Πως χτίζεις ένα σπίτι, που δεν φορολογείται ως κατοικία;  Στη Βαρσοβία της Πολωνίας, πριν 2 χρόνια χτίστηκε το πιο στενό σπίτι στο κόσμο. Έχει υπνοδωμάτιο, γραφείο και μπάνιο. Σύμφωνα με τους πολωνικούς νόμους όμως, το κτίσμα είναι πολύ μικρό για να θεωρηθεί κατοικία και έτσι είναι καταγεγραμμένο ως art installation! Έξυπνο;  Αν και δεν είναι ευρύχωρα, πάμε μια βόλτα στο εσωτερικό του...


Το πιο στενό σπίτι του κόσμουΤο σπίτι είναι χτισμένο στο κενό χώρο που υπήρχε ανάμεσα σε δυο πολυκατοικίες. Απο μπροστά φαίνεται μικρό αλλά το βάθος του κρύβει αυτό:
Το πιο στενό σπίτι του κόσμουΗ πόρτα εισόδου είναι ουσιαστικά μια καταπακτή, που οδηγεί στον πρώτο όροφο, όπου βρίσκεται η κουζίνα και η τραπεζαρία! 


Το πιο στενό σπίτι του κόσμου
Το πιο στενό σπίτι του κόσμου

Το πιο στενό σπίτι του κόσμουΔίπλα στη κουζίνα, βρίσκεται η τουαλέτα...Μπανιέρα μην ψάχνετε, το ντους πάνω από την λεκάνη του μπάνιου εξυπηρετεί τις βασικές ανάγκες των ιδιοκτητών! Η εσωτερική σκάλα οδηγεί στο δεύτερο όροφο. Και όμως το πιο στενό σπίτι στο κόσμο έχει και υπνοδωμάτιο και γραφείο.

Το πιο στενό σπίτι του κόσμου

Ο ιδιοκτήτης του μάλλον δεν είναι κλειστοφοβικός από ότι μπορούμε να φανταστούμε. Το σίγουρο είναι όμως ότι είναι μοναχικός τύπος, αφού στο σπίτι του σίγουρα δεν μπορεί να φιλοξενήσει δεύτερο άνθρωπο, πόσω μάλλον να κάνει ένα πάρτι!


Το πιο στενό σπίτι του κόσμου

Το πιο στενό σπίτι του κόσμου
Ετικέτες ,