Σήμερα σου δείχνω ένα σκανδιναβικό σπίτι στολισμένο για τα Χριστούγεννα. Μην φανταστείς πολλά χρώματα και τζιριτζάτζουλες. Σκανδιναβικό σπίτι είναι. Αυτό σημαίνει λιτότητα, πολύ λευκό, μονοχρωματισμοί, έπιπλα βαμμένα μαύρα και γκρι. Σκέφτηκα όμως ότι είναι ενδιαφέρον να δεις και μια διαφορετική διακόσμηση για τα Χριστούγεννα. Αυτό το σπίτι όπως και να το κάνουμε έχει χαρακτήρα. Το στυλ του είναι λίγο ρουστίκ και λίγο βίντατζ.

Έχει υπέροχα έπιπλα, σκαλιστά από λευκή πατίνα, ή άλλα μοναδικά ξύλινα κομμάτια βαμμένα μαύρα (μια πολύ ενδιαφέρουσα εναλλακτική στο wenge) ενώ ακόμα και τα πατώματα είναι βαμμένα ανοιχτόχρωμα. Αυτή η αντίθεση του λευκού με το μαύρο του προσδίδει την απαραίτητη δραματικότητα, ενώ το φως σε όλους τους χώρους είναι άπλετο.
Νάτο και το δέντρο πίσω από την υπέροχη τεράστια ξυλόσομπα. Κι αυτή είναι λευκή όπως και το τραπέζι και η κονσόλα από λευκή πατίνα.
Το σαλόνι. Σκούροι ανθρακί καναπέδες, εκπληκτικό σκαλιστό τραπέζι, εντυπωσιακό φωτιστικό και χριστουγεννιάτικα μεγάλα αστέρια στα παράθυρα.
Η τραπεζαρία. Άλλη μια υπέροχη ροτόντα με φανταστικό πόδι και λεπτεπίλεπτες λευκές καρέκλες.
Δες μερικά ακόμα πολύ όμορφα κομμάτια σε μαύρο-άσπρο:
Λεπτομέρεια του χώρου. Ράφια, όμορφα βίντατζ διακοσμητικά.

Και η κρεβατοκάμαρα. Λιτό μεταλλικό κρεβάτι φυσικά. Λευκό κομοδίνο για αντίθεση.

Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: Οι 2 παλιές βαλίτσες στο πάτωμα. Λατρεύω κάθε λογής βαλιτσάκια και μπαούλα. Εσείς;
Και το γραφείο.

Βαμμένο μαύρο, πολύ ιδιαίτερο κι αυτό με τη σειρά του. Η ταπετσαρία λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο παιχνίδι λευκού-μαύρου.

Ετικέτες , , , , , , ,