1. Αναβαθμίζουμε το καθιστικό μας προσθέτοντας χρώμα


Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να εκσυγχρονίσουμε το καθιστικό μας είναι να προσθέσουμε χρώμα! Αυτό σημαίνει είτε πολύχρωμα μικροαντικείμενα (π.χ. μαξιλαράκια ή πίνακες) ή ακόμα και ένα μεγάλο χρωματιστό έπιπλο που τραβάει το μάτι. Μια εντυπωσιακή πολυθρόνα, για παράδειγμα, θα δώσει άλλο στυλ στο σαλόνι σας και θα το ανανεώσει αμέσως...
Στη διπλανή φωτογραφία βλέπουμε ένα γαλλικό σαλόνι με έπιπλα εξοχής σε παστέλ χρώματα. Εσείς επιλέξτε τα χρώματα που σας αρέσουν, αφήστε ουδέτερους τους τοίχους (σε λευκό ή μπεζ) και αυτοσχεδιάστε!

2. Αλλάζουμε  το τραπεζάκι του καθιστικού 

Είναι εντυπωσιακό πώς μπορεί να αλλάξει ένα σαλόνι, αν αντικαταστήσουμε το τραπεζάκι σαλονιού. Αυτό το μικρό επιπλάκι βρίσκεται στο κέντρο του σαλονιού και είναι το επίκεντρο της προσοχής για όσους κάθονται γύρω του. Επενδύστε λίγα χρήματα για να αλλάξετε μόνο αυτό το έπιπλο και θα καταλάβετε αμέσως διαφορά! 
Διαβάστε ακόμα: Κομψές ιδέες διακόσμησης για το τραπεζάκι σαλονιού

Ρίξτε μια ματιά εδώ: Δεκάδες σχέδια για τραπεζάκια σαλονιού σε οικονομικές τιμές

 3. Διακοσμούμε τον τοίχο του καθιστικού με ένα έξυπνο κολλάζ


Το κλασσικό έργο τέχνης που κοσμεί όλα τα σαλόνια και τοποθετείται πάνω από τον καναπέ είναι...τουλάχιστον πολυφορεμένο και βαρετό! Πως θα σας φαινόταν αν κάνατε ένα διάλειμμα από τον αγαπημένο σας πίνακα, τον βάζατε λίγο να ξεκουραστεί στην αποθήκη και ανανεώνατε τον τοίχο σας με ένα έξυπνο κολλάζ; Σας έχουμε δυο ωραίες ιδέες. Η μία είναι να επιλέξετε διάφορες κορνίζες, που έχετε διάσπαρτες στο σπίτι, με διαφορετικά χρώματα και σχέδια και να φτιάξετε ένα σύνολο, όπως αυτό της διπλανής φωτογραφίας. Για να πετύχει, σας έχουμε και κανόνες εδώ: 

Tips για να κρεμάσουμε κορνίζες με πολλά κομμάτιαΗ άλλη ιδέα είναι να επιλέξετε μικρές πανομοιότυπες κορνιζούλες και να τις γεμίσετε με φωτογραφίες από αγαπημένες στιγμές και αγαπημένα πρόσωπα, φτιάχνοντας έτσι ένα οικογενειακό κολλάζ. Τι καλύτερο για να ανανεώσετε το σαλόνι σας; 

 4. Τραβάμε την προσοχή με ένα έντονο χρώμα 


Αν δεν σας αρέσουν τα πολύχρωμα σαλόνια αλλά θέλετε να ανανεώσετε το χώρο σας κάντε το εξής: Επιλέξτε ένα χρώμα που τραβάει την προσοχή και τοποθετήστε το έξυπνα σε ένα σημείο του σαλονιού που θέλετε να αναδειχθεί. Μπορείτε για παράδειγμα, να βάψετε με το χρώμα αυτό μια κολόνα του δωματίου ή το τζάκι. Ή ακόμα μπορείτε να τοποθετήσετε μια κουρτίνα με έντονο χρώμα.

ΤΙP:

Oι καναπέδες σε λευκό χρώμα σε συνδυασμό με τα vintage τραπεζάκια σαλονιού είναι η τελευταία τάση της διακόσμησης. 
Τραπεζάκια σαλονιού σε vintage style Δείτε ακόμα: 

8 μοντέρνα σύνθετα σαλονιού (από 250 μέχρι 500 ευρώ) 


Ετικέτες , , , , ,