Ένα εγκαταλελειμένο σπίτι, με άθικτα όλα τα αντικείμενα στο εσωτερικό του ανακάλυψε νεαρός φωτογράφος στο Καναδά και οι φωτογραφίες του κάνουν τον γύρο του κόσμου, αφού μας δίνουν μια εξαιρετική εικόνα για το πως ήταν διακοσμημένο ένα σπίτι της δεκαετίας του '60. Το στυλ διακόσμησης εκείνης της εποχής ονομάζεται πλέον ρετρό και είναι μια από τις μεγαλύτερες τάσεις διακόσμησης παγκοσμιώς. Το vintage κέρδισε το παρόν μας αλλά εμείς θα κάνουμε μια βουτιά στο παρελθόν!Ο νεαρός φωτογράφος Dave έχει πάθος να ανακαλύπτει και να φωτογραφίζει νέα σπίτια. Το σπίτι όμως που ανακάλυψε πριν λίγες μέρες εξέπληξη ακόμα και τον ίδιο, αφού φαίνεται ότι οι ιδιοκτήτες του το είχαν εγκαταλείψει απρόσμενα χωρίς να πειράξουν τίποτα. Οι φωτογραφίες που ανέβασε ο φωτογράφος στο Διαδίκτυο έγιναν γρήγορα viral και χαροποίησαν ιδιαίτερα τους σύγχρονους διακοσμητές, αφού ήταν σαν να μπήκαν σε μια χρονοκάψουλα και να μεταφέρθηκαν πενήντα χρόνια πριν, βλέποντας πως ακριβώς ήταν το στυλ διακόσμησης της δεκαετίας του '60. Τα πάντα στο εγκαταλελειμένο σπίτι ήταν στη θέση τους. Τα ασημένια μαχαιροπήρουνα στο συρτάρι της κουζίνας, τα κηροπήγια στον μπουφέ, ένα πιάτο με σάλτσα στο τραπέζι, ένα πλήρες σετ ξυρίσματος στο μπάνιο.

Το σπίτι φαίνεται ότι ήταν μιας ευκατάστατης αστικής οικογένειας, με παιδιά. Στο σαλόνι είδαμε μια υπέροχη ροτόντα για τραπεζαρία, με ρετρό καρέκλες εποχής. Το παιδικό υπνοδωμάτιο ήταν σε αποχρώσεις του ροζ και τα βλέμματα έκλεψε το αρχοντικό μεταλλικό κρεβάτι με το ψηλό προσκέφαλοΤο χρώμα κυριαρχεί παντού και ακόμα και το ταβάνι σε μερικά δωμάτια είναι βαμμένο ροζ! Tα έπιπλα του σαλονιού ειναι μπαρόκ και χρωματιστά. Ο καναπές είναι ντυμένος με μπορντό βελτουτέ ύφασμα επίπλωσης ενώ οι πολυθρόνες έχουν ένα αριστοκρατικό λαχανί χρώμα. Όλα τα δωμάτια ήταν ντυμένα με ταπετσαρία, κάτι που ήταν της μόδας την δεκαετία του '60.  Μια μεγαλοπρεπής βιτρίνα, σε σκούρο καφέ ξύλο δεσπόζει σε μια άκρη του χολ. Η βιτρίνα είναι ένα έπιπλο παλαιάς κοπής που υπήρχε απαραιτήτως σε όλα τα σπίτια την δεκαετία του '60 και μόλις πρόσφατα επανήλθε στη μόδα. 


Είναι χαρακτηριστικό ότι το σπίτι ήταν γεμάτο βιβλία και μουσικές συσκευές, κάτι που σημαίνει ότι οι κάτοικοι του αγαπούσαν πολύ τη μουσική και το διάβασμα. Αυτό που δεν θα μάθουμε ποτέ ήταν ποιοι ήταν και τι τους οδήγησε να εγκαταλείψουν έτσι βιαστικά το σπίτι τους...


Διαβάστε ακόμα: 

Σπίτι πολύχρωμο, σπίτι ρετρό!


Ετικέτες , , ,