Το shabby shic είναι ένα κομψό, ρομαντικό στυλ διακόσμησης που πολλοί το λένε κοριτσίστικο! Δεν είναι όμως...Είναι απλά ένα στυλ διακόσμησης πολύ προσεγμένο, που μπορεί να γίνει ακόμα και με ελάχιστα χρήματα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις άποψη πάνω στη διακόσμηση και να ξέρεις πως να τοποθετήσεις το κάθε έπιπλο στο σωστό σημείο έτσι ώστε να κλέβει την παράσταση.Δείτε παρακάτω τι εννοούμε...

 Τα έπιπλα με λευκή πατίνα είναι must για αυτό το στυλ διακόσμησης. Δημιουργούν μια ατμόσφαιρα εποχής στο χώρο και τον κάνουν δροσερό και φωτεινό! Το φως αντανακλά στο λευκό χρώμα των επίπλων και γεμίζει τον χώρο ζωντάνια. Επιπλέον, τα αντικέ έπιπλα με λευκή πατίνα είναι η νέα μόδα, γι' αυτό θα τα βρείτε στην αγορά σε πολύ χαμηλότερες τιμές από αυτές που φαντάζεστε. (Δείτε εδώ: Έπιπλα από μαόνι σε λευκή πατίνα)



Λένε ότι το shabby shic είναι οικονομικό, γιατί συνδυάζεται με ό,τι έπιπλα κι αν έχετε στο σπίτι. Οι λέξεις κλειδιά είναι δυο: απλότητα και λιτότητα! Με κομψά λευκά έπιπλα έχετε έναν ουδέτερο απλό καμβά, τον οποίο μπορείτε να χρωματίσετε με διακοσμητικές πινελιές. Χρησιμοποιήστε κάθε διακοσμητικό αντικείμενο που μπορεί να έχετε, αρκεί να μην παραφορτώσετε το χώρο. 



Το girly ύφος που έχει ένα δωμάτιο shabby shic οφείλεται στα υλικά που χρησιμοποιούμε: Παλιές δαντέλες, μικροέπιπλα με την πατίνα του χρόνου, πίνακες και vintage καθρέφτες, ενθύμια της γιαγιάς και φυσικά πολλά πολλά λουλούδια! Ακόμα, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα παστέλ χρώματα, που ταιριάζουν πολύ με το λευκό.

Διαβάστε ακόμα: Παστέλ. Γλυκά σαν καραμέλα! 


Ξεθάψτε από την αποθήκη ό,τι έπιπλο έχετε ξεχασμένο και επαναχρησιμοποιήστε το! Μπορείτε να ντύσετε μόνοι σας με ύφασμα επίπλωσης παλιές πολυθρόνες (δείτε εδώ πώς!), μπορείτε να ξύσετε τα παλιά έπιπλα και να τα βάψετε εσείς ή ακόμα, μπορείτε να διαθέσετε ελάχιστα χρήματα και να αγοράσετε ένα εντυπωσιακό αντικέ έπιπλο. Στην αγορά πλέον, επειδή τα αντικέ έπιπλα είναι πολύ της μόδας, κυκλοφορούν καινούργια έπιπλα που όμως μοιάζουν παλιά. Κάτι σαν την βιτρίνα που βλέπετε παρακάτω, δεν θα σας κοστίσει πολύ και θα αλλάξει όλο το στυλ της κουζίνας σας στο λεπτό! Ψάξτε τα στα διαδικτυακά καταστήματα επίπλων με το όνομα έπιπλα vintage-country style ή έπιπλα ντεκαπέ. 



Διαβάστε ακόμα:

Τι είναι τα έπιπλα ντεκαπέ;


Vintage διακόσμηση: Πως να διακοσμήσετε το σπίτι με αντικέ έπιπλα άλλης εποχής...






Ετικέτες , , , , ,