Το σκυλάκι ή η γατούλα που έχουμε στο σπίτι το αγαπάμε πολύ. Πάρα πολύ. Αλλά, όσο να το πεις έχουμε και μια συναισθηματική σύνδεση με τον καναπέ που έχουμε πληρώσει 2000 ευρώ! Τι πρέπει να κάνουμε για να εκπαιδεύσουμε το σκύλο ή τη γάτα μας να μην ανεβαίνει στο καναπέ;
Καναπές για κατοικίδιο, πολύ δημοφιλής στο εξωτερικό!


1. Είμαστε συνεπείς και αυστηροί 


Αρχικά πρέπει να είμαστε συνεπείς σε αυτό που λέμε. Δεν γίνεται να υποχωρούμε στο ικετευτικό βλέμμα του σκύλου ή όταν γαντζωθεί η γάτα στα μαξιλάρια να την αφήσουμε. Πρέπει να επαναλαμβάνουμε όχι με δυνατή σταθερή φωνή κάθε φορά που το κατοικίδιό μας πάει να ανέβει στον καναπέ, ενώ παράλληλα το απομακρύνουμε. 


2. Επιβραβεύουμε τη σωστή πράξη 


Κάθε φορά που κατεβαίνουν από τον καναπέ πρέπει να τους ανταμείβουμε, με μια λιχουδιά ή ένα παιχνιδάκι, ώστε να τα επιβραβεύουμε για την πράξη τους. 
3. Χρησιμοποιούμε απωθητικό σπρέι 

Αν τα ζωάκια μας είναι άτακτα και δεν ξεγελιούνται εύκολα με κεράσματα ή αν τα έχουμε καλομάθει και… δεν παίρνουν από λόγια, μπορούμε να αγοράσουμε ένα ειδικό κτηνιατρικό σπρέι (από αυτά που έχουν άρωμα λεμόνι ή μέντα) και να τα ψεκάζουμε κάθε φορά που προσπαθούν να ανέβουν στο καναπέ. Είναι απλό, φυσικό σπρέι με απωθητικό άρωμα και δεν βλάπτει καθόλου το ζώο μας. 

4. Φροντίζουμε να είναι κοντά το κρεβατάκι τους

Επειδή το κατοικίδιό μας θέλει να βρίσκεται και να ξαπλώνει κοντά μας, όταν το διώξουμε από την ζεστασιά του καναπέ, καλό είναι να φροντίσουμε να έχουμε μια εναλλακτική

εκεί κοντά. Μια κουβερτούλα για παράδειγμα, που μπορεί να ξαπλώσει, δίπλα στο καναπέ.

5. Καλύπτουμε τον καναπέ 

Οι γάτες είναι πιο δύσκολη περίπτωση, γιατί δεν είναι τόσο υπάκουες όσο οι σκύλοι. Γι΄ αυτό καλύψτε τον καναπέ με ένα υλικό που δεν τους αρέσει, ώστε να αναγκαστούν να τον αποφύγουν. Για παράδειγμα, αντιπαθούν σφόδρα το δίχτυ ή το σάλι, επειδή μπλέκεται στα νύχια τους.
Αυτό το έπιπλο έχει προνοήσει και για τα κατοικίδια!

Κι αν είναι πολύ αργά για να προστατεύσετε τον καναπέ σας, μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με ένα οικονομικό κομμάτι, που θα είναι όμως ολοκαίνουργιο και χωρίς καμία γρατζουνιά. 

Δείτε εδώ επιλογές για όλα τα πορτοφόλια: 
E-shop επίπλου epiplonet.com Ετικέτες , , ,