Σήμερα σε ταξιδεύω στο Σάο Πάολο...


... σε ένα ανακατασκευασμένο διαμέρισμα 90 τετραγωνικών, γεμάτο ενδιαφέρουσες ιδέες. Το σπίτι είναι μοντέρνο και τολμηρό. Μέχρι και γκράφιτι θα δεις σε ένα τοίχο!


Θα προσέξεις ότι το σπίτι το διατρέχει το ίδιο γκριζωπό ξύλο, το οποίο χρησιμοποιείται από τα πατώματα μέχρι και τους τοίχους της κρεβατοκάμαρας.Αυτό το ξύλο μετατρέπεται σε πρωταγωνιστή του σπιτιού και ταυτόχρονα λύνει τα χέρια στους διακοσμητές γιατί τους επιτρέπει τη χρήση έντονων χρωμάτων και μοτίβων στα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία, αφού πρώτα έχουν εξασφαλίσει την συνέχεια του χώρου και μάλιστα σε μια απόχρωση που επιτρέπει την χρήση πολλών χρωμάτων. 

Είναι ένα σπίτι χαρούμενο, έντονο, γεμάτο σχέδια και χρώματα. Είναι νεανικό και δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο.  Τα έπιπλα και τα λοιπά διακοσμητικά στοιχεία είναι μια μίξη μοντέρνου και βίντατζ. Αν σου αρέσουν τα μοντέρνα στοιχεία και τα πολύ ιδιαίτερα κομμάτια, αν σε ενθουσιάσουν για παράδειγμα οι καρέκλες τραπεζαρίας που θα δεις παρακάτω και το φοβερό σκαμπό μπαρ, αν είσαι λάτρης του ντιζάιν, ίσως θα έπρεπε να ρίξεις μια ματιά στην Gaber, είναι στο στυλ σου.


Αν πάλι είσαι βίντατζ τύπος θα ενθουσιαστείς με τις deco πολυθρόνες και τις διακοσμητικές αναφορές σε προηγούμενες δεκαετίες. Τα χρώματα επίσης είναι πολύ όμορφα και σε απόλυτη ροή: γκρι και πράσινο και λευκό και μαύρες λεπτομέρειες, μοβ στην κρεβατοκάμαρα, ούτε μια πινελιά χρώματος δε φαίνεται παράταιρη. Προσωπικά λάτρεψα την γωνία με την  ασπρόμαυρη κομότα, τον κατάμαυρο καθρέφτη και την σχεδόν φουτουριστική καρέκλα τραπεζαρίας. Επίσης, παντού, πάνω σε ράφια, πάνω σε μπουφέδες, όπου κι αν κοιτάξεις, θα βρεις διάφορα περίεργα αντικείμενα που τονίζουν το νεανικό και χαλαρό στιλ αυτού του σπιτιού. Aν θέλεις να κάνεις και συ κάτι παρόμοιο στο σπίτι σου, ρίξε μια ματιά στη συλλογή με τα μοντέρνα έπιπλα της Epiplonet, που έχουν οικονομικές τιμές και σχέδια πολύ πολύ φουτουριστικά!


 Μοντέρνα συλλογή επίπλων Gaber 
Ετικέτες , ,