Το σπίτι που θα δεις είναι πολύ όμορφο με μια γλυκύτητα που σε σκλαβώνει.
Είναι Vintage, κυρίως με την έννοια ότι είναι shabby chic, αν και υπάρχουν και λεπτομέρειες όπου θα το χαρακτήριζες vintage με την πιο ρετρό έννοια.

Επίσης είναι vintage όπως λέμε country style, μιας που έχει ολόκληρα δωμάτια στα οποία μοιάζει με αυθεντικό χωριατόσπιτο που φέρνει την εξοχή στο μουντό Λονδίνο.

Ελπίζω να μην σε έμπλεξα με τους διαφορετικούς ορισμούς. Αλλά ακόμα και έτσι να είναι, είμαστε εδώ για να τα ξεμπερδέψουμε όλα τα διαφορετικά στυλ!
vintage-diamerisma-sto-londino-1
Vintage διαμέρισμα στο Λονδίνο

Ξεκινάμε από το σαλόνι. Καταρχήν δεν μπορείς να μην λατρέψεις έναν χώρο ο οποίος έχει ευλογηθεί με τέτοια παραθυρόφυλλα και ταβάνια. Τα βλέπεις και λες ότι σε έναν τέτοιο χώρο μπορείς να κάνεις παπάδες. Δεν είναι όμως πάντα τόσο απλό.

Αυτό το δωμάτιο θα το έλεγες vintage με retro. Συμβάλλουν σε αυτό η παλιά πολυθρόνα με το έντονο σχέδιο που μοιάζει βγαλμένη από την δεκαετία του ‘70. Βέβαια ο λευκός καναπές και τα σκαμπό αλλά και τα ίδια τα δομικά στοιχεία του δωματίου (το τζάκι, τα εν λόγω παράθυρα και ταβάνια) σε προδιαθέτουν για shabby chic.
vintage-diamerisma-sto-londino-2
Vintage διαμέρισμα στο Λονδίνο
     
vintage-diamerisma-sto-londino-3
Vintage διαμέρισμα στο Λονδίνο
Το χωλ είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό και έχει το δικό του ύφος, δεν είναι απλά ο διάδρομος για να πας από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Εξ ου και αξίζει τον δικό του πολυέλαιο, το ρολόι-αντίκα, αλλά και την πανέμορφη κονσόλα από ακατέργαστο ξύλο.
Να και η τραπεζαρία. Πρόσεξε το αυθεντικό χωριάτικο τζάκι που δεν έχει πειραχτεί. Τα έπιπλα είναι εντελώς country όπως και αρμόζει σε έναν τέτοιο διάκοσμο.
Η τραπεζαρία λοιπόν είναι ξεκάθαρα country.
vintage-diamerisma-sto-londino-4
Vintage διαμέρισμα στο Λονδίνο
vintage-diamerisma-sto-londino-5
Vintage διαμέρισμα στο Λονδίνο
Να και η κουζίνα με τις βαμμένες της ξύλινες καρέκλες και την παλιά ροτόντα.
Εντελώς shabby σε country στυλ, βγαλμένη από μια άλλη εποχή, σε λευκό, φυσικό και γλυκά πράσινα χρώματα στις λεπτομέρειες.
Κι όμως, μπορεί το σπίτι να είναι vintage, αλλά δεν το λες και αποκλειστικά shabby chic. Για την ακρίβεια έχει vintage στοιχεία από πολλές εποχές.
Και ρετρό θα το έλεγες. Απόδειξη η πολυθρόνα που βλέπεις εδώ, δείγμα μοντερνισμού της εποχής του mid-century classic.
vintage-diamerisma-sto-londino-6
Vintage διαμέρισμα στο Λονδίνο
vintage-diamerisma-sto-londino-7
Vintage διαμέρισμα στο Λονδίνο
Κοίτα πόσο ιδιαίτερη μεταλλική κρεβατοκάμαρα βαμμένη σε όμορφο γαλάζιο!
Να και το μπάνιο. Συνδυάζει το παλιό (βλέπε την βρύση με τους εμφανείς και διατηρημένους χάλκινους σωλήνες), με το πολυτελές (βλέπε την πολυθρόνα), αλλά και το ανεπιτήδευτο (βλέπε το κιλίμι)

Πώς σου φάνηκε το πάντρεμα;

Ετικέτες , , ,