Τα Χριστούγεννα έχουν φτάσει και όλοι βρίσκονται επί ποδός για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Επειδή οι προηγούμενες ιδέες που σας είχαμε δώσει για να διακοσμήσετε το τραπέζι των Χριστουγέννων έκαναν θραύση, επανερχόμαστε με ένα νέο ποστ λίγο πριν πάμε να ετοιμαστούμε και μεις για το ρεβεγιόν! 


Ιδέα διακόσμησης για το γιορτινό τραπέζι νο1

Γεμίστε μεγάλα ψηλά βάζα με παλιά στολίδια που δεν έχετε χρησιμοποιήσει και στολίστε τα στο κέντρο του τραπεζιού.   Εκτός από στολίδια μπορείτε επίσης να γεμίσετε τα βάζα με ότι άλλο γιορτινό υπάρχει στο σπίτι. Μην ξεχάσετε το κερασάκι στη τούρτα: Βάλτε ένα ρεσό στη κορυφή  του βάζου!


Ιδέα διακόσμησης για το γιορτινό τραπέζι νο2

Χρησιμοποιήστε μια μεγάλη φαρδιά κορδέλα και στολίστε τα πιάτα σαν δώρο. Αν δεν έχετε κορδέλα, βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει...Όλο και κάτι μικρό θα υπάρχει στο σπίτι για να στολίσετε τις πετσέτες σας. Από ξύλα κανέλλας, κλαδάκια ελάτου μέχρι απλός καφε σπάγκος...
                                                                                                         

Ιδέα διακόσμησης για το γιορτινό τραπέζι νο3 Απλώστε μια γιρλάντα κατά μήκος του τραπεζιού, στη θέση που θα τοποθετούσατε ένα runner. Στη συνέχεια τοποθετήστε πάνω χειμωνιάτικα φρούτα ή κουκουνάρια ή κάστανα. Επίσης, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη την γιρλάντα για να μοιάζει χιονισμένη! 


Ιδέα διακόσμησης για το γιορτινό τραπέζι νο4

Αντί να τοποθετήσετε τις πετσέτες ή τις χαρτοπετσέτες δίπλα στο τραπέζι, κάντε το εξής: Τυλίξτε τις σε κύλινδρο και βάλτε τις στη μέση του τραπεζιού μέσα σε μια μεγάλη γαβάθα. Με λίγο χαρτί περιτυλίγματος που σας έχει περισσέψει και διάφορα κομμάτια χρωματιστού σπάγκου ή κορδέλας, στολίστε κάθε πετσέτα με γιορτινό περιτύλιγμα!


Ιδέα διακόσμησης για το γιορτινό τραπέζι νο5

Γεμίστε καράφες γυάλινες με νερό, ρίξτε μέσα κλαδάκια από γκι και βάλτε ένα ρεσό στη κορυφή να επιπλέει. Είναι εύκολο και εντυπωσιακό. Αν δεν έχετε γυάλινες καράφες, χρησιμοποιήστε μπολ. Και αν δεν σας περισσεύουν ούτε μπολ, επιστρατεύστε τα ποτήρια, όπως βλέπετε στη διπλανή φωτογραφία. 


Θυμηθείτε κι αυτό: 

8+1 ιδέες για να στολίσετε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σαν διακοσμήτρια!


Ετικέτες , ,