Πως μπορούμε να ζωντανέψουμε τον χώρο της τραπεζαρίας στο σαλόνι μας; Eπειδή η τραπεζαρία είναι ένα τόσο απλό και μεγάλο έπιπλο, είναι δύσκολο να κάνουμε αλλαγές στη διακόσμηση. Κι όμως! Αλλάζοντας καρέκλες, προσθέτοντας πίνακες ή αλλάζοντας το φωτιστικό ακόμα και η πιο βαρετή τραπεζαρία μπορεί να κλέψει την παράσταση. Δείτε τις φωτογραφίες και εμπνευστείτε!

                                      
Σε κάθε σπίτι υπάρχει μια καλή τραπεζαρία, ακόμα και αν τη χρησιμοποιούμε μόνο 5-6 φορές τον χρόνο. Δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ακόμα και αν σήμερα, λόγω περιορισμένου χώρου, η νέα μόδα τα σύγχρονα διαμερίσματα, είναι να υπάρχει μια καλή τραπεζαρία, η οποία χρησιμοποιείται καθημερινά και ως τραπέζι φαγητού.

Τραπεζαρία οικονομική από την Εpiplonet 
Συνήθως, όταν επιλέγουμε τα έπιπλα του σπιτιού μας δεν τσιγκουνευόμαστε τα έξοδα για την τραπεζαρία. Αυτό το βλέπουμε καθημερινά στα γραφεία της Epiplonet:
Παρόλο που στο e-shop μας έχουμε οικονομικές τραπεζαρίες που ξεκινούν από 165 ευρώ, οι περισσότεροι παραγγελίες που δεχόμαστε καθημερινά αφορούν στις  πιο ακριβές τραπεζαρίες από ξύλο δρυ ή οξιάς. Μια καλή τραπεζαρία είναι ένα έπιπλο-επένδυση που δεν το αλλάζεις ποτέ στο σπίτι. Τι γίνεται όμως όταν θέλεις να ανανεώσεις τον χώρο σου; Τι μπορείς να κάνεις με αυτή τη μεγάλη, κλασσική τραπεζαρία που έχεις εδώ και χρόνια στο ίδιο σημείο στο σαλόνι σου;


Καρέκλες τραπεζαρίας-σαλόκουζίνας

Τραπεζαρία με καρέκλες Eames

Τι κι αν έχετε μια παλιομοδίτικη τραπεζαρία; Ντύστε τις καρέκλες με χρώμα ή αγοράστε ένα σετ από οικονομικές ρεπλίκες διάσημων σχεδιαστών (π.χ. καρέκλες Eames). Έτσι θα μπορέσετε να εξυγχρονίσετε έξυπνα τον χώρο σας, διατηρώντας την κλασσική (και ακριβή) τραπεζαρία σας.

Ο συνδυασμός διαφόρων καρεκλών σε διαφορετικό χρώμα είναι επίσης μια νέα τάση που ζωηρεύει πολύ τον χώρο. Tραπεζαρία με λευκές καρέκλες Eames
Aν δεν έχετε τον προυπολογισμό που χρειάζεται για να αγοράσετε καινούργιες καρέκλες, μπορείτε να ανανεώσετε τις παλιές, αλλάζοντας το ύφασμα επίπλωσης. Στην Epiplonet μπορείτε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει μέσα από δεκάδες χρώματα και σχέδια. (Ζητήστε μας δείγμα υφάσματος και σας το δίνουμε δωρεάν!). 

 Υφάσματα επίπλωσης Φωτιστικό τραπεζαρίας 


υπέροχες ιδέες για οικονομική διακόσμηση της τραπεζαρίας μας
Για να δώσετε ζωηράδα σε μια μουντή τραπεζαρία σαλονιού εστιάστε στα αντικείμενα του χώρου που συμπληρώνουν τα έπιπλα. Τα φωτιστικά, για αρχή. Ένας εντυπωσιακός πολυέλαιος ή ένα πρωτότυπο κρεμαστό φωτιστικό προσθέτουν αμέσως ένταση και προσωπικότητα στο χώρο. Ρίξτε μια ματιά, για παράδειγμα, στις παρακάτω τραπεζαρίες σαλονιού. υπέροχες ιδέες για οικονομική διακόσμηση της τραπεζαρίας μαςΠροσοχή στο μέγεθος του φωτιστικού καθώς και το ύψος που θα το τοποθετήσετε. Μια από τις βασικές αρχές της διακόσμησης είναι αυτή: Ό,τι αλλαγές και αν κάνουμε, πρέπει το σπίτι να παραμένει λειτουργικό και κατοικήσιμο. Για παράδειγμα, μην τοποθετήσετε λοιπόν ένα τεράστιο πολυέλαιο πάνω από τη τραπεζαρία που χρησιμοποιείτε καθημερινά στη σαλοκουζίνα! Το μέγεθος του φωτιστικού της τραπεζαρίας πρέπει να είναι σε μήκος, όσο το μισό μήκος του τραπεζιού. Κάτι περισσότερο χαλάει την αρμονία και είναι διακοσμητικό λάθος. 

Δείτε πως να αποφύγετε τέτοιες παγίδες σε αυτό το άρθρο: Μοντέρνα και κλασσικά φωτιστικά τραπεζαρίας. Πως να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει;


Πίνακες για τραπεζαρία σαλονιού 

Οτιδήποτε μπορεί να ντύσει με χρώμα τους τοίχους γύρω από την τραπεζαρία είναι καλοδεχούμενο.  Μπορεί να είναι ένας πίνακας ζωγραφικής...Ακόμα και μια λευκή βιτρίνα από πατίνα, στην οποία μάλιστα μπορείτε να τακτοποιήσετε πιάτα και μαχαιροπήρουνα, ώστε να βρίσκονται σε...πεδίο βολής! 


υπέροχες ιδέες για οικονομική διακόσμηση της τραπεζαρίας μας
Μπορεί να είναι μια βιβλιοθήκη, στο χρώμα της τραπεζαρίας ή σε τελείως διαφορετικό χρώμα ώστε να κάνει κοντράστ. Όπως και η βιτρίνα της παραπάνω φωτογραφίας λειτουργεί επίσης άψογα ως αποθηκευτικός χώρος.  
Ή μπορεί να είναι ένα εντυπωσιακό κολλάζ από μικρές κορνίζες.  Το κολλάζ από πίνακες και κορνίζες είναι νέα μόδα, η οποία πρέπει να ομολογήσουμε ότι είναι αρκετά εντυπωσιακή. Και δεν είναι δύσκολο να φτιάξεις μια τέτοια σύνθεση.

Δείτε πως γίνεται:Tips για να κρεμάσουμε πίνακες ζωγραφικής με πολλά κομμάτια

Αν ψάχνετε κομψά κομμάτια σε οικονομικές τιμές για να ανανεώσετε την τραπεζαρία σας, ρίξτε μια ματιά στο μεγαλύτερο e-shop επίπλου και διασκόσμησης:

www.epiplonet.com   Ετικέτες , , , , , ,