Αν το σπίτι σας μετράει κάποια χρόνια ζωής, πως μπορείτε να το κάνετε να φαίνεται νεότερο; Δεν έχουμε όλοι τη δυνατότητα να φέρουμε έναν διακοσμητή και να το στήσουμε ένα μοντέρνο σπίτι από την αρχή. Μπορούμε όμως να αυτοσχεδιάσουμε! Η ομάδα της Epiplonet σας προτείνει 5 εύκολους τρόπους για να διακοσμήσετε το σπίτι σας με ένα πιο μοντέρνο στυλ


1. Ακολουθήστε μίνιμαλ γραμμή 

Ιδέες διακόσμησης για μοντέρνο στυλ στο σπίτι
Όσο λιγότερα μικροπράγματα έχετε γύρω σας, τόσο πιο μοντέρνος θα δείχνει ο χώρος σας. Οι παραφορτωμένες βιβλιοθήκες ή οι τραπεζαρίες που είναι φορτωμένους με δίσκους, κεριά και κορνίζες είναι πλέον μια τάση ξεπερασμένη. 

Καρέκλα Eames
Το μοντέρνο στυλ επιτάσσει καθαρές επιφάνειες και μίνιμαλ γραμμή. Μπορεί να μην έχετε το budget να αλλάξετε τα έπιπλά σας αλλά μπορείτε να αγοράσετε λίγα και επιλεγμένα διακοσμητικά αντικείμενα που θα δώσουν στο σπίτι σας άλλο ύφος. 2. Δώστε σημασία στο φως! 

Ιδέες διακόσμησης για μοντέρνο στυλ στο σπίτι Παρατηρήστε τα παλιά διαμερίσματα και θα διαπιστώσετε ότι είναι γεμάτα πόρτες, διαδρόμους από το ένα δωμάτιο στο άλλο και σκοτεινές γωνίες. Παλαιότερα δεν έδιναν τόση σημασία στο φως, κάτι που στη μοντέρνα διακόσμηση θεωρείται καθοριστικός παράγοντας. Τα μοντέρνα σπίτια έχουν μεγάλους ενιαίους χώρους και μεγάλα παράθυρα που αφήνουν το φως να ξεχειλίσει μέσα στο σπίτι. Αν το σπίτι σας είναι παλιό και δεν θέλετε να ρίξετε τοίχους ή να μεγαλώσετε τα παράθυρα κάντε ότι καλύτερο μπορείτε για να αφήσετε το φως να μπει μέσα στο χώρο. Για παράδειγμα, βάλτε καθρέφτες σε συγκεκριμένα σημεία. Στη διπλανή φωτογραφία θα δείτε ότι οι διακοσμητές έχουν βάλει καθρέφτη στο πάσο της κουζίνας, για να φαίνεται το σπίτι μεγαλύτερο και να αντανακλάται το φως. 
Οι καθρέφτες αντανακλούν το φως και διπλασιάζουν το φως στο δωμάτιο. Πρέπει όμως να τοποθετηθούν στα σωστά κομβικά σημεία. Δείτε εδώ τους κανόνες για τοποθέτηση καθρέφτη! Επίσης, αλλάξτε την διαρρύθμιση του σπιτιού και αφαιρέστε τα έπιπλα που βρίσκονται μπροστά σε μπαλκονόπορτες. 
3. Αλλάξτε τα μικροέπιπλα και τους πίνακες 


Ιδέες διακόσμησης για μοντέρνο στυλ στο σπίτι
Επίσης, μπορείτε να επενδύσετε σε μικροέπιπλα που δεν κοστίζουν πολύ αλλά έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο σπίτι. Για παράδειγμα, αλλάξτε το τραπεζάκι του σαλονιού ή διαλέξτε ένα νέο σετ από οικονομικές μοντέρνες καρέκλες κουζίνας! Ακόμα και μια μοντέρνα πολυθρόνα απο πλέξιγκλας, τοποθετημένη σε μια γωνιά του σαλονιού θα κάνει τη διαφορά! Kάτι που επίσης αλλάζεται εύκολα και με μικρό budget είναι τα σκαμπό κουζίνας, τα οποία μπορείτε να τα βρείτε σε πολύ καλές τιμές στο Διαδίκτυο. Ρίξτε μια ματιά εδώ σε 150 σχέδια σκαμπό κουζίνας


4. Επιλέξτε προσεκτικά τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε


Ιδέες διακόσμησης για μοντέρνο στυλ στο σπίτι Το γυαλί, το μέταλλο και το τούβλο είναι τα υλικά που χρησιμοποιούνται περισσότερο σήμερα στο σύγχρονο design. Δείτε εδώ πως μπορείτε να κάνετε ένα σπίτι να έχει industrial style ή επίσης διαβάστε εδώ πως θα δώσετε ένα εκλεκτικό, σύγχρονο στυλ. Τολμήστε να πειραματιστείτε και αναδείξετε σε πλεονεκτήματα ακόμα και αυτά που σας φαίνονται ατέλειες στο παλιό σας σπίτι. Για παράδειγμα, δείτε εδώ πως το μαύρο πάτωμα με το μωσαϊκό ξαναγύρισε στη μόδα


5. Αλλάξτε τα φωτιστικά 

Ιδέες διακόσμησης για μοντέρνο στυλ στο σπίτι
Μια ακόμα ωραία συμβουλή για να εξυγχρονίσετε το σπίτι και να παίξετε με το φως είναι να βάλετε στοχευμένο χαμηλό φωτισμό με σποτάκια, αμπαζούρ ή απλίκες σε σημεία του σπιτιού που θέλετε να αναδείξετε. Οι διακοσμητές στις μέρες μας χρησιμοποιούν πολύ τα σποτάκια, γι΄αυτό θα τα δείτε σε όλα τα καινούργια διαμερίσματα. 


Μοντέρνα απλίκα με χρώμιο και διαφανές γυαλί

Μοντέρνα λάμπα με μέταλλο και αμμοβολισμένο γυαλί
Μοντέρνο φωτιστικό με γυαλί και χρώμιο

Ετικέτες , , , ,