Τώρα που το ξεκίνησε το δίσεκτο 2016, έχετε σκεφτεί τι πρέπει να κάνετε για να κρατήσετε τη γρουσουζιά και την κακοτυχία έξω από το σπίτι σας; Οι Κινέζοι εδώ και χιλιάδες χρόνια ακολουθούν μια συγκεκριμένη πρακτική, που ονομάζεται φενγκ σούι. Μήπως να τους εμπιστευτούμε; 





Σύμφωνα με αυτούς τους κανόνες χτίζουν τα σπίτια τους, προσανατολίζουν τα έπιπλα τους και τοποθετούν κάθε διακοσμητικό. Για λεφτά και καλοτυχία, ένας από τους κανόνες που εφαρμόζουν είναι να τοποθετούν στα σπιτια τους ένα μικρό συντριβανάκι. Το νερό είναι ένα πανάρχαιο σύμβολο πλούτου και ευημερίας και το νερό που τρέχει είναι πηγή θετικής ενέργειας για το σπίτι μας. Θα παρατηρήσετε ότι στα μεγάλα γραφεία των πολυεθνικών, οι διακοσμητές τοποθετούν πάντα ένα ενυδρείο με νερό στο δωμάτιο, για να προσελκύσει την καλή ενέργεια. 
Συντριβάνι εσωτερικού χώρου για καλό φένγκ σουι
Συντριβάνι εσωτερικού χώρου για καλό φένγκ σουι

Η φιλοσοφία του feng shui (ηλικίας 4.000 ετών) είναι συνοπτικά η εξής: Ο προσωπικός μας χώρος, το σπίτι που ζούμε αλλά και όλα τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε εκπέμπουν ζωτική ενέργεια. Γι αυτό θα πρέπει να τα χρησιμοποιούμε με συγκεκριμένο τρόπο ώστε να κρατάμε τη θετική ενέργεια μέσα στο σπίτι και να αποβάλλουμε την αρνητική. 
Μικρό συντριβανάκι εσωτερικού χώρου 
Τα συντριβάνια εσωτερικού χώρου ενδείκνυται να χρησιμοποιούνται σε όλους τους χώρους εκτός από τη κρεβατοκάμαρα, γιατί εκεί το τρεχούμενο νερό προκαλεί ανησυχία και όχι ηρεμία και χαλάρωση, όπως χρειάζεται μια κρεβατοκάμαρα.  

Δείτε εδώ τι χρειάζεται μια κρεβατοκάμαρα, για να γίνει το ιδανικό χαλαρωτικό δωμάτιο: 

Απλά βήματα για χαλαρωτική κρεβατοκάμαρα με ανατολίτικο στυλ!




Διαβάστε ακόμα: 

Τι κερδίζουμε τοποθετώντας ένα συντριβάνι στο σπίτι μας;



Ετικέτες , ,