Λέω να κάνουμε κάτι διαφορετικό τούτη τη φορά από το να δείχνουμε πανέμορφα σπίτια και έπιπλα. Λέω να δείξουμε διακοσμητικά τρικ πολύ χρήσιμα που τα χρησιμοποιούν οι designers ανά τον κόσμο. Έχουμε πολλά από αυτά οπότε θα ξεκινήσουμε με 5 και σε μελλοντικά ποστ θα αναλύσουμε και άλλα.

1. Βάλε 2 ζευγάρια μαξιλάρια στον καναπέ

Συνήθως όταν φτιάχνεις έναν καναπέ, σου δίνουν και 2 μαξιλάρια δώρο. Αν προσθέσεις άλλα δύο, σε χρώματα και σχέδια που κάνουν αντίθεση ο καναπές σου θα φαίνεται πολύ πιο πλούσιος, ακριβός και πολυτελής.

2. Μη φοβηθείς ένα ογκώδες κρεβάτι, ακόμα και σε μια μικρή κρεβατοκάμαρα

Το να έχεις μικρή κρεβατοκάμαρα και να προσπαθήσεις να χωρέσεις το λιγότερο ογκώδες κρεβάτι που θα βρεις, θα κάνει το αποτέλεσμα λίγο μίζερο. Και πριν με παρεξηγήσεις, δεν εννοώ να πάρεις ένα κρεβάτι με μήκος μεγαλύτερο από αυτό που θα σου χωράει για να κινείσαι ελεύθερα. Εννοώ όμως να προσθέσεις όγκο σε ύψος, αγοράζοντας ένα ψηλό και καλό στρώμα (ακόμα καλύτερα αν βάλεις και υπόστρωμα). Και καλό στο σώμα σου θα κάνεις και είναι πολύ καλύτερο οπτικά το αποτέλεσμα.

3. Μπορείς να αφήσεις τα ντουλάπια ανοιχτά
Tρίφυλλη βιτρίνα σε προσφορά από την Epiplonet 
Ξεχάστε τα ντουλάπια και τις κομότες και προτιμήστε ανοιχτά ράφια, που φαίνεται το εσωτερικό τους. Οι ραφιέρες-βιτρίνες της γιαγιάς έχουν επανέλθει στη μόδα και είναι πολύ καλή λύση για τους μικρούς χώρους. Τα ανοιχτά ράφια μεγαλώνουν το χώρο και κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται πιο ευρύχωρο.

4. Μη φοβηθείς τα σκούρα χρώματα

Οι σκούροι τοίχοι κάνουν το αντίθετο από αυτό που φοβάσαι: κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο χαρίζοντας του βάθος, όπως βλέπεις στο διπλανό καθιστικό.

5. Βάλε ταπετσαρία, μπορείς να το κάνεις και μόνη/ος σου

Και προφανώς δεν εννοώ να πας μόνος σου και να βάλεις ταπετσαρία σε ένα ολόκληρο δωμάτιο γιατί αυτό δεν είναι τόσο εύκολο χωρίς να γίνουν λάθη. Μπορείς όμως άνετα να βάλεις ένα κομμάτι ταπετσαρίας σε μια γωνία του καθιστικού ή της κρεβατοκάμαρας σου. Θα αναβαθμίσει σε στυλ όλο.
Σας άρεσαν; Αν θέλετε κι άλλες διακοσμητικές συμβουλές, δείτε εδώ:

Κι άλλα 5 tips για σωστή διακόσμηση
Ετικέτες , , ,