Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή που ανήκει δικαιωματικά στα παιδιά! Συνήθως στολίζουμε το σαλόνι και αφήνουμε τα υπόλοιπα δωμάτια όπως είναι. Τι γίνεται όμως με το παιδικό δωμάτιο; Αυτό θα πρέπει να είναι το πρώτο δωμάτιο που θα στολίσουμε στο σπίτι. Δοκιμάστε να διακοσμήσετε χριστουγεννιάτικα το παιδικό δωμάτιο μαζί με τα παιδιά σας, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές!
1. Μπορούμε να κάνουμε δώρο στο παιδί ένα μικρό χρωματιστό χριστουγεννιάτικο δέντρο και να του εξηγήσουμε ότι είναι μόνο δικό του και μπορεί να το στολίσει με τα αγαπημένα του στολίδια. Στη συνέχεια θα το τοποθετήσουμε σε μια γωνία του δωματίου, και θα σιγουρευτούμε ότι είναι στερεωμένο σωστά και δεν υπάρχει κίνδυνος να πέσει. 

 

2. Χρησιμοποιούμε σύρμα, κορδέλες και φωτάκια αι φτιάχνουμε ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα φωτίζει το δωμάτιο του παιδιού κάθε βράδυ, μέχρι την Πρωτοχρονιά! Για να βλέπει ο Άγιος Βασίλης που θα' ρθει! Μην διστάσετε να καρφώσετε ένα καρφί στο τοίχο. Το αποτέλεσμα αξίζει μια μικρή τρυπούλα στο τοίχο σας!3. Αγοράστε ένα μεγάλο κομμάτι πράσινης τσόχας, απλώστε το στο σαλόνι και σχηματίστε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο μαζί με τα παιδιά σας. Αφού φτιάξετε το σχήμα με μολύβι, αφήστε τα να το κόψουν (αν φυσικά είναι σε ηλικία που δεν υπάρχει κίνδυνος να παίξουν με το ψαλίδι!). Κολλήστε το στο τοίχο ενός δωματίου με blue tac και βάλτε πάνω ό, τι τραβάει η ψυχή σας! Τα παιδιά θα το απολαύσουν!4.  Κρεμάστε σε ένα σκοινάκι τις αγαπημένες τους πολύχρωμες κάλτσες και γεμίστε τις με βαμβάκι για να φαίνονται φουσκωτές και λαχταριστές! Εναλλακτικά, μπορείτε να τις γεμίσετε με καραμέλες! Τοποθετήστε την δημιουργία σας στη πόρτα του δωματίου ή πάνω από το κρεβάτι τους. 

 5. Φτιάξτε κώνους από χαρτόνι και τυλίξτε γύρω τους χοντρό μαλλί, σε διάφορα χρώματα. Αφήστε τα παιδιά σας να σας βοηθήσουν σε αυτό. Οι κώνοι μπορεί να είναι σε όποιο μέγεθος σας αρέσει. Φτιάξτε ένα αστεράκι από χαρτόνι και τοποθετήστε το στη κορυφή με μια καρφίτσα. Καρφιτσώστε πάνω στο αυτοσχέδιο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας ό,τι θέλετε. Και στη συνέχεια στολίστε τα στα ραφάκια του παιδικού δωματίου ή τυλίξτε γύρω τους φωτάκια και τοποθετήστε τα δίπλα στο κρεβάτι!


 Σας άρεσαν οι ιδέες μας; Για να βρείτε κι άλλες ιδέες διακόσμησης ακολουθήστε μας στο Facebook κάνοντας κλικ εδώ:

Epiplonet στο Facebook


Aπό το e-shop επίπλου και διακόσμησης Epiplonet

Ετικέτες , ,