Πρόσφατα παραλάβαμε μια νέα παραγγελία με υπέροχους πίνακες ζωγραφικής για σαλόνι, παιδικό δωμάτιο και όχι μόνο. 4 στους 10 πελάτες μας που αγοράζουν online από την epiplonet.com, μας στέλνουν mail ρωτώντας σε τι ύψος για να τους τοποθετήσουν.  Φαίνεται απλό αλλά όλοι σχεδόν κάνουμε λάθος! Τους βάζουμε πολύ ψηλά, σε λάθος μέρος, τοποθετούμε ένα μικρό πίνακα σε ένα τεράστιο άδειο τοίχο ή στριμώχνουμε ένα μεγάλο πίνακα στο χωλ. Ιδού λοιπόν τι πρέπει να ξέρουμε πριν την τοποθέτηση

Πίνακας με θέμα μπαλαρίνα 


Πίνακας ζωγραφικής μόλις με 9 ευρώ! 

1.       Τοποθέτηση στο σωστό ύψος
Είναι λάθος να τοποθετούμε έναν πίνακα στο ύψος των –δικών μας- ματιών. Πρέπει να υπολογίζουμε το ύψος του σε σχέση με τα έπιπλα. Ο κανόνας λέει ότι πρέπει η βάση του πίνακα να βρίσκεται 20 εκατοστά πάνω από τον καναπέ ή 30 εκατοστά πάνω από άλλα έπιπλα. Αν τοποθετηθεί ψηλότερα αποσυνδέεται από τα έπιπλα και χάνεται η ισορροπία στο μάτι.


2.       Προσοχή στις αναλογίες πίνακα-επίπλων
Ακόμα ένα συχνό λάθος είναι να τοποθετούμε ένα μικρό πίνακα πάνω από ένα μεγάλο καναπέ. Η κορνίζα πρέπει να καλύπτει το ½ ή τα 2/3 του μήκους του επίπλου που βρίσκεται από κάτω. Αν ο πίνακας είναι πολύ στενός για το σημείο, μπορούμε να βάλουμε δυο μικρότερους πίνακες αριστερά και δεξιά.

3.       Πολλοί μικροί πίνακες σημαίνουν έναν μεγάλο
Αν δεν έχουμε ένα αρκετά μεγάλο έργο τέχνη για να καλύψουμε ένα μεγάλο τοίχο, μπορούμε να συνδυάσουμε πολλά μικρότερα.  Το μόνο που πρέπει να προσέχουμε είναι να έχουν ίδια ή παρόμοια κορνίζα. Πριν τοποθετήσουμε τον συνδυασμό που φτιάξατε στο τοίχο, κάνουμε μια πρόβα στο..πάτωμα. Για να φαίνονται ένα ενιαίο κατασκεύασμα, οι κορνίζες δεν πρέπει να απέχουν μεταξύ τους πάνω από 10 εκατοστά!

Τώρα που μάθατε πως να τους τοποθετήσετε, βρείτε ένα ωραίο σχέδιο για να ανανεώσετε το σαλόνι σας. Ρίξτε μια ματιά στους πίνακες ζωγραφικής που μόλις παραλάβαμε!

Μοντέρνος πίνακας ζωγραφικής με μπαλαρίνα στο κάδρο Ετικέτες , , , ,