ghost (στα πάντα εκτός από την τιμή της) και που είναι τόσο ανθεκτική που είναι ιδανική τόσο για εσωτερικό όσο και για εξωτερικό χώρο.

Εδώ βλέπεις να συνδυάζεται ένα τραπέζι από μασίφ κορμό δέντρου, που έχει διατηρήσει το φυσικό του χρώμα και σχήμα με λευκές καρέκλες Panton. Για τον Panton σκοπεύω πολύ σύντομα να κάνω ένα μικρό αφιέρωμα, στα πλαίσια της σειράς από post που έχουμε ονομάσει Design Classics.
 Για το τέλος σας έχω φυλάξει αυτό το πολύ ατμοσφαιρικό δωμάτιο. Αν εξαιρέσουμε το ψηλοτάβανο παλιό κτίριο, όλα τα υπόλοιπα μπορείς να τα αντιγράψεις. Από το γλυκό χρώμα στους τοίχους μέχρι και τη διακόσμηση.




Για αυτό το δωμάτιο σου προτείνω την καρέκλα Link πάλι από την Gaber  και ένα τραπέζι  μοναστηριακού τύπου από τη σειρά French Collection.
 










Ελπίζω οι υπέροχες τραπεζαρίες και τα σπίτια που σας έδειξα και σήμερα να σας ταξίδεψαν, έστω και λίγο!

Ετικέτες , , , , ,