Σε ταξιδεύω σήμερα μέχρι τη Γαλλία. Όπου θα δεις σπίτι με μπόλικη γαλλική φινέτσα και στυλ αραδιασμένο και παρατεταγμένο με τόση σκέψη και τόση γνώση της διακοσμητικής τέχνης που ξεδιπλώνεται σαν τα πιόνια στην σκακιέρα. Το σπίτι εξάλλου κινείται εξ ολοκλήρου στα πλαίσια της αυστηρής διχρωμίας άσπρου-μαύρου.

Τα έπιπλα που θα δεις κραυγάζουν ποιότητα, κομψότητα και εκλεπτυσμό από μακριά, δεν είναι όμως καθόλου κομψευόμενα ούτε υπερβολικά. Όλο το παιχνίδι εδώ παίζεται στην αντίθεση των χρωμάτων. Τα έπιπλα ως κατασκευή έχουν διαλεχτεί με βάση την ποιότητα και την διαχρονικότητα τους.
galliki-finetsa-1
γαλλική φινέτσα

Εδώ σε πρώτο πλάνο βλέπεις ωραιότατη κονσόλα με καθρέφτη. Στο βάθος η τραπεζαρία. Λευκό τραπέζι, με κάποια πατίνα ίσως, να πλαισιώνεται αρμονικά από μαύρες, κλασικές καρέκλες. Το ασπρόμαυρο λουκ προσθέτει μια δραματικότητα πάντα σε έναν χώρο, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί και καθαρότητα και μια σαφήνεια ώστε ένας χώρος να μη φαίνεται ποτέ φορτωμένος.

Για να πετύχεις αυτό το λουκ:

Κονσόλα από μαύρο μαόνι σε τιμή προσφορά
Καθρέφτης από μαύρο μαόνι galliki-finetsa-2
γαλλική φινέτσα
Το παιχνίδι σε άσπρο-μαύρο συνεχίζεται και στο καθιστικό. Οι δυο κλασικοί καναπέδες μοιράζονται ένα πολύ κομψό, σκαλιστό στρογγυλό τραπεζάκι.

Τραπεζάκι σαλονιού από ξύλο σισάμ 


Θα μπορούσε να είναι και ένα πιο χαμηλό και πιο φαρδύ, τετράγωνο τραπεζάκι, όπως το παραπάνω, για πρακτικούς λόγους. Βασικότατη αξία η ομορφιά ενός επίπλου αλλά άμα την συνδυάζεις και με μεγαλύτερη επιφάνεια αλλά και χώρο αποθήκευσης ακόμα καλύτερα!
galliki-finetsa-3
γαλλική φινέτσα


Κονσόλα με λευκή πατίνα


Λατρεύω τις δερμάτινες πολυθρόνες. Λατρεύω τις μπερζέρες επίσης. Και τις λευκές κονσόλες. Και το απλό ψάθινο καλαθάκι που βρίσκει τόσο ανεπιτήδευτα τη θέση του δίπλα σε τόσο όμορφα έπιπλα. 


galliki-finetsa-4
γαλλική φινέτσα
Να και η κουζίνα. Λευκά ντουλάπια που είναι τόσο σικ, φωτεινά και ταιριάζουν σε όλα τα σπίτια. Μαύρες ξύλινες καρέκλες σε κλασική γραμμή και εδώ, παρόμοιες με αυτές της τραπεζαρίας. Όμορφα ραφάκια, κατσαρόλες παρατεταγμένες και σοφά τοποθετημένα ψάθινα καλάθια που προσθέτουν λίγο χρώμα.
galliki-finetsa-5
γαλλική φινέτσα
Τέλος, βλέπεις την κρεβατοκάμαρα. Μεταλλικό κρεβάτι, κλασική αξία. Πρόσεξε πως παρόλο που και τα σκεπάσματα είναι μαύρα, πιστά στο πνεύμα του σπιτιού, το κρεβάτι είναι ένα πολύ κλασικό μεταλλικό κρεβάτι στο χρώμα του μπρούντζου. Δύο μαύρα κομοδίνα με πολύ κομψά φωτιστικά συμπληρώνουν το σύνολο.
Τι λες; Πώς θα σου φαινόταν να μένεις σε ένα τέτοιο σπίτι;


Να, δες κι άλλα μεταλλικά κρεβάτια εδώ:
Ετικέτες , , ,