Σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Αιγαίου, στη Πάτμο εντοπίσαμε ένα κουκλίστικο εξοχικό και σας το παρουσιάζουμε. Αν αγαπάτε την διακόσμηση όσο κι εμείς, ελάτε να πάρουμε ιδέες :) 


                             Ιδέες διακόσμησης από σπίτι στη Πάτμο
Η χώρα της Πάτμου έχει χαρακτηριστεί από την Ουνέσκο ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αφού είναι ένα πανέμορφο σύμπλεγμα από πέτρινα αρχοντικά, κήπους με ψηλούς τοίχους και γραφικά σπιτάκια με καμάρες.  Οι ιδιοκτήτες ενός τέτοιου σπιτιού το αναπαλαίωσαν και το μεταμόρφωσαν σε...μνημείο σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι η απόδειξη!

   Η τραπεζαρία 


Στην τραπεζαρία δεσπόζει ένα μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι, επιβλητικό αλλά μοντέρνο συνάμα. Οι μεταλλικές καρέκλες δίνουν μια μοντέρνα πινελιά στον ιστορικό χώρο ενώ αυτό που τραβάει τα βλέμματά είναι φυσικά το παραδοσιακό πλακάκι. 

Ιδέες διακόσμησης από σπίτι στη Πάτμο

Ιδέες διακόσμησης από σπίτι στη Πάτμο
Το φωτιστικό που επέλεξε ο διακοσμητής για την τραπεζαρία κουζίνας είναι φυσικά, ο πολυέλαιος! Οποιοδήποτε άλλο φωτιστικό θα φαινόταν φτωχό και θα χαλούσε την επιβλητικότητα του χώρου. Σε προηγούμενο άρθρο μας, σας είχαμε δώσει ιδέες για φωτιστικά τραπεζαρίας αλλά και tips για να επιλέξετε το κατάλληλο για την δική σας τραπεζαρία. Μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ:Μοντέρνα και κλασσικά φωτιστικά τραπεζαρίας. Πως να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει;Ωραίες ιδέες για ωραία φωτιστικά!Ιδέες διακόσμησης από σπίτι στη Πάτμο

Το καθιστικό 

Το καθιστικό βρίσκεται στον ίδιο χώρο με την τραπεζαρία και έχει ως κεντρικό άξονα το όμορφο, παραδοσιακό τζάκι. Πάνω από το τζάκι ο διακοσμητής έκανε μια ασφαλή επιλογή: Τοποθέτησε δηλαδή έναν καθρέφτη, για να μην χρειάζεται να προβληματιστεί για το τι είδους πίνακας θα ταίριαζε στο χώρο. 

Ιδέες διακόσμησης από σπίτι στη Πάτμο

Για τραπεζάκι σαλονιού χρησιμοποιείται ένα παραδοσιακό σκεύος κουζίνας, δηλαδή ένα μεγάλο σινί, ενώ απο κάτω έχει τοποθετηθεί ένα νησιώτικο καλάθι και για διακοσμητικούς αλλά και για πρακτικούς λόγους.Παρατηρούμε επίσης, ότι τα έπιπλα είναι λιτά και διακριτικά, δεν κλέβουν την παράσταση στο χώρο ενώ οι λευκοί καναπέδες έχουν 2-3 διακριτικές πινελιές χρώματος, από τα πολύχρωμα μαξιλάρια. Τοποθετώντας πολλά αφράτα μαξιλάρια στα χρώματα που ταιριάζουν στο χώρο σας, μπορείτε να ανανεώσετε και εσείς το σαλόνι σας, χωρίς πολλά έξοδα. Στο e-shop της Epiplonet σας προσφέρουμε μια μεγάλη ποικιλία απο υφάσματα επίπλωσης. 

Υφάσματα επίπλωσης σε διάφορα σχέδια και χρώματαΗ βεράντα 

Ο ενιαίος χώρος της σαλοτραπεζαρίας συνδέεται με μια εξίσου ευρύχωρη βεράντα. Οι μεγάλοι, ευρύχωροι χώροι είναι ένα πλεονέκτημα των παραδοσιακών σπιτιών στη Πάτμο, το οποίο όμως αν δεν αξιοποιηθεί σωστά μπορεί να γίνει και πλεονέκτημα. Πως να γεμίσεις σωστά τους μεγάλους χώρους ώστε να επικρατεί ένα ενιαίο αισθητικό αποτέλεσμα;Η λύση είναι η λιτότητα.
Ιδέες διακόσμησης από σπίτι στη ΠάτμοΙδέες διακόσμησης από σπίτι στη Πάτμο
Ιδέες διακόσμησης από σπίτι στη Πάτμο

Ιδέες διακόσμησης από σπίτι στη Πάτμο

Το υπνοδωμάτιο 


Στο βασικό υπνοδωμάτιο του σπιτιού βλέπουμε μια ξύλινη κρεβατοκάμαρα σε παστέλ τόνους, δυο λιτά ξύλινα κομοδίνα και ένα παραδοσιακό μπαούλο που κλέβει την παράσταση. Ακόμα,για το
 κεφαλάρι του κρεβατιού ο διακοσμητής είχε μια εξαιρετική ιδέα: Τοποθέτησε  ένα παραδοσιακό κέντημα μέσα σε κορνίζα. 

Ιδέες διακόσμησης από σπίτι στη Πάτμο


Ιδέες διακόσμησης από σπίτι στη Πάτμο

Το δεύτερο υπνοδωμάτιο 


Στο δεύτερο υπνοδωμάτιο του σπιτιού είναι το βοηθητικό κτίριο που βρίσκεται στην αυλή του σπιτιού. Μετά την ανακαίνιση λειτουργεί ως ξενώνας. Το κουζινάκι με τον ξυλόφουρνο διατηρήθηκε στην αρχική του μορφή και δένει πολύ όμορφα με τον υπόλοιπο χώρο.

Ιδέες διακόσμησης από σπίτι στη Πάτμο


Η εσωτερική αυλή 

Η αυλή του σπιτιού είναι εσωτερική, όπως στα περισσότερα σπίτια του νησιού. Αναπαυτικές μαξιλάρες στο πεζούλι και ένα γαλάζιο ξύλινο  τραπέζι είναι το μόνο που χρειάζεται ο χώρος. Τα πορτοκαλί καρό μαξιλαράκια ταιριάζουν άψογα με την πέτρα και το λευκό χρώμα της αυλής. 


Ιδέες διακόσμησης από σπίτι στη ΠάτμοΙδέες διακόσμησης από σπίτι στη ΠάτμοΕτικέτες , ,