Ένα από τα πράγματα που μας ξενερώνουν περισσότερο, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, δεν είναι τόσο το γεγονός ότι τελείωσαν οι διακοπές αλλά κυρίως το ότι πρέπει να ξεστολίσουμε ολόκληρο το σπίτι! Η ομάδα της Epiplonet, στο πρώτο post του 2016, συγκέντρωσε 10 έξυπνες ιδέες για να διευκολύνει τη ζωή σας...


1. Πως αποθηκεύουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο 


Χρησιμοποιήστε παλιές ζώνες για να σφίξετε το δέντρο όσο θέλετε, έτσι ώστε να χωράει παντού. Τα σχοινιά δεν κάνουν τόσο καλή δουλειά, πολλές φορές λύνονται ή σπάνε και επίσης καταστρέφουν τα κλαδιά του δέντρου.  

2. Πως αποθηκεύουμε τις μπάλες του δέντρου 


Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αποθηκεύσουμε με ασφάλεια τις μπάλες του δέντρου. Ο πιο διαδεδομένος είναι να τις βάλουμε μέσα σε αυγοθήκες. Είναι και πρακτικός, αφού την επόμενη χρονιά δεν χρειάζεται να ξετυλίγουμε κάθε μπάλα μια-μια, από το χαρτόνι που την τυλίξαμε. 


Στο ίδιο πνεύμα είναι και ο δεύτερος τρόπος που σας δείχνουμε. Βάζουμε την κάθε μπάλα μέσα σε 2 πλαστικά ποτήρια και όλα μαζί τα αποθηκεύουμε σε μια κούτα. 


3. Πως αποθηκεύουμε τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια 

Τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια είναι ουσιαστικά ένα μακρύ καλώδιο με λαμπιόνια. Γιατί λοιπόν δεν το αποθηκεύουμε με τον σωστό τρόπο, όπως τα καλώδια; Η λύση που βλέπετε στη φωτογραφία θα σας σώσει από ένα μισάωρο ξεμπερδέματος τουλάχιστον... Του χρόνου θα μας θυμηθείτε! 

4. Πως αποθηκεύουμε τα διάφορα χριστουγεννιάτικα στολίδια Για να μην χάνετε χρόνο με την αποθήκευση των διαφόρων στολιδιών που έχετε, σε διάφορα μεγέθη και διάφορα σχήματα επενδύστε στην αγορά μιας πάνινης ή πλαστικής συρταριέρας. Φροντίστε να έχει βαθιές θήκες, για να χωράνε τα πάντα και έτσι ξενοιάστε μια και καλή! Κάθε χρόνο τα στολίδια σας θα βρίσκονται άθικτα, έτσι όπως τα αφήσατε, χωρίς καμία απώλεια.  


5. Θήκη πασπαρτού

Οτιδήποτε υπάρχει σε κορδέλες, γιρλάντες, χριστουγεννιάτικες τσάντες ή χαρτί περιτυλίγματος αποθηκεύεται με τον εξής τρόπο: Κρεμιέται σε μια κρεμάστρα και καλύπτεται με μια θήκη αποθήκευσης για παλτά. Κρεμάστε το στο βάθος της ντουλάπας και θα είστε έτοιμοι! Οι γιρλάντες ούτε θα τσαλακωθούν, ούτε θα ξεφτίσουν και θα διατηρηθούν άθικτες, μέχρι του χρόνου...
Ετικέτες ,