Λόγω κρίσης, πολλοί στην εποχή μας έχουν εγκαταλείψει την ιδέα να χτίσουν σπίτι. Έχετε σκεφτεί όμως ποτέ να μείνετε σε σπίτι από...κοντέινερ; Μετά τα λυόμενα και προκατασκευασμένα σπίτια αυτή είναι η νέα λύση για οικονομική, εναλλακτική κατοικία. Θα καταλάβετε παρακάτω τι εννοούμε! 
Στα γραφεία της Epiplonet είχαμε ακούσει για τα σπίτια σε κοντέινερ ως μια νέα τάση στο εξωτερικό αλλά δεν είχε δει ποτέ κανένας από μας ένα τέτοιο σπίτι. Ψάχνοντας λοιπόν στο Διαδίκτυο βρήκαμε ότι όχι μόνο υπάρχουν σπίτια-κοντέινερ αλλά δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα κανονικά σπίτια

Mάλιστα στην ιστοσελίδα http://nuarchitecture.com/ βρήκαμε το παρακάτω προσχέδιο για την πρώτη μεζονέτα από κοντέινερ στους Θρακομακεδόνες. 

  
Τα κοντέινερ ( ή εμπορευματοκιβώτια ελληνιστί) ειναι μεγάλα κουτιά που χρησιμοποιούνται για την μεταφορά εμπορευμάτων. Κατασκευάζονται συνήθως από αλουμίνιο ή σίδερο και γι΄αυτό τον λόγο έχουν μεγάλη ενεργειακή απόδοση όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για κατοικίες. Τέτοιου είδους κατοικίες κατασκευάζονται γρήγορα και οικονομικά γιατί δεν υπάρχει μεγάλο κόστος για εργατικά χέρια και οικοδομικά υλικά. Επίσης και η συντήρηση ενός τέτοιου σπιτιού κοστίζει ελάχιστα συγκριτικά με μια συμβατική κατοικία. 

Στο εξωτερικό μπορούμε να βρουμε διάφορες κατοικίες κατασκευασμένες με κοντέινερ, σε διάφορα στυλ, με έναν ή περισσότερους ορόφους, μονόχωρες ή και ολόκληρες μεζονέτες. Για του λόγου το αληθές σας παρουσιάζουμε ένα χαρακτηριστικό σπίτι σε κοντέινερ με pop διακόσμησ. 
Η συγκεκριμένη κατοικία έχει στηθεί με τρία μεγάλα κοντέινερ τα οποία έχουν τοποθετηθεί σε σχήμα Γ δημιουργώντας ισόγειο και πρώτο όροφο. 


Το σαλόνι  

Στο καθιστικό οι διακοσμητές "έπαιξαν" με ρετρό στοιχεία. Οι τοίχοι που δεν επενδύθηκαν από κάποιο εξτρά υλικό αλλά απλώς βάφτηκαν, δεν φαίνεται ότι είναι από ατσάλι! Το σχέδιο μοιάζει με ταπετσαρία...Το ταβάνι έχει επενδυθεί με γυψοσανίδα, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό σκηνικό.                                       

Η κουζίνα 

Στο δεύτερο κοντέινερ του ισογείου, οι διακοσμητές έφτιαξαν παράθυρα σε κάθε τοίχο και με το τεράστιο παράθυρο που βλέπουμε στα αριστερά  να δημιουργεί την ψευδαίσθηση ευρυχωρίας στο στενό κοντέινερ. Για τον ίδιο λόγο, όλη η κουζίνα είναι "ντυμένη¨στα λευκά. 

                       

Το παιδικό δωμάτιο 

Στο παιδικό δωμάτιο τις εντυπώσεις κλέβει το έντονο χρώμα στους τοίχους, σε συνδυασμό με ένα εντυπωσιακό κολλάζ από πίνακες. Σε προηγούμενο άρθρο σας είχαμε εξηγήσει πως μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας μια σύνθεση από πίνακες ζωγραφικής. Το στοίχημα του διακοσμητή είναι ο πολυέλαιος, ο οποίος δεν θα φανταζόμασταν ποτέ ότι θα ταίριαζε σε παιδικό δωμάτιο! Κι όμως δένει άψογα με το χώρο κυρίως λόγω των έθνικ λεπτομερειών στο χώρο (βλ. διακοσμητικά κρεβατιού).

Διαβάστε ακόμα: 10 ιδέες για να διακοσμήσετε οικονομικά το παιδικό δωμάτιο

Η κρεβατοκάμαρα 

Για το υπνοδωμάτιο των γονιών χρησιμοποιήθηκε ένα ολόκληρο κοντέινερ για να έχει το μέγεθος του δωματίου που ήθελαν οι ιδιοκτήτες του. Τα χρώματα που είναι σε αποχρώσεις λευκού-γαλάζιου, δημιουργούν μια αίσθηση καθαριότητας και ηρεμίας. Πολύ σημαντικό στα σπίτια κοντέινερ είναι η ευκολία με την οποία μπορούμε να φτιάξουμε πόρτες και παράθυρα, φωτίζοντας το χώρο όσο και όπου θέλουμε.

                               

Διαβάστε ακόμα: Ποιό είναι το κατάλληλο χρώμα για το κάθε δωμάτιο του σπιτιού; 


Το μπάνιο 

Το κοντέινερ χωρίστηκε στα δυο και ο υπόλοιπος χώρος χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή ενός ευρύχωρου μπάνιου, στις ίδιες αποχρώσεις με το υπνοδωμάτιο.

                                  


Θέλετε να πάρετε ιδέες διακόσμησης και από άλλα αληθινά σπίτια; Ακολουθήστε μας στον παρακάτω σύνδεσμο!

Ιδέες διακόσμησης από αληθινά σπίτια 

Θέλετε να πάρετε ιδέες για αγορά επίπλων στις φθηνότερες τιμές της αγοράς; Επισκεφτείτε το μεγαλύτερο e-shop επίπλου και διακόσμησης στην Ελλάδα! 

www.epiplonet.com 
Ετικέτες , ,