Όταν φτάνει το καλοκαίρι, έρχεται η ώρα να βγάλουμε τα έπιπλα κήπου από την αποθήκη μας, να ελέγξουμε σε τι κατάσταση βρίσκονται και να τα συντηρήσουμε ή να αγοράσουμε καινούργια.  Ο πρώτος παράγοντας για μια επιτυχημένη αγορά σε έπιπλα κήπου είναι να επιλέξουμε το υλικό που χρειαζόμαστε. Ξύλινα έπιπλα κήπου, έπιπλα από αλουμίνιο, wicker ή πλαστικά; Επιλέξτε το κατάλληλο υλικό, ανάλογα με τις ανάγκες σας! Στη συνέχεια ρίξτε μια ματιά στα έπιπλα κήπου που έχουμε βγάλει σε προσφορά, για να βρείτε το σχέδιο που σας ταιριάζει. 

Σαλόνι κήπου αλουμινίου
Τραπεζαρία αλουμινίου με ματ σκελετό

Ξύλινα έπιπλα κήπου 

Τα ξύλινα έπιπλα κήπου είναι all time classic. Ακόμα κι αν παλιώσουν, δεν χάνουν την ομορφιά τους αλλά γίνονται ακόμα καλύτερα από την "πατίνα" του χρόνου. 'Εχουν μεγάλη αντοχή στα καιρικά φαινόμενα, δεν χαλάνε εύκολα αλλά έχουν κάποιες απαιτήσεις.

Τα έπιπλα κήπου από ξύλο χρειάζονται τη φροντίδα μας πολύ περισσότερα από τα πλαστικά ή τα αλουμινένια. Μια φορά το χρόνο πρέπει να τα βερνικώνουμε με ένα ειδικό λαδάκι, για να διατηρηθούν περισσότερο. Ακόμα, καλό είναι να τα σκεπάζουμε το χειμώνα, προστατεύοντάς τα από τις βροχές. Έτσι τα βοηθάμε να μην παλιώσουν γρήγορα.


Το μόνο μειονέκτημα που έχουν τα ξύλινα έπιπλα κήπου είναι ότι δεν είναι εύκολο να αποθηκευτούν και να μετακινηθούν λόγω του βάρους τους. Γι΄αυτό καλό είναι να επιλέγουμε καρέκλες που διπλώνουν και τραπέζια ανοιγόμενα, ώστε να μην πιάνουν πολύ χώρο.
Επιλέξτε ξύλινα έπιπλα κήπου ανάλογα με το πορτοφόλι σας στο e-shop της Εpiplonet 


Έπιπλα κήπου από πλαστικό polycarbonate

Τα πλαστικά έπιπλα κήπου έχουν πλεονεκτήματα που είναι γνωστά σε όλους. Μετακινούνται εύκολα, γιατί είναι ελαφριά και έτσι όταν βρέχει ή έχει πολύ ήλιο μπορούμε να τα αποθηκεύουμε για να μην χαλάσουν. Καθαρίζονται πανεύκολα, αφού ό,τι και αν πέσει πάνω τους δεν αφήνει ανεξίτηλο λεκέ. Ακόμα, βγαίνουν σε διάφορα έντονα χρώματα και μπορούμε να "παίξουμε" με διάφορες διακοσμητικές ιδέες. Ειδικά στο καλοκαίρι, ταιριάζει πολύ το χρώμα!

Καρέκλα κήπου με διάτρητη πλάτη 


Πολλοί πελάτες μας ρωτάνε για τις διαφορές του polycarbonate από τα υπόλοιπα είδη πλαστικού. Το polycarbonate είναι ένα είδος πλαστικού υψηλής ποιότητας, που δεν σπάει εύκολα, γι΄αυτό εκτός από έπιπλα κήπου χρησιμοποιείται πολύ για τζάμια ασφαλείας, κράνη κ.ο.κ.

Κομψή πολυθρόνα κήπου 
Το μόνο ελάττωμα που έχουν τα πλαστικά έπιπλα κήπου είναι ότι έχουν συνδεθεί με κιτς κακόγουστες λευκές καρέκλες και τα χαμηλής ποιότητας τραπεζάκια. Αυτό όμως ανήκει στο παρελθόν. Πλέον πολλοί σχεδιαστές έχουν βγάλει πλαστικά έπιπλα κήπου σε πολύ μοντέρνα σχέδια. Θα τα βρείτε εύκολα αφού κυκλοφορούν ευρέως στην αγορά και μάλιστα επειδή είναι πλαστικά, η τιμή τους είναι χαμηλή και άκρως δελεαστική!

Επιλέξτε πλαστικά έπιπλα κήπου ανάλογα με το πορτοφόλι σας στο e-shop της Epiplonet !
Σετ κήπου αλουμινιού σε λαχανί χρώματα 
Έπιπλα κήπου από αλουμίνιο Το αλουμίνιο είναι ένα υλικό ιδανικό για έπιπλα κήπου, κυρίως λόγω της μεγάλης αντοχής του στις καιρικές συνθήκες. Μπορούμε να το αφήσουμε έξω στο κήπο ή στη βεράντα ακόμα και το χειμώνα. Πολλοί πελάτες μας στην Epiplonet μας ρωτούν αν σκουριάζουν. Τα σιδερένια έπιπλα σκουριάζουν, τα έπιπλα από αλουμίνιο όμως όχι! Μπορούν να διατηρηθούν για πολλά χρόνια και αν θέλουμε ανανέωση μπορούμε να τα βάψουμε  με μπογιά σε ό,τι χρώμα θέλουμε. Ακόμα, είναι αρκετά ελαφριά, σίγουρα όχι τόσο όσο τα πλαστικά, αλλά πολύ περισσότερο από τα μεταλλικά έπιπλα.

Μοντέρνο σαλόνι με polywood

Έπιπλα κήπου από wicker (λυγαριά)

Συνήθως τα έπιπλα κήπου από αλουμίνιο συνδυάζονται με κάποιο άλλο υλικό όπως wicker(λυγαριά) ή μπαμπού, για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Το υλικό wicker είναι υψηλής ποιότητας και εξαιρετικά ανθεκτικό. Η πλέξη του wicker όμως δεν βοηθάει στο καθάρισμα. 


Καναπές κήπου wicker 

Ετικέτες , , ,