Τι χρειάζεται να ξέρουμε για να κάνουμε μια πετυχημένη αγορά επίπλου; Στο πρώτο μέρος του αφιερώματος μάθαμε για την ποιότητα του ξύλου (δείτε «Πώς να διαλέξω έπιπλα»). Στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος, ρωτήσαμε πολλούς επιπλοποιούς και καταλήξαμε σε 3 +1 συμβουλές που κάνουν την διαφορά!
"Πως να διαλέξω έπιπλα;"-Μέρος 2
1.       Ελέγχουμε  ντουλάπια και συρτάρια

Ανοίγουμε τα συρτάρια για να σιγουρευτούμε ότι τραβιούνται μέχρι έξω και ότι επιστρέφουν στη θέση τους ομαλά. Όταν αγοράζουμε ντουλάπα, είτε μεταλλική είναι ή ξύλινη, φροντίζουμε να ανοίγουμε τις πόρτες της για να δούμε αν ανοίγουν μέχρι τέρμα και αν στέκονται σε ανοιχτή θέση.

2.       Επιλέγουμε χρώμα
Η πορτοκαλί πολυθρόνα  ταιριάζει με τον τοίχο της κρεβατοκάμαρας. Αν όμως το χρώμα μας κουράσει σε πέντε χρόνια και αποφασίσουμε να το αλλάξουμε,  τι γίνεται; Επιλέξτε καλύτερα ουδέτερα, γήινα χρώματα για τα ακριβά έπιπλα και κρατήστε το χρώμα για τα διακοσμητικά μικροέπιπλα.  Στο παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε δεκάδες  χρωματιστά μικροέπιπλα, από 20 ευρώ, που θα δώσουν χρώμα και θα ανανεώσουν τον χώρο σας.

3.       Ρίχνουμε και  μια ματιά στα πόδια (του επίπλου!)

Τα πόδια της ντουλάπας πρέπει να είναι βαριά, από μασίφ ξύλο και καρφωμένα στο υπόλοιπο έπιπλο, όχι κολλημένα. Αν αγοράσετε έναν ακριβό καναπέ ψάξτε για το πέμπτο πόδι, στη μέση περίπου του επίπλου. Δίνει έξτρα σταθερότητα και δεν θα το βρείτε στις φτηνότερες εκδοχές.

4.       Ελέγχουμε τα ελατήρια

Αν θέλουμε ένα σκληρό, σταθερό καναπέ πρέπει να έχει ελατήρια με την γνωστή ελικοειδή μορφή. Αν προτιμούμε να βυθιζόμαστε στα μαξιλάρια, προτιμούμε καναπέ με ζιγκ ζαγκ ελατήρια. Και στις δυο περιπτώσεις κάνουμε ένα τεστ, πιέζοντας ελαφρά τα ελατήρια του καναπέ. Αν δεν επιστρέφουν αμέσως στην θέση τους, κάτι δεν πάει καλά!

Πάνω από 4.000 έπιπλα στις οικονομικότερες τιμές της αγοράς θα βρείτε εδώ: 

Epiplonet.com 
Ετικέτες , , , , ,