Διθέσιο καναπεδάκι εποχής από μαλακό μαύρο δέρμα
Αν έχετε στο σπίτι ή στο γραφείο δερμάτινο καναπέ ή δερμάτινες πολυθρόνες, τότε πιθανότατα σας έχει απασχολήθει το πως καθαρίζουμε το δέρμα. Αυτό το άρθρο, περιέχει εύκολες λύσεις για να καθαρίσουμε μόνοι μας ένα δερμάτινο καναπέ και σίγουρα σας ενδιαφέρει! 




Καθαρίζουμε με ηλεκτρική σκούπα το δερμάτινο καναπέ



Χρησιμοποιούμε την ηλεκτρική σκούπα και καθαρίζουμε τον καναπέ με το μαλακό βουρτσάκι. Αυτό γίνεται γιατί πρέπει να φύγει κάθε ίχνος σκόνης και βρωμιάς από την επιφάνεια του καναπέ, έτσι ώστε όταν στη συνέχεια τρίψουμε τον καναπέ με το καθαριστικό, να μην τρίψουμε μαζί και την βρωμιά. Τα σωματίδια σκόνης, όταν έρθουν σε επαφή με κάτι υγρό δημιουργούν ένα βλαβερό συνδυασμό για το υλικό του καναπέ. 


Φτιάχνουμε ένα μιγμα από νερό και ξύδι     

Στη συνέχεια δημιουργούμε μια φυσική καθαριστική ουσία, αναμιγνύοντας ίσα μέρη νερού και ξυδιού. Χρησιμοποιούμε λευκό ξύδι για να μην αφήσει κανένα αποτύπωμα. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα από τα καθαριστικά δέρματος που κυκλοφορούν στο εμπόριο, κάτι το οποίο δεν ενδύκνειται αν κάποιος στο σπίτι είναι ευαίσθητος στις αλλεργίες.   

      





Νοτίζουμε το ύφασμα  

Στη συνέχεια νοτίζουμε ένα μαλακό βαμβακερό ύφασμα στο καθαριστικό υγρό. Δεν θέλουμε να μουσκέψει τελείως το ύφασμα.     

   



Καθαρίζουμε από πάνω προς τα κάτω

Καθαρίζουμε όλη την επιφάνεια του καναπέ με το βαμβακερό ύφασμα. Είναι καλύτερα να ξεκινήσουμε από το πιο ψηλό σημείο του καναπέ και να πηγαίνουμε προς τα κάτω.




Στεγνώνουμε τον δερμάτινο καναπέ


Στεγνώνουμε τον καναπέ με μια καθαρή πετσέτα. Δεν χρησιμοποιούμε πιστολάκι όπως κάνουν πολλοί, γιατί υπάρχει κίνδυνος να αφυδατωθεί το δέρμα



Ενυδατώνουμε τον δερμάτινο καναπέ


Ο δερμάτινος καναπές δεν αρκεί μόνο να καθαριστεί, πρέπει και να ενυδατωθεί! Στη συνέχεια λοιπόν, αναμιγνύουμε ένα μέρος από λευκό ξύδι και δυο μέρη από σπορέλαιο και φτιάχνουμε ένα έξτρα ενυδατικό μείγμα. Χρησιμοποιώντας ένα μαλακό, καθαρό ύφασμα ενυδατώνουμε τον δερμάτινο καναπέ με μεγάλες, κυκλικές κινήσεις. Τον αφήνουμε μια ολόκληρη νύχτα για να απορροφήσει όλο το υγρό. 






Γυαλίζουμε


Την επόμενη μέρη, καθαρίζουμε πάλι τον καναπέ με μεγάλες κυκλικές κινήσεις για να φύγει όσο λάδι δεν απορροφήθηκε και να γυαλίσει η δερμάτινη επιφάνεια.






Εξτρα tips για ένα δερμάτινο καναπέ 



Κι αν ο καναπές σας δεν καθαρίζει με τίποτα, σκεφτείτε την αντικατάστασή του με μια οικονομική επιλογή! Δεκάδες σχέδια θα βρείτε στο μεγαλύτερο e-shop επίπλου και διακόσμησης www.epiplonet.com 

Ετικέτες