Αν μένετε σε μικρό σπίτι ή θέλετε να χωρίσετε ένα παιδικό δωμάτιο στα δυο η καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα διαχωριστικό χώρου. Στα μοντέρνα σπίτια, τα πτυσσόμενα διαχωριστικά χώρου, αυτά που όλοι ξέρουμε ως παραβάν, χρησιμοποιούνται πολύ στη διακόσμηση...Μπορούν να χωρίσουν το σαλόνι από την τραπεζαρία, την κουζίνα από το καθιστικό ή ακόμα και να δημιουργήσουν νέους αποθηκευτικούς χώρους, π.χ. να κρύψουν μια γωνιά με στοίβες πραγμάτων. 

Παραβάν διαχωριστικά για διακόσμηση
Τρίπτυχο παραβάν με φόντο αυτοκίνητο αντίκα, καλλιγραφικά γράμματα, τριαντάφυλλο και συλλεκτικά γραμματόσημα, σε εκρού αποχρώσεις. 


Παραβάν για διαχωριστικό χώρου 


Τα παραβάν χωρίζουν νοητά τον χώρο και επειδή είναι πτυσσόμενα μπορούν να τοποθετηθούν με διάφορους τρόπους, σε διάφορες περιοχές του σπιτιού. Δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι υπάρχουν περισσότεροι χώροι στο σπίτι, κάτι που είναι πολύ χρήσιμο ειδικά αν μένουμε σε στούντιο.  Στην Epiplonet μας τα ζητάνε συχνά για τα παιδικά δωμάτια, καθώς τα σύγχρονα διαμερίσματα έχουν ένα μεγάλο, μεν, δεύτερο υπνοδωμάτιο, στο οποίο όμως πρέπει να συγκατοικήσουν δυο παιδιά, διαφορετικού φύλου. Ο διαχωρισμός με ένα παραβάν κάνει τα αδελφάκια να νιώθουν πιο άνετα. 

Παραβάν διαχωριστικά για διακόσμηση
Τρίπτυχο παραβάν "εποχής" διπλής όψης για εσωτερικό χώρο. Απεικονίζει κυρίες που συνομιλούν, ντυμένες με υπέροχα φορέματα της εποχής τους.
 Ακόμα, πολλοί τοποθετούν το παραβάν ως καλυπτικό χώρου, π.χ. το βάζουν στην είσοδο για να κρύψει τον καλόγερο με τα παλτά και δημιουργούν έτσι την ψευδαίσθηση μιας μικρής γκαρνταρόμπας. Άλλοι το βάζουν σε μια γωνία του υπνοδωματίου και στοιβάζουν από πίσω ρούχα και παπούτσια, όταν χρειάζονται έξτρα αποθηκευτικό χώρο. 

Παραβάν διαχωριστικά για διακόσμηση
Παραβάν με φόντο αυτοκίνητα αντίκες, από την μία πλευρά έχει τη γέφυρα "Μπρούκλιν" της Νέας Υόρκης και από την πίσω όψη την "Tower Brigde" του Λονδίνου. 

 Παραβάν για διακοσμητικό χώρου


Μπορείτε να βρείτε διάφορα είδη παραβάν στην αγορά, σε διάφορα σχέδια. Αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε για διακοσμητικούς σκοπούς, π.χ. στο σαλόνι επιλέξτε ένα με αντικέ, vintage μοτίβα, που δεν θα φύγει ποτέ από την μόδα. 
Παραβάν διαχωριστικά για διακόσμηση
Ρομαντικό παραβάν με έντονα χρώματα και αξιοθέατα από το  Λονδίνο και Παρίσι. 

Παραβάν διαχωριστικά για διακόσμηση
Διακοσμητικό παραβάν εσωτερικού χώρου με κλασικό θέμα, παρουσιάζει μία γυναίκα καλοντυμένη σε διάφορες πόζες με φόντο το Παρίσι.

Ετικέτες , ,