Η δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων δεν είναι επίσημη αργία σε όλο τον κόσμο. Στην Αμερική για παράδειγμα είναι κανονικά εργάσιμη μέρα ενώ σε Αγγλία και Καναδά λέγεται Boxing Day και είναι κατά παράδοση η μέρα που όλοι ξεχύνονται στα μαγαζιά και τα malls. Λέγεται ότι ονομάστηκε έτσι, γιατί παλαιότερα την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων μοιράζονταν δώρα (boxes) στους συνεργάτες και τους υπηρέτες κάθε οικογένειας.  Στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Μεσογείου η δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων είναι η ιδανική μέρα για χαλάρωση και ξεκούραση στο σπίτι. Εμείς σας δίνουμε κάποιες ιδέες για να απολαύσετε αυτή τη μέρα όσο περισσότερο γίνεται! 
1.

Η ιδανική δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων είναι αυτή: Μένουμε σπίτι, καλούμε τους φίλους μας για κρασί και τσιμπολογάμε όλα όσα έμειναν από τον χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Δεν κουνιόμαστε από τον καναπέ και ξεκουραζόμαστε γιατι αύριο επιστρέφουμε στη δουλειά.

2. Αποφεύγουμε την κουζίνα, όπως ο διάολος το λιβάνι! Φτάνει το μαγείρεμα! Μπορούμε να φτιάξουμε ένα μπουφέ με το φαγητό που περίσσεψε ή να κάνουμε αποτοξίνωση, τρώγοντας ελαφρά.Αλλά ο κανόνας είναι απαράβατος: Η κουζίνα πρέπει να μείνει άθικτη, για να αποφύγουμε τη λάντζα. 

  

3.  Όλοι έχουμε μια υποτυπώδη κάβα σπίτι μας, η οποία τα Χριστούγεννα συνήθως ανατροφοδοτείται με ποτά. Ξεκουραστείτε και απολαύστε το αγαπημένο σας κοκτέιλ, αράζοντας στην αγαπημένη σας πολυθρόνα. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκουραστείτε από την χριστουγεννιάτικη κραιπάλη;4. Αποφεύγουμε την τηλεόραση. Είναι ΟΚ να αράξουμε στον καναπέ αλλά όχι και να αποχαυνωθούμε μπροστά το μαύρο κουτί. Συναντηθείτε με φίλους ή μιλήστε στο τηλέφωνο για ευχές με πρόσωπα που έχετε να ακούσετε καιρό. Επικοινωνήστε! Μην ξεχνάτε οι γιορτές δεν έχουν περάσει ακόμα, μόλις άρχισαν.


5. Σε όλη την διάρκεια της μέρας, μπορούμε να τακτοποιούμε λίγο λίγο το σπίτι, κάνοντας τις δουλειές που χρειάζεται χαλαρά και παίρνοντας τον χρόνο μας. Έτσι δεν θα μας φανεί ότι κάνουμε φασίνα αλλά ούτε θα αφήσουμε μια νεροχύτη γεμάτη πιάτα για την επόμενη εργάσιμη μέρα.


6. Όταν βραδιάσει, χαμηλώστε τα φώτα βάλτε την αγαπημένη σας μουσική και χαλαρώστε. Πέρασαν και αυτά τα Χριστούγεννα, ξαποσταίνουμε λίγο και παίρνουμε φόρα για Πρωτοχρονιά!Φωτογραφίες: www.houzz.com

Από το μεγαλύτερο e-shop επίπλου και διακόσμησης Epiplonet

Ετικέτες , ,