Μπήκε ο Δεκέμβρης, ο παραδοσιακός μήνας των Χριστουγέννων. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει κι αν με ρωτήσετε τη γνώμη μου, φέτος έχουμε όλοι περισσότερο από ποτέ την ανάγκη να περάσουμε όμορφες γιορτές με τους αγαπημένους μας.

Κι αν η πραγματικότητα μας έχει αλλάξει και δεν γίνεται πλέον να πάρουμε σβάρνα τα μαγαζιά, να χαζέψουμε τις βιτρίνες και να αγοράσουμε νέα στολίδια, δεν πειράζει. Μπορούμε μια χαρά να περάσουμε με τα παλιά, μπορούμε να κάνουμε τις μικρές δικές μας διακοσμητικές επεμβάσεις και να δημιουργήσουμε αριστουργήματα. Μη σου πω πως θα ταιριάζουν στις γιορτές καλύτερα κι από τα έτοιμα.

Οπότε σήμερα θα εγκαινιάσουμε την χριστουγεννιάτικη περίοδο στο blog παρουσιάζοντας εύκολους και έξυπνους τρόπους να διακοσμήσουμε χριστουγεννιάτικα το σπίτι μας από μόνοι μας.
Αλλά πριν ξεκινήσω θέλω να σας θυμίσω πως κι εμείς θέλουμε να σας κάνουμε χριστουγεννιάτικο δώρο:

 

Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, έχεις καιρό: Με ένα απλό Like στη σελίδα μας στο Facebook μπορείς να πάρεις μέρος στο διαγωνισμό που θα σου κάνει δώρο μια Πολυθρόνα Relax  την παραμονή των Χριστουγέννων. Βλέπεις και το αντίστοιχο κουμπί στα δεξιά της σελίδας.

Και αφού το υπενθυμίσαμε και αυτό, ξεκινάμε με τη σημερινή διακοσμητική ιδέα που δεν είναι άλλη από… 

Κλαδιά

Ναι, κλαδιά. Τζάμπα είναι. Κόβεις από τον κήπο σου ή από τον δρόμο και μετά σου ανοίγονται αμέτρητοι ορίζοντες.
Μπορείς να τα βάλεις σε ένα μπουκάλι (ένα απλό διάφανο μπουκάλι που κράτησες, δεν χρειάζεται να είναι κάτι ακριβό). Το μπουκάλι ή το γυάλινο βάζο από μια συσκευασία από κάτι που αγόρασες στο σούπερ μάρκετ κάνουν μια χαρά. Σημείωση εδώ ότι και τα γυάλινα βαζάκια του καφέ έχουν πολύ ωραίο σχήμα που ενδείκνυνται για αυτοσχεδιασμούς.
Και μετά μπορείς να φτιάξεις όμορφα χαρτάκια με τα δικά σου μηνύματα και σχέδια για τα φετινά Χριστούγεννα και να τα κρεμάσεις πάνω στα κλαδιά. Θα έχεις φτιάξει μια πολύ ωραία σύνθεση.
Ή απλά μπορείς να κρεμάσεις πολύ μικρές απλές μπαλίτσες.
Από αυτές που πολλές φορές καταφρονούσαμε γιατί προτιμούσαμε να αγοράζουμε πολύ πιο φανταχτερές μπάλες.

Αυτές δηλαδή τις παλιές, τις κλασικές, που βρίσκεις πάμφθηνα ακόμα και στα σούπερ μάρκετ όπου τις πουλάνε δέκα- δέκα.

Και η πιο απλή κλασική μικρή μπαλίτσα σου κάνει. Κράτα τες στο ίδιο χρώμα γιατί έτσι έχει πιο πολύ χαρακτήρα και στυλ το αποτέλεσμα.
Φυσικά αν έχεις και 2-3 πιο ιδιαίτερα πράγματα μπορείς να τα κρεμάσεις επίσης στο κλαδί. Ακόμα και τις χριστουγεννιάτικες κάλτσες. Που θα τις βάλεις τις κάλτσες αν δεν έχεις τζάκι; Σε κάποιο πόμολο;

Βάλ’τες καλύτερα σε ένα κλαδί, όπως βλέπεις και στην πρώτη-πρώτη εικόνα αυτού του ποστ.

Μπορείς επίσης να πάρεις το πιο απλό ποτήρι, να το ντύσεις με λίγο σπάγκο γύρω-γύρω, και να βάλεις το κλαδάκι σου μέσα. Ή ακόμα και ένα μικρό γλαστράκι. Στο οποίο μπορείς να βάλεις κλαδάκια από έλατο.
Προσέχεις δε πόσο ταιριαστό είναι σε αυτή την περίπτωση αν επιλέξεις τα στολίδια σου να είναι το κλασικό κόκκινο των γιορτών.
 
Εξαιρετική ιδέα, αν καταφέρεις να αποκτήσεις ένα μεγάλο κλαδί με κάποιο τρόπο, είναι να το βάλεις σε μια κανονική γλάστρα. Αυτές οι τσίγκινες που είναι και πολύ οικονομικές ταιριάζουν πολύ όμορφα, ειδικά συνδυασμένες με στολίδια σε έντονα χρώματα ή με υφασμάτινα στολίδια. Ήταν πολύ της μόδας κάποτε, σε πολλούς μπορεί να έχουν περισσέψει. Και τα χάρτινα στολίδια είναι πολύ όμορφα, ειδικά τα αστεράκια που μπορείς να κόψεις με διάφορους τρόπους σε πολλά σχήματα. Εδώ, το λευκό χρώμα (μαζί με το ασημί και το χρυσό) αποτελούν ιδανικές επιλογές.
 

Αλλά οτιδήποτε μπορείς να βάλεις πάνω στο κλαδί σου.

Ακόμα και φύλλα κανέλας κρεμασμένα με κλωστή. Πόσο πιο χριστουγεννιάτικο μπορεί να είναι κάτι από το άρωμα της κανέλας;

Ακόμα κι εκείνα τα ποτ πουρί μπορεί να έχουν αποξηραμένα κομμάτια από φρούτα όπως πορτοκάλια κια μανταρίνια που μπορείς να τα κρεμάσεις από το κλαδί σου, να κάνουν παρέα με την κανέλα και να σου φέρνουν στο νου μελομακάρονα, γιορτές, αγάπη και οικογένεια.
Και φυσικά αν νιώθεις την τόλμη και την εφευρετικότητα να σε πλημμυρίζουν, τίποτα δε σε εμποδίζει να στήσεις ένα ολόκληρο δέντρο από κλαδιά δέντρων!

Αυτά για σήμερα. Θα ακολουθήσουν κι άλλα ποστ. Είτε με έξυπνες ιδέες, είτε με πανέμορφα στολισμένα σπίτια και δέντρα.

Καλό μας μήνα και καλές γιορτές να έχουμε όλοι!

Ετικέτες ,