Ο Adrian Briscoe, ο δημιουργός του Instill Life, είναι φωτογράφος που έχει συνεργαστεί με κάποια από τα μεγαλύτερα περιοδικά διακόσμησης αλλά ακόμα και με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες επίπλων στον κόσμο. Έχει φωτογραφήσει με μοναδικό τρόπο μερικά απίθανα εσωτερικά σπιτιών.
Οι φωτογραφίες του είναι χωρίς υπερβολή έργα τέχνης και το ενδιαφέρον του εστιάζεται απόλυτα στο περιβάλλον που χτίζουμε προσεκτικά γύρω μας και που αποκαλούμε “Σπίτι”. Στο σπιτικό μας, τον ιερό μας χώρο.
Σήμερα θα σου δείξω ένα μικρό κομμάτι μόνο από τη δουλειά του και θα ταξιδέψουμε στην τέχνη του παρέα.

Η μεγαλύτερη ικανότητα του Adrian είναι ότι οι φωτογραφίες του εμπνέουν.
Αν αποδομήσουμε το πως το κάνει το πρώτο πράγμα που θα σκεφτούμε είναι πως φταίει ο φωτισμός του. Που άλλοτε είναι δυνατός και δραματικός και άλλοτε απαλός και μαλακός, ανάλογα με το σπίτι που φωτογραφίζει, ανάλογα με το δωμάτιο ή την διακόσμηση.
bedroom2
Δες εδώ για παράδειγμα, πόσο
“κινηματογραφική” φαίνεται αυτή η κρεβατοκάμαρα, πως έχει συλλάβει την αντίθεση των χρωμάτων και πως έχει χωρίσει το δωμάτιο σχεδόν στα δύο: από την μία πλευρά το σκούρο, μοντέρνο κρεβάτι, από την άλλη η παλιά δερμάτινη πολυθρόνα.

Συμφωνία σε άσπρο-μαύρο


Λιτό, μινιμαλιστικό, μοντέρνο σαλόνι.

Σκούρος γκρι, σχεδόν μαύρος καναπές, αποδομημένη τέχνη στους τοίχους.

Η ίδια λογική του γκρι και του ασπρόμαυρου συνεχίζεται κάτω στην επίσης μινιμάλ κρεβατοκάμαρα και στην εικόνα του καθιστικού με τον λευκό γωνιακό καναπέ.
  white 

Ατμοσφαιρικό, σαν πίνακας

Πέρα από το ότι είναι μαέστρος με το φωτισμό, η ικανότητα του Adrian Briscoe να εμπνέει έγκειται στο πως η διεισδυτική του ματιά αναγνωρίζει και ερμηνεύει το τι σημαίνει ένα δωμάτιο για τον ιδιοκτήτη του, το πως το σπίτι μας αντικατοπτρίζει τη ζωή μας, αυτό που είμαστε.

Τα σπίτια που έχει αιχμαλωτίσει ο φακός του είναι ζωντανά, έχουν χαρακτήρα, έχουν μια ιστορία να πουν. Όλα αυτά είναι που τον μετατρέπουν από έναν απλό φωτογράφο σε έναν καλλιτέχνη των σπιτιών. Το ότι ο φακός του ερμηνεύει την ίδια στιγμή που συλλαμβάνει.
 
Κρεβάτι όσο πιο απλό γίνεται, λάμπα γυμνή που κατεβαίνει από την οροφή σχεδόν πάνω από το μεταλλικό κομοδίνο, δερμάτινη πολυθρόνα αυστηρή που μοιάζει με διευθυντική καρέκλα γραφείου και μια φωτογραφία στον τοίχο που δίνει βάθος και προοπτική στον χώρο και μια αίσθηση ονειρική, μια σκάλα που οδηγεί… που;
Πέτρα, εντυπωσιακή μαύρη μπερζέρα, μαύρη επίσης ξύλινη κονσόλα και στον τοίχο συμπαγής, στρογγυλός, αυστηρός καθρέπτης.
Εδώ πάλι πέτρα, κλασικό κρεβάτι και 2 κρεμαστά μονόφωτα οροφής εκατέρωθεν του κρεβατιού (pendant lights).
bedroom3

Μεταλλικές κρεβατοκάμαρες

Μια ανάσα πριν το τέλος, σου φυλάω δύο υπέροχες μεταλλικές κρεβατοκάμαρες που έχει φωτογραφήσει, τελείως διαφορετικές μεταξύ τους.
   bedroom1

Πολυθρόνες

Και, ως επιμύθιο, πολυθρόνες. Πιο φωτεινές, πανεμορφές, σε κλασική γραμμή, κάτω δεξιά εμφανίζονται απογυμνωμένες, έτοιμες να μεταλλαχτούν σε κάτι καινούριο. Υφάσματα και ταπετσαρίες επίσης, αφημένα πριν την μεταμόρφωση. Το κλασικό είναι και διαχρονικό, το έχουμε πει πολλές φορές.
chair, white  polythrones
Καλό Σαββατοκύριακο!

Ετικέτες , , , , ,