Στολίδια. Ιδιαίτερα
Σε όλους μας αρέσει να βλέπουμε σπίτια στολισμένα με το κόκκινο των Χριστουγέννων και το χρυσό και το ασημί και το πράσινο.

Αυτά που θα σου δείξω όμως σήμερα είναι στολίδια πάρα πολύ ιδιαίτερα, ιδέες που μπορείς να υλοποιήσεις ακόμα και μόνος/μόνη σου, που μπορεί να μην έχουν το χριστουγεννιάτικο στιλ που έχουμε συνηθίσει μεν, είναι πολύ όμορφα δε.
Βασίζονται όλα σε υλικά όπως το ξύλο και το μέταλλο, το χαρτί, ακόμα και τα μπισκότα (και ναι, θα δεις μερικά κλαδιά ακόμα) και σε χρώματα πιο μουντά, όπως το καφέ και το γκρι. Μπορεί να μην είναι φανταχτερά, αλλά αφήνουν μια αίσθηση πολύ γλυκιά, μια αίσθηση ότι γίνεσαι ένα με τη φύση κι ότι μέσα στην καρδιά σου έχεις το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων.

Έχουν βάθος και προσωπικότητα και βγάζουν συναίσθημα. Αξίζει να τα δεις και αξίζει και να πάρεις ιδέες για να αυτοσχεδιάσεις. Τα φαντάζομαι, δε, να ταιριάζουν απόλυτα μέσα σε σπίτια με κλασικά έπιπλα, σε σπίτια με αέρα που να φέρνει λίγο σε γαλλικό σικ, ή συνδυασμένα με λευκά έπιπλα. Θα ταίριαζαν ακόμα γάντι με το country style και το shabby chic.

Μπισκοτόσπιτα

Πολύ όμορφη ιδέα είναι τα χειροποίητα σπιτάκια από μπισκότα. Ξέρω ανθρώπους που φτιάχνουν κάθε χρόνο. Μη σε τρομάζουν, λένε πως δεν είναι και τόσο δύσκολα στην κατασκευή.


Εδώ εκτός από το μπισκοτόσπιτο και o φράχτης είναι φτιαγμένος από πουράκια και τα υπόλοιπα στολίδια έχουν γίνει από γλυκίσματα. Όλα αυτά μπορείς να τα φτιάξεις. Το αποτέλεσμα είναι πανέμορφο. Τύφλα να ‘χουν τα πιο ακριβά αγοραστά στολίδια!

Ξύλινα πλαίσια 

Ένα παλιό ξύλινο πλαίσιο μεταμορφώνεται σε ένα εναλλακτικό δέντρο. Εξαιρετική ιδέα και εξαιρετικός τρόπος να επιδείξεις τα πιο όμορφα από τα στολίδια σου.

Στολίδια. Ιδιαίτερα
Στολίδια. Ιδιαίτερα


Στολίδια. ΙδιαίτεραΗ καλύτερη εναλλακτική αν:

α. έχεις μικρό σπίτι και δεν χωράει κανονικό δέντρο

β. Δεν έχεις πολλά “καλά” στολίδια και δεν έχεις χρήματα να διαθέσεις για καινούρια. Εδώ δεν χρειάζεσαι πολλά, ξεσκαρτάρεις ποια προτιμάς από τα παλιά σου και τα επιδεικνύεις.
Στολίδια. Ιδιαίτερα
Ένα παλιό ξύλινο πλαίσιο. Θα μπορούσε να είναι το παλιό πλαίσιο από μια πόρτα ή ένα παράθυρο.


Ένα κλαδί, ένα φαναράκι και 2-3 μπαλίτσες αρκούν. Ουκ εν τω πολλώ το ευ!

Αυτό το τραπέζι με ντεκαπέ επιφάνεια και λευκή πατίνα μοιάζει πολύ με αυτό που έχουμε εδώ στην Epiplonet. Με το κλαδί από πάνω παίρνει άλλη χάρη και γιορτινή χροιά σίγουρα!

Στολίδια. Ιδιαίτερα

Στρογγυλό country τραπέζι 


Δεν ξέρω ποια είναι η γνώμη σας, αυτή την εικόνα όμως την βρίσκω πανέμορφη.

Στολίδια. ΙδιαίτεραΚαλημέρα και καλή βδομάδα!

Ετικέτες , , ,