Αποσπώμενος ουρανός για μεταλλικό κρεβάτι 

Το κρεβάτι με ουρανό και κουνουπιέρα είναι μια από τα μεγαλύτερα όνειρα όλων των κοριτσιών, μικρών και μεγάλων! Το κρεβάτι με ουρανό κάνει την κρεβατοκάμαρα μας να φαίνεται παραμυθένια και τον ύπνο μας πριγκηπικό! Ακόμα κι αν δεν έχετε ένα τέτοιο κρεβάτι, σας έχουμε καλά νέα! Μπορείτε να προσθέσετε έναν "ουρανό" με μια αποσπώμενη σιδερένια κατασκευή, που εφαρμόζει στο κρεβάτι και θα μεταμορφώσει το υπνοδωμάτιο στο λεπτό!

Κρεβάτι με ουρανό: Η ιστορία του επίπλου 

Μπορεί το vintage στυλ να επανήλθε πρόσφατα στη μόδα, όμως η χρήση του κρεβατιού με ουρανό δεν είναι και τόσο παλιά συνήθεια! Στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης αυτού του είδους το έπιπλο ήταν χρηστικό και απαραίτητο μέχρι τον προηγούμενο αιώνα. Θεωρείται παραμυθένιο έπιπλο γιατί χρησιμοποιούνταν από τις ανώτερες τάξεις. Οι πρίγκηπες και οι βασιλιάδες έκλειναν το κρεβάτι τους με βαριές, βελούδινες κουρτίνες για να προφυλάξουν τις ιδιωτικές τους στιγμές από τους υπηρέτες αλλά και για να κρατήσουν το κρύο μακρυά από το κρεβάτι τους! Στην Κίνα όμως χρησιμοποιούνταν από όλες τις κοινωνικές τάξεις και μάλιστα το πιο σημαντικό έπιπλο του σπιτιού. Γι΄αυτό συχνά οι νύφες έπαιρναν για προίκα...ένα κρεβάτι με ουρανό! Πολλά από τα κρεβάτια είχαν χοντρές ξύλινες κολόνες και ξύλινο ουρανό διακοσμημένο με  σκαλιστές παραστάσεις. 

Κρεβάτι με ουρανό για παιδικό υπνοδωμάτιο


Ο αποσπώμενος ουρανός για μεταλλικό κρεβάτι είναι μια πολύ βολική κατασκευή, αφού μπορείτε να το προσθέσετε και να τον αφαιρέσετε όποτε θέλετε και εφαρμόζει στους περισσότερους τύπους κρεβατιών.  Εφαρμόζει σε όλες τις διαστάσεις και σε όλους τους τύπους των κρεβατιών και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί το ύψος ενός ουρανού παίζει σημαντικό ρόλο στην εικόνα του υπνοδωματίου! 
Ειδικά για το παιδικό υπνοδωμάτιο, ένα παιδικό κρεβάτι ντυμένο με ουρανό είναι ιδανική επιλογή για παιδιά που έχουν πρόβλημα στον ύπνο. Κλείνοντας τις κουρτίνες, το παιδί φτιάχνει τη δικιά του φωλίτσα και κοιμάται πιο ήρεμα, με ασφάλεια και θαλπωρή!    

Το  κλασσικό κρεβάτι με ουρανό έχει τέσσερις μεταλικούς στήλους, από τους οποίους κρέμεται ένα ενιαίο κομμάτι ύφασμα που αγκαλιάζει το κρεβάτι ή αέρινες κουρτίνες. Τα τελευταία χρόνια όμως συνηθίζεται να το βλέπουμε σκέτο, χωρίς ύφασμα, σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή. Είτε θέλετε λοιπόν ένα αρχοντικό μεταλλικό κρεβάτι με ουρανό ή προτιμάτε ένα ζεστό, ξύλινο κρεβάτι με ουρανό δεν έχετε παρά να επιλέξετε έναν αποσπώμενο ουρανό και να τον προσαρμόσετε στο κρεβάτι της αρεσκείας σας. Στην Epiplonet θα βρείτε και συλλεκτικά μεταλλικά κρεβάτια με ενσωματωμένο ουρανό στις καλύτερες τιμές της αγοράς! 

Κρεβάτι μασίφ με ουρανό από μασίφ μαόνι φουρνιστό, σε προσφορά

                                                                                                                                                      

Μεταλλικά κρεβάτια με ενσωματωμένο ουρανό σε προσφορά!


Ημίδιπλο κρεβάτι με ουρανό


Μεταλλικό κρεβάτι από σφυρήλατο χαλκό
   
       Λευκό κρεβάτι ντεκαπέ με ουρανό

Ετικέτες , ,