Ο Λευκός Οίκος είναι ίσως το πιο διάσημο σπίτι του κόσμου, αφού από το 1800 μέχρι σήμερα έχει φιλοξενήσει πάνω από 43 προέδρους. Η εξωτερική εικόνα του σπιτιού είναι γνωστή σε όλους...Πόσα όμως ξέρετε για το εσωτερικό του σπιτιού και την πτέρυγα στην οποία κατοικεί ο πρόεδρος Ομπάμα; Ελάτε να σας ξεναγήσουμε...



To πιο διάσημο σημείο του σπιτιού είναι φυσικά το Οβάλ Γραφείο, το γραφείο εργασίας του προέδρου των ΗΠΑ, που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου. 




To κτίριο είναι χτισμένο στα τέλη του 17ου αι. με νεοαποικιακό, νεοκλασσικό στυλ. Ο πρώτος κάτοικος του Λευκού Οίκου ήταν ο πρόεδρος Τhomas Jefferson. To σπίτι είναι τριώροφο και οι χώροι που κατοικεί η οικογένεια του προέδρου ( Executive Residence) βρίσκονται στον τρίτο όροφο. Να και η κάτοψη: 

Και αυτή είναι η σκάλα που οδηγεί από τον τρίτο στο δεύτερο όροφο:


Σε αντίθεση με την Ελλάδα (όπου στο Μέγαρο Μαξίμου στεγάζεται μόνο το γραφείο του πρωθυπουργού αλλά ο ίδιος δεν μένει εκεί) στις ΗΠΑ ο εκάστοτε πρόεδρος μετακομίζει με την οικογένεια του στο κτίριο του Λευκού Οίκου, όταν εκλεγεί. Αυτό σημαίνει ότι στο master bedroom αυτού του σπιτιού έχουν κοιμηθεί οι πιο σημαντικές προσωπικότητες των ΗΠΑ. Πολλές φορές μάλιστα και στο ίδιο κρεβάτι, αφού πολλοί πρόεδροι δεν άλλαζαν επίπλωση. 





Αξίζει να σας πούμε ότι δεν επιτρέπεται να αλλάζει τίποτα στη διακόσμηση του Λευκού Οίκου, επειδή είναι χαρακτηρισμένο ως ιστορικό μνημείο! Αυτό δεν ισχύει μόνο για τον δεύτερο όροφο, ο οποίος αποτέλεσε προσθήκη αρκετά χρόνια αργότερα στο ήδη υπάρχων κτίσμα. Έτσι, η Πρώτη Κυρία έχει την ελευθερία να διακοσμεί το σπίτι της όπως θέλει!
Δείτε πόσο όμορφο ήταν το master bedroom το 1981 και το 1992, με την εντυπωσιακή ταπετσαρία στους τοίχους και τον επιβλητικό καθρέφτη....




Δυστυχώς έχουμε φωτογραφίες μόνο από παλαιότερες διακοσμητικές προσπάθειες καθώς δεν έχουν δημοσιευθεί φωτογραφίες από την κρεβατοκάμαρα όπως είναι σήμερα, επί προεδρίας Ομπάμα. 

Δείτε επίσης κι αυτό:

Πώς είναι το καθιστικό της βασίλισσας Ελισάβετ;


Aυτό είναι το σπίτι της Madonna στη Ν.Υόρκη (με κοινόχρηστα 11.000 ευρώ το μήνα!)



Ετικέτες , , ,