Το παλιό παντρεύεται με το σύγχρονο λοιπόν σε ένα πολύ ξεχωριστό διαμέρισμα κάπου στα βόρεια της Ευρώπης τα οποία συχνά-πυκνά μας τροφοδοτούν με εικόνες από πανέμορφα σπίτια στα οποία τίποτα δεν πηγαίνει χαμένο και κανένα αντικείμενο δε μένει ανεκμετάλλευτο.

Ας ξεκινήσουμε!

Η τραπεζαρία

to-palio-synantaei-to-neo-1
Το παλιό συναντάει το νέο

 
Βλέπεις πόσο αρμονικά συνδυάζονται τα σκαμπό-μπαρ με τις παλιές ξύλινες καρέκλες καφενείου αλλά και με τις καρέκλες φετίχ του μοντερνισμού, τις καρέκλες eames που ενέπνευσαν τόσους και τόσους. Προσθέτεις και λίγο χρώμα σε μορφή πράσινης πτυσσόμενης ξύλινης καρέκλας από αυτές που με άνεση τοποθετείς στην βεράντα σου και έτοιμο το μίγμα. Θα πάρετε; Βεβαίως!

Το σαλόνι

to-palio-synantaei-to-neo-2
Το παλιό συναντάει το νέο
Το σαλόνι γειτνιάζει με την τραπεζαρία. Ένας απλός, λιτός, λευκός καναπές είναι το κυρίαρχο στοιχείο. Ένα όμορφο και αναπαυτικό πουφ είναι τοποθετημένο δίπλα. Όλα σε γήινα και απαλά χρώματα. Η επιτομή της απλότητας και των καθαρών γραμμών. 
to-palio-synantaei-to-neo-3
Το παλιό συναντάει το νέο
Εδώ βλέπεις ξανά το καθιστικό από άλλη άποψη και έχεις μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το πως το παλιό συνδυάζεται με το μοντέρνο. Όλα τα έπιπλα είναι μινιμαλιστικά και σύγχρονα, κοίτα όμως τι πανέμορφες δίφυλλες πόρτες χωρίζουν το γραφείο από το σαλόνι, ρίξε μια ματιά στην παλιά θερμάστρα επίσης.

Το γραφείο

to-palio-synantaei-to-neo-4
Το παλιό συναντάει το νέο
Το γραφείο αποτελεί ξεχωριστό δωμάτιο αυτού του σπιτιού του γεμάτου βιβλία και περιοδικά. Λατρεύω το ρετρό φωτιστικό, αλλά και το συγκεκριμένο μεγάλο λευκό γραφείο. Λεπτομέρεια: το καβαλέτο αφημένο δίπλα στη βιβλιοθήκη.

Η κρεβατοκάμαρα 

to-palio-synantaei-to-neo-5
Το παλιό συναντάει το νέο
Και η κρεβατοκάμαρα είναι μινιμαλιστική και λευκή. Η βαριά κουρτίνα στα γήινα χρώματα πιάνει όλο τον τοίχο, από το ταβάνι έως το πάτωμα και συμπληρώνει το σύνολο από την μία πλευρά. Απέναντι βλέπεις μια τεράστια φωτογραφία. Πολύ όμορφο και αρμονικό δωμάτιο μες στην απλότητα.
Πώς σου φάνηκε;

Ετικέτες