Σήμερα σου έχω 10 απόλυτα υλοποιήσιμες ιδέες για να φτιάξεις ένα μαγικό παιδικό δωμάτιο, το κόστος των οποίων είτε θα είναι μηδενικό (απλά χρησιμοποιώντας με φαντασία υλικά που σίγουρα έχεις και σου φαίνονται άχρηστα) είτε πολύ-πολύ μικρό. Το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι η χαρά που θα προκαλέσουν αυτές οι λύσεις θα είναι πολύ μεγάλη!
exiples-idees-gia-to-paidiko-domatio-1
έξυπνες ιδέες για το παιδικό δωμάτιο
exiples-idees-gia-to-paidiko-domatio-2
έξυπνες ιδέες για το παιδικό δωμάτιο
1. Διάλεξε ένα πολύ ιδιαίτερο φωτιστικό, που θα δώσει χαρά στο παιδί και ώθηση στη φαντασία του.
2. Φτιάξε μια κατασκευή, σαν το δέντρο που βλέπεις εδώ, από κομμένα παλιά υφάσματα που θα ενώσεις μεταξύ τους. Όσο πιο άχρηστα, πιο παλιά, πιο παράταιρα, τόσο το καλύτερο. Η φαντασία του παιδιού θα καλπάσει. Μπορείς να το κάνεις.
exiples-idees-gia-to-paidiko-domatio-3
έξυπνες ιδέες για το παιδικό δωμάτιο
exiples-idees-gia-to-paidiko-domatio-4
έξυπνες ιδέες για το παιδικό δωμάτιο
3. Βάψε έναν τοίχο μαυροπίνακα. Θα μου πεις, μαύρο σε παιδικό δωμάτιο; Κανένα πρόβλημα, το κόλλημα με τα ροζ και τα γαλάζια το έχουμε εμείς, δεν το έχουν τα παιδάκια. Βάψε έναν τοίχο μαυροπίνακα και δώσε στο παιδί σου χρώματα. Το πόσο θα εκτιμήσει το ότι θα μπορεί να ζωγραφίζει έναν ολόκληρο τοίχο δεν λέγεται.
4. Βάλε κάτι μικρό, φωτεινό και γεμάτο χρώματα για να κάνεις τον χώρο πιο χαρούμενο. Βάλε ένα πολύχρωμο πουφ για να κάθονται και να παίζουν τα παιδιά σου. Αντί για πουφ, μπορείς να βρεις και ωραιότατες παιδικές πολυθρόνες, αν έχεις λίγο χώρο παραπάνω.
exiples-idees-gia-to-paidiko-domatio-5
έξυπνες ιδέες για το παιδικό δωμάτιο
exiples-idees-gia-to-paidiko-domatio-6
έξυπνες ιδέες για το παιδικό δωμάτιο
5. Κόλλα κάτι στον τοίχο. Κόψε χάρτινες πεταλουδίτσες, ζωάκια, πουλάκια, ότι έχει το παιδί (κι εσύ) όρεξη. Δώσε τα κομμένα ζωάκια στο παιδί να τα βάψει και κόλλα τα στον τοίχο. Αυτό το τρισδιάστατο εφέ που προκαλούν είναι τόσο όμορφο.
6. Αν θέλεις να αξιοποιήσεις τον περιορισμένο σου χώρο γιατί τα δύο σου παιδάκια μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο, να επιλέξεις κουκέτες. Τα παιδιά τις λατρεύουν.
exiples-idees-gia-to-paidiko-domatio-7
έξυπνες ιδέες για το παιδικό δωμάτιο
exiples-idees-gia-to-paidiko-domatio-8
έξυπνες ιδέες για το παιδικό δωμάτιο
7. Κρέμασε πράγματα στους τοίχους, χωρίς να φαίνεται ότι έχεις συγκεκριμένο σχέδιο. Το ιδανικό είναι να κρεμάς από παιχνίδια μέχρι χειροτεχνίες και ζωγραφιές των παιδιών.
8. Ακόμα καλύτερα, ζωγράφισε κάτι εσύ για να δώσεις θέμα στο δωμάτιο. Αν δεν τα πολυκαταφέρνεις στην ζωγραφική, δοκίμασε να φτιάξεις κάτι με απλό περίγραμμα, χωρίς πολλές λεπτομέρειες. Και πάλι μπορείς να κάνεις θαύματα.
exiples-idees-gia-to-paidiko-domatio-9
έξυπνες ιδέες για το παιδικό δωμάτιο
exiples-idees-gia-to-paidiko-domatio-10
έξυπνες ιδέες για το παιδικό δωμάτιο
9. Βάλε όμορφα αυτοκόλλητα. Προτίμησε εκείνα που έχουν μια χρηστική αξία και επιτρέπουν τη διαδραστικότητα στα παιδιά, όπως αυτό που βλέπεις εδώ για να μετρούν το ύψος τους.
10. Βάψε έναν τοίχο με ρίγες. Θα σου έλεγα το ταβάνι για μοναδικό αποτέλεσμα, αλλά ένας οποιοσδήποτε τοίχος θα είναι απείρως πιο εύκολος.

Ελπίζω να σου έδωσα ιδέες. Περιμένω σχόλια για να μου πεις ποια σου αρέσει περισσότερο! Φωτογραφίες, δε, ακόμα καλύτερα!


Κι αν θες να βρεις λύσεις για να διακοσμήσεις το παιδικό δωμάτιο οικονομικά, σου έχω λύση. Να' τη εδώ


Ετικέτες ,