Φωτιστικά τραπεζαρίας
Για να ανανεώσετε την τραπεζαρία του σπιτιού σας υπάρχουν δυο λύσεις: 
α) να αλλάξετε τις καρέκλες 
β) να επιλέξετε ένα εντυπωσιακό φωτιστικό τραπεζαρίας

Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με το δεύτερο!


Φωτιστικό τραπεζαρίαςΈνα φωτιστικό τραπεζαρίας πρέπει να έχει ζεστό, μαλακό φως ώστε να μην χτυπάει στα μάτια και ενοχλεί τους καλεσμένους μας.  Μην σας απασχολεί αυτό, όταν έρθει η ώρα να επιλέξετε φωτιστικό. Μπορείτε να το τακτοποιήσετε επιλέγοντας τις κατάλληλες λάμπες. Το πιο συχνό λάθος είναι να επιλέγουμε μοντέρνα φωτιστικά που όμως έχουν χαμηλό φωτισμό, κάτι που μπορεί να προκαλέσει δυσαρέσκεια την ώρα του φαγητού. Γι΄αυτό τα φωτιστικά που συνηθίζονταν παλιά πάνω από την τραπεζαρία ήταν συνήθως πολυέλαιοι! Μια ιδέα που θα σας λύσει τα χέρια είναι να βάλετε διακόπτη με dimmer, ώστε να ρυθμίζεται μόνοι σας το φωτισμό, ανάλογα με την περίσταση!
Φωτιστικό τραπεζαρίας


Προσέξτε το μέγεθος του φωτιστικού τραπεζαρίας. Ακόμα κι αν επιλέξετε ένα εντυπωσιακό φωτιστικό δεν πρέπει να το παρακάνετε. Αν είναι σε μήκος παραπάνω από το μισό μήκος του τραπεζιού χαλάει την αρμονία του χώρου και είναι διακοσμητικό φάουλ!Φωτιστικό τραπεζαρίας

Στα περισσότερα σπίτια η μοντέρνα τραπεζαρία είναι προέκταση του σαλονιού. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να έχει και τα ίδια φωτιστικά. Το φωτιστικό της τραπεζαρίας συνηθίζεται να είναι αρκετά διαφορετικό από αυτά του σαλονιού. Είναι το αγαπημένο τρικ των διακοσμητών! Τα πιο πρωτότυπα φωτιστικά δεν θα τα δείτε στο σαλόνι αλλά πάνω από το τραπέζι!

Φωτιστικό τραπεζαρίας


Το σωστό σημείο για να τοποθετήσουμε ένα φωτιστικό τραπεζαρίας είναι πάντα πάνω από το τραπέζι. Καλό είναι να το τοποθετήσουμε  αρκετά χαμηλά, ώστε να μην τυφλώνει τους συνδαιτήμονες. Αρκεί να φροντίσουμε να μην είναι ένα φωτιστικό που βγάζει πολύ ζέστη από τις λάμπες του (δηλαδή όχι σκληρό φως).  

Εντυπωσιακό φωτιστικό για τραπεζαρίαΕντυπωσιακό φωτιστικό για τραπεζαρία


Τέλος, προσέξτε το φωτιστικό που θα επιλέξετε να ταιριάζει με το ύφος της τραπεζαρίας. Σε ένα τραπέζι που έχει country style πρέπει να επιλέξετε το αντίστοιχο φωτιστικό. Δεν αρκεί να σας εντυπωσιάσει το φωτιστικό, πρέπει και να δένει αρμονικά με το χώρο σας! 


Φωτιστικό τραπεζαρίας


Μοντέρνο φωτιστικό τραπεζαρίαςΓια να βρείτε προσφορές σε φωτιστικά
με δωρεάν μεταφορικά 
επισκεφτείτε το μεγαλύτερο e-shop επίπλου και διακόσμησης www.epiplonet.com Ετικέτες , , , ,