Τα έπιπλα της τηλεόρασης είναι συνήθως ο βασικός άξονας  σε κάθε σαλόνι, το μέρος γύρω από το οποίο τοποθετούνται όλα τα έπιπλα. Γι΄αυτό οταν φτιάχνουμε το σαλόνι μας πρέπει να τους δώσουμε την προσοχή που τους αξίζει. Άλλοι προτιμούν μια μοντέρνα σύνθεση,  που εντυπωσιάζει. Άλλοι θέλουν να συνδυάσουν  το στυλ με πρακτικά ντουλάπια αποθήκευσης. Και άλλοι φτιάχνουν διάφορα σχέδια με γυψοσανίδα. Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε ιδέες για όλα τα γούστα και, το βασικότερο, συμβουλές για το πως θα πρέπει να τοποθετηθούν στο σαλόνι μας.


Έπιπλα τηλεόρασης







Αν έχετε μικρό χώρο στο σαλόνι σας, καλό είναι να εκμεταλλευτείτε την σύνθεση της τηλεόρασης, ώστε να την συνδυάσετε με αποθηκευτικούς χώρους. Αν θέλετε να μιλήσουμε πρακτικά, προτιμήστε τα κλειστά ντουλάπια, για να μην χρειαστεί να ξεσκονίζετε κάθε βδομάδα ράφια και ραφάκια!Ο τοίχος πίσω από το έπιπλο τηλεόρασης προσφέρεται για να αυτοσχεδιάσετε. Πειραματιστείτε με έντονα χρώματα ή ντύστε τον τοίχο με διάφορα υλικά, όπως πέτρα ή ακόμα και πλακάκι!

Ιδέες για σύνθετα τηλεόρασης
Ιδέες για σύνθετα τηλεόρασης


Μοντέρνα σύνθεση τηλεόρασης
Τοποθετήστε στην σύνθεση μικρά διακοσμητικά που ταιριάζουν με τα χρώματα του σαλονιού ή επιλέξτε ένα μεγάλο εντυπωσιακό αντικείμενο, π.χ. ένα βάζο. 

Φροντίστε όμως να διατηρείται η ισορροπία στο μάτι. Μην παραφορτώσετε τα ράφια, ούτε να βάλετε κάτι δίπλα στη τηλεόραση πιο ογκώδες από αυτήν. Ο πίνακας για παράδειγμα που έχει τοποθετηθεί στη παρακάτω σύνθεση είναι διακοσμητικός λάθος:


 Η θέση του έπιπλου τηλεόρασης είναι πολύ σημαντική για το σαλόνι σας. Σε προηγούμενο άρθρο μας παρουσιάσαμε τον κανόνα του ένα τρίτου. Το μέγεθος της τηλεόρασης πρέπει να είναι το 1/3 της σωστής απόστασης τηλεόρασης-καναπέ.Δηλαδή αν έχετε μια τηλεόραση 32 ιντσων πρέπει να κάθεστε σε απόσταση το πολύ 92 ίντσες (244 εκ.). Δείτε περισσότερα εδώ:

Σωστή απόσταση καναπέ-τηλεόρασης
 Το έπιπλο της τηλεόρασης βρίσκεται συνήθως απέναντι από τον καναπέ και είναι αυτό που θα βλέπετε απέναντι σας πιο πολύ, όταν κάθεστε στο σαλόνι. Γι΄αυτό μην δημιουργείτε "φασαρία" γύρω από την τηλεόραση σας. Μην παραφορτώνεται με ράφια και αντικείμενα την σύνθεση σας, γιατί έτσι δεν θα ξεκουράζεται το μάτι σας. Επιλέξτε γεωμετρικά σχέδια και απλές γραμμές.





 Βέβαια αν δεν θέλετε να φτιάξετε μια συμβατική σύνθεση σαλονιού, έχουμε και πιο πρωτότυπες ιδέες. Ορίστε!
Πρωτότυπα σύνθετα για το σαλόνι

Πρωτότυπα σύνθετα για το σαλόνι




Επιλέξτε έπιπλα τηλεόρασης σε προσφορά από το μεγαλύτερο e-shop επίπλου και διακόσμησης Epiplonet.

Δείτε εδώ:

Συνθέσεις τηλεόρασης 

Κλασσικά παραδοσιακά έπιπλα τηλεόρασης 

Ξύλινα έπιπλα τηλεόρασης 

Γυάλινα έπιπλα τηλεόρασης 

Ετικέτες , ,