Σε αυτό το ποστ ετοιμάσου να δεις... ένα υπέροχο σπιτικό στην Προβηγκία, από αυτά που τα βλέπεις και σε ταξιδεύουν.
Ο χώρος είναι πολύ ξεχωριστός, μοναδικός θα έλεγα. Το ρουστίκ και το vintage ταιριάζουν πολύ στην Προβηγκία αλλά όχι μόνο. Θα δείτε ότι σε όλο το σπίτι κυριαρχεί η πέτρα και ο ασβέστης, στοιχεία παραδοσιακά και στην ελληνική αρχιτεκτονική εδώ και αιώνες.

Το εσωτερικό του σπιτιού που σου δείχνω δεν έχει μόνο ρουστίκ και κλασικά στοιχεία. Είναι ήρεμο και χαλαρωτικό, με μεγάλες επιφάνειες και γήινα χρώματα. Τίποτα δεν είναι επιτηδευμένο σε αυτό το σπίτι. Ίσα, ίσα όλα βρίσκουν ένα ρόλο και δεν υπάρχει ούτε μία λεπτομέρεια που να το βαραίνει.

Το σπίτι είναι γεμάτο ξύλο και πέτρα, τα χρώματα της γης κυριαρχούν, ενώ τα πολλά βίντατζ διακοσμητικά, όπως οι γυμνοί τούβλινοι τοίχοι και ο πολυέλαιος, δίνουν μια ξεχωριστή νότα και αναδεικνύουν την προσωπικότητα του. Η παλιά κουζίνα που έχει διατηρηθεί και τα παλιά ντουλάπια σε ταξιδεύουν στην παράδοση και κάνουν τον χώρο να φαίνεται ακόμα πιο ζεστός και οικείος.

Να και η τραπεζαρία. Φυσικά τραπέζι από ακατέργαστο ξύλο, τι άλλο για τον συγκεκριμένο χώρο; Και μια πολύ απλή ξύλινη καρέκλα, μια εικόνα πολύ οικεία για εμάς. Η κλασική ξύλινη καρέκλα που μερικές φορές την αντιμετωπίζουμε λίγο μπλαζέ και δεν αναγνωρίζουμε την αξία της. Βαμμένη σε υπόλευκο χρώμα, μεγαλουργεί και στα καλύτερα σπίτια.
Δες μερικές λεπτομέρειες ακόμα.


Για αυτό το μπάνιο τι να πει κανείς; Ασχολίαστο, η φωτογραφία μιλάει από μόνη της.Να και το σαλόνι του σπιτιού, σε παράταξη γύρω από το παραδοσιακό τζάκι που κυριαρχεί στο χώρο. Ένας απλός καναπές, ένα εντυπωσιακό τετράγωνο τραπέζι είναι τα κυριάρχα στοιχεία. Το ξύλινο σκαμπό από κορμό δέντρου και μια αναπαυτική δερμάτινη πολυθρόνα συμπληρώνουν το σκηνικό.
Ένα όμορφο ξύλινο τραπέζι εκτελεί χρέη κονσόλας. Ο πίνακας και το καβαλέτο είναι η απαραίτητη τέχνη ώστε κάθε σπίτι να θεωρείται ολοκληρωμένο.


 Προσωπικά, την βρίσκω την πιο όμορφη φωτογραφία αυτού του σπιτιού. Για μένα συμβολίζει την ένωση της φύσης, της φαντασίας και του ανθρώπινου πνεύματος. Τόσο απλά, χωρίς πολλά-πολλά.
Προσέχεις πως ο καναπές είναι απλός και μοντέρνος, λόγω του λιτού σχεδιασμού του όμως και της ουδέτερης του απόχρωσης ταιριάζει μια χαρά στο ρουστίκ σπίτι.Και οι κρεβατοκάμαρες. Απλές ξύλινες κατασκευές. Εξάλλου με τέτοιον πέτρινο τοίχο να κλέβει την παράσταση το κρεβάτι δεν χρειάζεται να είναι πολύ εντυπωσιακό, απλά να ενσωματώνεται στο χώρο ως φυσική συνέχεια του. Ρίξε μια ματιά παρόλα αυτά στο εντυπωσιακό ξύλινο μπαούλο. Η αγάπη για το vintage είναι παντού έκδηλη σε αυτό το σπίτι.Να και το μπάνιο:
Για να πετύχετε και σεις το ίδιο στυλ, δείτε δεκάδες σχέδια επίπλων στο μεγαλύτερο e-shop επίπλου & διακόσμησης: 

Ετικέτες , , , , , ,