Η πρωταγωνίστρια του Sex and The City, Carrie, ζούσε σε ένα μικρό στούντιο που σας είχαμε δείξει σε προηγούμενο άρθρο. Πως είναι όμως το πραγματικό σπίτι της Sara Jessica Parker; Η δημοφιλής ηθοποιός και ο σύζυγος της Matthew Broderick δεν έχουν ένα αλλά δύο διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη. Αυτό που θα δείτε είναι ένα από τα δυό τους σπίτια, που βρίσκεται στην 5η Λεώφορο, στο Greenwich Village και τo αγόρασαν πέρσι για 18.9 εκ. δολλάρια... Πάμε να πάρουμε ιδέες; 





Το σπίτι της 5th Avenue είναι πενταόροφο, κλασσικού νεουορκέζικού στυλ, με κήπο, υπνοδωμάτια και master suite. Η μπροστινή είσοδος του σπιτοδηγεί σε ένα μεγάλο χολ με επιβλητικές σκάλες. 

















Στο πρώτο όροφο βρίσκεται ένα δίχωρο σαλόνι με δυο μεγάλα τζάκια, αναγεννησιακού ρυθμού.Oι διακόσμητές ήθελαν να τονίσουν την αρχιτεκτονική του χώρου, με το ψηλό ταβάνι, το τζάκι και τα τεράστια μακρόστενα παράθυρα, γι΄αυτό επέλεξαν απλά, κλασσικά έπιπλα σε γήινους τόνους. Οι κλασσικές πολυθρόνες δίνουν αρχοντικό στυλ στο χώρο, που κατά τα άλλα είναι γεμάτος γυάλινα μοντέρνα τραπεζάκια και απλές κορνίζες στους τοίχους. Το χαλί είναι επίσης ουδέτερο,  σε γήινους μπεζ τόνους. 



Μπρεζέρα από την Epiplonet
Mπρεζέρα από την Epiplonet


Πολυθρόνα λευκόχρυση 


Πολυθρόνα μωβ καπιτονέ




Καθώς το σπίτι μετράει αρκετά χρόνια στη πλάτη του, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα τζάκια, που ζεσταίνουν το χώρο. Στο σπίτι υπάρχουν 6 τζάκια στα δωμάτια, στη κουζίνα ακόμα και στο μπάνιο!




Ξέρουμε τι σκέφτεστε..."Ωραίο το μπάνιο για φωτογραφία αλλά δεν πρέπει να είναι και πολύ πρακτικό όταν θες να το χρησιμοποιήσεις..."











Η κουζίνα βρίσκεται στο ισόγειο και οι μπαλκονόπορτές της οδηγούν σε ένα μικρό άνοιγμα στο κήπο, που χρησιμοποιείται ως χώρος πρωινού. Το τζάκι της κουζίνας ντύθηκε με λευκό μάρμαρο με γκρί νερά και καμουφλαρίστηκε, έτσι ώστε να ταιριάζει με το μοντέρνο στυλ της κουζίνας. Αν δεν το ξέραμε ότι υπήρχε τζάκι πίσω απο το πάγκο, ούτε καν θα το προσέχαμε...



Το γυάλινο τραπέζι κουζίνας συνδυασμένο με δερμάτινες καρέκλες το συναντάμε όλο και πιο συχνά στα μοντέρνα σπίτια. Είναι μια μόδα mix and match που συνδυάζει το σύγχρονο στυλ με την άνεση. Ειδικά αν η κουζίνα είναι ενιαία με το σαλόνι, τότε οι καρέκλες κουζίνας-σαλονιού δένουν άψογα ως σύνολο. Για να πετύχετε το αντίστοιχο αποτέλεσμα μπορείτε να επιλέξετε και σεις για την κουζίνα σας ένα απλό γυάλινο τραπέζι, που θα το συνδυάσετε με αρχοντικές, δερμάτινες καρέκλες. 
Γυάλινο τραπέζι από την Epiplonet

Kαρέκλα καπιτονέ




Στο τρίτο πάτωμα του σπιτιού της Sara Jessica Parker βρίσκονται τα τρια υπνοδωμάτια, δυο βεστιάρια και δυο μεγάλα μπάνια.




Ο τέταρτος όροφος είναι διαμορφωμένος σε σουίτα με ένα καταπληκτικό μπάνιο, διάφορες ντουλάπες-βεστιάρια και μια μεγάλη ανατολική βεράντα...και στον πέμπτο όροφο βρίσκεται ένας χώρος εργασίας που μοιάζει με μοντέρα βιβλιοθήκη!




 Καναπές γωνία σε εξαιρετική προσφορά
Γωνιακό σαλόνι σε λευκή απόχρωση 

Από το μεγαλύτερο e-shop επίπλου και διακόσμησης στην Ελλάδα














Ετικέτες , , ,