Σήμερα θα δείξουμε υπέροχα δωμάτια σε απαλούς παστέλ τόνους.

Μας αρέσουν γιατί είναι γλυκά, ήρεμα, μέσα στη γαλήνη. Βοηθούν στην χαλάρωση και ελαττώνουν το στρες.

Για αυτό και έχω να σου δείξω μερικά πανέμορφα δωμάτια, όπου θα αναλύσουμε παρέα πως μπορείς να πετύχεις ένα παρόμοιο αποτέλεσμα.

Eclectic country living room | living room | Living room decorating ideas | Image | Housetohome
Αφού σου δείξω τη βασική παλέτα των παστέλ (όχι πως δεν την γνωρίζεις αλλά για να την έχουμε πρόχειρη) ξεκινάμε με το διπλανό δωμάτιο σε πιο country ύφος.

 Τραπέζι σαλονιού σε χωριάτικο Country style J-142518
Δίχρωμο πατινέ τραπεζάκι σαλονιού απο ξύλο μασιφ μαόνι φουρνιστό 142522Εδώ βλέπεις ότι στον τοίχο κυριαρχεί ονειρεμένη ταπετσαρία σε απαλό γαλάζιο με κρεμ λουλουδάκια. Και έπιπλα σε country style σαν το τραπεζάκι σαλονιού αριστερά.
Στο επόμενο σαλόνι κυριαρχούν φιστικί και γαλάζιες αποχρώσεις σε τοίχο και καναπέ, με διακριτικές ροζ λεπτομέρειες στα μαξιλάρια και στην πολυθρόνα. Απαλή πολυχρωμία σε συνδυασμούς που ταιριάζουν εξαιρετικά μεταξύ τους.

Και για να “δέσει το γλυκό”, πολύ σοφά τα ξύλινα έπιπλα είναι σε λευκή πατίνα. Το λευκό δένει όλες τις αποχρώσεις μεταξύ τους και το αποτέλεσμα είναι πολύ αρμονικό, πολύ φωτεινό και πολύ γλυκό.
http://www.epiplonet.com/krevatia-dermatina-ufasmatina/Να και μια κρεβατοκάμαρα. Καπιτονέ κρεβάτι όπως παρατηρείς γιατί το καπιτονέ είναι μια τάση διαχρονική. Δείχνει εξαιρετικά δε, σε πιο ανοιχτές αποχρώσεις. Ειδικά στην κρεβατοκάμαρα δίνει class και στυλ στον χώρο.

2 κλασικά κομοδίνα συμπληρώνουν το σύνολο.

Από κάτω σου δείχνω ένα παρόμοιο κομοδίνο κι υπέροχο, καπιτονέ δερμάτινο κρεβάτι.


Άλλο ένα καθιστικό σε φιστικί και απαλό γαλάζιο.

Μια πολύ όμορφη και πολύ έξυπνη ιδέα, που μπορείς εύκολα να υλοποιήσεις, είναι τα πλαίσια στον τοίχο, με τα διάφορα μικροαντικείμενα (που όλοι μας έχουμε παρόμοια).

Τα πλαίσια έχουν βαφτεί σε διάφορα παστέλ χρώματα που κάνουν όμορφη αντίθεση με τον baby blue τοίχο και δεν είναι άλλο από μικρές, χειροποιήτες βιτρίνες και μια πολύ πρωτότυπη διακοσμητική άποψη.
Ας πάμε και σε λίγο ροζ. Προσέχεις ότι ο τοίχος είναι βαμμένος σε μια ψυχρή απόχρωση του ροζ, που όπως την βλέπω έχει και λίγο γκρι μέσα, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να δείχνει πολύ σοφιστικέ και καθόλου παιδικό.

Συνδυάζεται και πάλι με λευκό και με υπέροχη, κλασική αλλά συνάμα ανάλαφρη Όλη η υπόλοιπη διακόσμηση του δωματίου όπως παρατηρείς είναι λιτή και μοντέρνα, από τη βιβλιοθήκη στον τοίχο, μέχρι το φωτιστικό και μέχρι τον καναπέ που είναι χαρακτηριστικός τύπος απλού, μοντέρνου, λευκού καναπέ.
Modern country bedroom | Image | Housetohome.co.ukΕδώ ένας μεταλλικός καναπές- κρεβάτι έχει βαφτεί λευκός και έχει κυριολεκτικά στολιστεί με πανέμορφα μαξιλάρια στον all-time-classic συνδυασμό 2 μοτίβων που παντρεύονται παραδοσιακά πολύ καλά μεταξύ τους, τον συνδυασμό δηλαδή του μοτίβο με ρίγες και του λουλουδάτου.
Plantation-style living room | Living rooms | Image | Housetohome

Παρόμοιος καναπές σε παλ χρώματα. Ο καναπές είναι σε απαλός ροζ και “σπάει” με τα κίτρινα και γαλαζιο-γκρι και καφέ-γκρι μαξιλάρια.

Εδώ η συνολική παστέλ εντύπωση του χώρου αμβλύνεται από το παλιό ξύλινο μπαούλο και την πολυθρόνα.

Vintage country living room | Pastel colours | Vintage design idea | Image | HousetohomeΓια το τέλος, άλλο ένα παστέλ δωμάτιο σε πιο κλασικούς τόνους.

Αυτό πια αφήνει την φαντασία σου να σε ταξιδεύει σε εντελώς άλλες εποχές!

Ετικέτες , , , , ,