Η καρέκλα γραφείου είναι το κάθισμα πάνω στο οποίο περνάμε περισσότερες από 8 ώρες της ημέρας...Τι πρέπει να γνωρίζουμε όταν αγοράζουμε καρέκλα γραφείου, έτσι ώστε να μην έχουμε προβλήματα με πόνους στη μέση και τον αυχένα; Μια καρέκλα γραφείου μπορεί να βελτιώσει τον τρόπο που καθόμαστε, να στηρίξει μέση και πλάτη και να ρυθμιστεί ανάλογα με την σωματική μας διάπλαση. Oι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την σωστή!                       
Τροχήλατη λευκή πολυθρόνα γραφείο με ψηλή πλάτη1. Όταν καθόμαστε στη καρέκλα γραφείου τα πέλματα πρέπει να ακουμπάνε στο πάτωμα

Επιλέγουμε μια καρέκλα γραφείου με ρυθμιζόμενο ύψος, έτσι ώστε να μπορούμε να την προσαρμόσουμε στη δική μας σωματική διάπλαση. Πρέπει το ύψος της καρέκλας γραφείου να επιτρέπει την επαφή ολόκληρου του πέλματος μας στο πάτωμα, ώστε να είναι σταθερό το σώμα μας και να μην αλλάζουμε θέση συνεχώς προσπαθώντας να ισορροπήσουμε. Ακόμα, όταν το κάθισμα είναι ψηλό οι μηροί μας πιέζονται και συγκεντρώνεται περισσότερο αίμα εκεί, με αποτέλεσμα να μην έχουμε καλή κυκλοφορία. 

2. Το κάθισμα της καρέκλας γραφείου δεν πρέπει να είναι πολύ βαθύ

Ένα από τα χαρακτηριστικά της καρέκλας που πρέπει να προσέξουμε είναι το βάθος του καθίσματος. Όταν το κάθισμα της καρέκλας γραφείου είναι αρκετά βαθουλωμένο, τότε πιέζονται οι μηροί μας και δυσκολεύει η κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα να μουδιάζουν και να κουράζονται τα πόδια μας. Όλοι έχουμε ακούσει άλλωστε ότι πολλοί υπάλληλοι γραφείου υποφέρουν από τη γνωστή θρομβοφλεβίτιδα. Όμως, το κάθισμα πρέπει να είναι ελάχιστα βαθύ, διαφορετικά θα γλιστράμε προς τα εμπρός! 

3. Το κάθισμα της καρέκλας γραφείου δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλο

Όταν το κάθισμα είναι πολύ πλατύ και μεγάλο (πάντα σε αναλογία με το σώμα μας), τότε αναγκαζόμαστε να καθίσουμε στην άκρη της καρέκλας και η πλάτη μας δεν ακουμπάει πίσω, με αποτέλεσμα να καμπουριάζουμε. Γι΄αυτό ένα απο τα βασικά χαρακτηριστικά της καρέκλας γραφείου που πρέπει να προσέχουμε είναι το κάθισμα της να είναι τόσο μεγάλο ώστε όταν κάθεστε η πλάτη σας να ακουμπάει πίσω. 

4. Η πλάτη της καρέκλας γραφείου πρέπει να είναι ανακλινόμενη και ψηλή  

Ο μηχανισμός ανάκλισης είναι απαραίτητος σε μια καρέκλα γραφείου γιατί επιτρέπει στη καρέκλα να κάνει ελάχιστες αλλά απαραίτητες κινήσεις ανάλογα με το σώμα μας. Το ελάχιστο ύψος της πλάτης του καθίσματος για καλή στήριξη μέσης  είναι 50 -55 εκ. Ακόμα, η πλάτη πρέπει να έχει καμπύλες, έτσι ώστε να μην πιέζεται η περιοχή του κόκυγα

5. Το υλικό της καρέκλας πρέπει να μην είναι πολύ αφρώδες

Μια καρέκλα με εξαιρετικά αφρώδη υλικά, στην οποία το σώμα βυθίζεται μπορεί να φαίνεται εξαιρετικά αναπαυτική αλλά είναι πολύ λάθος για τη μέση μας. Μια καλή καρέκλα γραφείου πρέπει να στηρίζει με γερά, σταθερά υλικά τη μέση μας έτσι ώστε να μην επιβαρύνεται με το βάρος του σώματος. 

6. Τα μπράτσα της καρέκλας γραφείου πρέπει να βρίσκονται στο σωστό ύψος 

Τα μπράτσα της καρέκλας είναι καλό να βρίσκονται στο ίδιο ύψος με το γραφείο, έτσι ώστε να μην επιβαρύνονται οι καρποί του χεριού . Μια ακόμα συχνή ασθένεια των υπαλλήλων γραφείου είναι η τενοντίτιδα, αφού δεν τοποθετούμε στο σωστό ύψος το χέρι μας, όταν γράφουμε στο γραφείο. 
Καρέκλα γραφείου με εργονομικό κάθισμα

                                                                                                                                                                                                         

Καρέκλες γραφείου σε ΠΡΟΣΦΟΡΑ από την Epiplonet 

Πολυθρόνα διευθυντική σε λαχανί χρώμα 

Καρέκλα γραφείου με ενσωματωμένο μαξιλαράκι στο ύψος του κεφαλιού για καλύτερη στήριξη του αυχένα


Καρέκλα γραφείου με διχτυωτή πλάτη σε εξαιρετική προσφορά! 

Πολυθρόνα διευθυντική με μηχανισμό ύψους -ανάκλισης 
Παιδική καρέκλα γραφείου στη πιο χαμηλή τιμή της αγοράς! 


Oικονομική καρέκλα γραφείου σε διάφορα χρώματαΕτικέτες , ,