Η σωστή τοποθέτηση του καθρέφτη δεν είναι σπαζοκεφαλιά. Αν ο καθρέφτης τοποθετηθεί στη σωστή θέση και στο σωστό ύψος μπορεί να αλλάξει στη κυριολεξία το χώρο μας. Δείτε πως!


Σωστή τοποθέτηση καθρέφτη με κανόνες feng shui και άλλους

Τοποθέτηση του καθρέφτη στο διάδρομο

Αν έχουμε στο σπίτι ένα στενόμακρο διάδρομο και θέλουμε να τον κάνουμε να φαίνεται μεγαλύτερος, ένα έξυπνο τρικ είναι να τοποθετήσουμε καθρέφτες σε διαδοχικά σημεία. 

Σωστή τοποθέτηση καθρέφτη με κανόνες feng shui και άλλουςΣωστή τοποθέτηση καθρέφτη με κανόνες feng shui και άλλους

Η συμβουλή του Feng Shui: Ο καθρέφτης μπορεί να κατευθύνει την ενέργεια που υπάρχει σε ένα δωμάτιο εκεί που εμείς θέλουμε. Έτσι είναι καλό να τοποθετούμε καθρέφτες σε σκοτεινά σημεία του σπιτιού αλλά όχι τον ένα απέναντι από τον άλλο γιατί δημιουργείται ένταση στην ατμόσφαιρα. 

Τοποθέτηση του καθρέφτη στο σαλόνι

Ακόμα αν θέλουμε να δώσουμε την ψευδαίσθηση ότι το δωμάτιο μας φαίνεται μεγαλύτερο, μπορούμε να τοποθετήσουμε τον καθρέφτη δίπλα σε  ένα παράθυρο ή απέναντι από την πόρτα. Αν το σαλόνι μας είναι πολύ μικρό ή πρόκειται για μονόχωρο διαμέρισμα, η τοποθέτηση ενός μεγάλου καθρέφτη από τοίχο σε τοίχο θα έχει θεαματικά αποτελέσματα! Τι είδους καθρέφτη όμως πρέπει να επιλέξουμε; Αυτό εξαρτάται από το διακοσμητικό ύφος του σπιτιού σας. Οι χρυσοί καθρέφτες δίνουν μια αρχοντιά στο χώρο ενώ οι καθρέφτες με ακτίνες είναι η τελευταία τάση στους καθρέφτες σαλονιού. 

Σωστή τοποθέτηση καθρέφτη με κανόνες feng shui και άλλουςΣωστή τοποθέτηση καθρέφτη με κανόνες feng shui και άλλους
Σωστή τοποθέτηση καθρέφτη με κανόνες feng shui και άλλους             

Η συμβουλή του Feng Shui: Δεν τοποθετούμε καθρέπτες ακριβώς αντικριστά από την είσοδο του σπιτιού ή από την μπαλκονόπορτα, γιατί έτσι κάνουμε "καθρεφτάκι" (!) και διώχνουμε την ενέργεια που προσπαθεί να μπει στο χώρο. Τοποθέτηση του καθρέφτη στο υπνοδωμάτιο

Ένας μεγάλος καθρέφτης χρειάζεται σε ένα υπνοδωμάτιο, όχι μόνο για διακοσμητικούς λόγους αλλά και για λειτουργικούς. Ακόμα, αν τοποθετηθεί σε ένα τοίχο του υπνοδωματίου μπορεί να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι ο χώρος είναι πιο μεγάλος αλλά και να δώσει φωτεινότητα στο δωμάτιο. 

Η συμβουλή του Feng Shui: Δεν επιτρέπεται να τοποθετούμε τον καθρέφτη ακριβώς απέναντι από το κρεβάτι μας αλλά μόνο στον πλαϊνό τοίχο ή στο προσκέφαλο. Ακόμα καλύτερα θα είναι να κρύψουμε τον καθρέφτη στο φύλλο της ντουλάπας, γιατί η παρουσία ενός καθρέφτη στο υπνοδωμάτιο επιταχύνει την ενέργεια και εμείς θέλουμε να ηρεμήσουμε και να κοιμηθούμε. 


Σωστή τοποθέτηση καθρέφτη με κανόνες feng shui και άλλους   Σωστή τοποθέτηση καθρέφτη με κανόνες feng shui και άλλουςΣωστή τοποθέτηση καθρέφτη με κανόνες feng shui και άλλους


Τοποθέτηση καθρέφτη στο μπάνιο 

Σε παλαιότερο ποστ σας είχαμε δείξει διάφορους τρόπους για να κάνετε το μικρό μπάνιο να φαίνεται μεγαλύτερο. Μαντέψτε ποιό είναι το σημείο κλειδί: Η σωστή τοποθέτηση του καθρέφτη! Διαβάστε το εδώ:                          10 τρόποι για να γίνει το μικρό μπάνιο πιο ευρύχωρο!


                                        Σωστή τοποθέτηση καθρέφτη με κανόνες feng shui και άλλους

Σωστή τοποθέτηση καθρέφτη με κανόνες feng shui και άλλους   Σωστή τοποθέτηση καθρέφτη με κανόνες feng shui και άλλους


Σωστή τοποθέτηση καθρέφτη με κανόνες feng shui και άλλουςΣωστή τοποθέτηση καθρέφτη με κανόνες feng shui και άλλους


Για το τέλος αφήσαμε ένα σχετικά "παλιομοδίτικο" έπιπλο που έρχεται ξανά στη μόδα. Ο περιστρεφόμενος καθρέφτης είναι μια vintage πινελιά, που θα δώσει άλλη άποψη στο χώρο σας, είτε αυτός είναι το μπάνιο ή το υπνοδωμάτιο ή ακόμα και το χολ εισόδου. 
Σωστή τοποθέτηση καθρέφτη με κανόνες feng shui και άλλουςΚαθρέφτης ολόσωμος σε προσφορά από την Epiplonet


Ετικέτες , , , , , ,