Το σαλόνι είναι συνήθως το μέρος  του σπιτιού , όπου οι επισκέπτες συγκεντρώνονται και όπου οι ιδιοκτήτες του σπιτιού παρακολουθούν τηλεόραση ή παίζουν βιντεοπαιχνίδια. Η τοποθέτηση επίπλων σαλονιού θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις δραστηριότητες που επιθυμείτε να κάνετε στο χώρο του σαλονιού προκειμένου να σας εξασφαλίζει την απαραίτητη άνεση.

Σύνθεση για την τηλεόραση σε πολλές αποχρώσεις 


Πάμε μαζί να δούμε τις οδηγίες βήμα βήμα...





Tip 1

Ένας πολύ διαδεδομένος τρόπος να περνάμε το χρόνο μας στο σαλόνι είναι η παρακολούθηση στην τηλεόραση της αγαπημένης μας εκπομπής ή ταινίας με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Πριν καθήσετε λοιπόν αναπαυτικά στον καναπέ σας αυτό που θα πρέπει να είναι πρώτο μέλημά σας είναι να αποφασίσετε σε ποιο μέρος θα τοποθετήσετε το έπιπλο τηλεόρασης. Καλό είναι να μη τοποθετείτε το έπιπλο απέναντι σε καθρέφτες ή τζάμια για να αποφεύγετε τυχόν ανακλάσεις του φωτός στην τηλεόραση για να μην "καθρεφτίζει" η εικόνα.Σημειώστε λοιπόν που υπάρχουν πρίζες στο δωμάτιο και βρείτε τον κατάλληλο τοίχο ή μέρος οπού θα τοποθετήσετε το έπιπλο τηλεόρασης! Καλή προβολή!


Synthesi thleorashs
Σύνθεση τηλεόρασης σε minimal γραμμή

Tip 2

 Το επόμενο βήμα είναι τι άλλο, φυσικά ή τοποθέτηση του καναπέ σας. Αν έχετε ένα γωνιακό καναπέ τοποθετήστε τον με τέτοιο τρόπο που να μην κλείνει το χώρο του σαλονιού σας , μάλιστα στο εμπόριο κυκλοφορούν γωνιακοί καναπέδες οι οποίοι είναι ευέλικτοι και παρέχουν τη δυνατότητα να επιλέξετε εσείς κάθε φορά αν θα είναι η γωνία του στα δεξιά ή στα αριστερά. Με έναν τέτοιο καναπέ μπορείτε να διαμορφώνετε και να αλλάζετε το ύφος του χώρου σας όποτε εσείς το επιθυμείτε και να μη βαριέστε ποτέ. Υπάρχουν επίσης γωνιακοί καναπέδες πολυμορφικοί. Ένας πολυμορφικός γωνιακός καναπές διαθέτει αφαιρούμενη πολυθρόνα , οπότε ανάλογα με το χώρο σας μπορείτε να αφαιρείτε ή να προσθέτετε την πολυθρόνα όποτε θέλετε εσείς. 

Kanapes goniakos monternos
Καναπές γωνιακός σε παλ χρώμα


Για παράδειγμα αν έχετε τζάκι τις κρύες εποχές του χειμώνα μπορείτε να τοποθετήσετε την πολυθρόνα σας κοντά στο τζάκι και να απολαμβάνετε τη ζεστασιά και τη θαλπωρή που σας προσφέρει διαβάζοντας το αγαπημένο σας βιβλίο. Αν πάλι έχετε καναπέ που αποτελείται από τριθέσιο και διθέσιο η τοποθέτηση είναι αρκετά πιο εύκολη. Έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο επιλογές, ή θα τοποθετήσετε τους καναπέδες σας σε στυλ "Γ" ή αντικρυστά.

Σαλόνι μοντέρνο με διθέσιο & τριθέσιο καναπέ


Σίγουρα και στις δύο περιπτώσεις ο καναπές μπαίνει απέναντι συνήθως από την τηλεόραση για να απολαμβάνετε όπως είπαμε και πιο πάνω την αγαπημένη σας εκπομπή ή ταινία. Τέλος μια ακόμα συμβουλή και θα με θυμηθείτε...όταν απολαμβάνετε το αγαπημένο σας ποτάκι ή το καφεδάκι σας στο σαλόνι μερικές φορές μας δυσκολεύει να σκύβουμε κάθε τόσο στον χαμηλό τραπεζάκι σαλονιού που έχουμε! Μη σκάτε γι' αυτό, υπάρχει λύση. Μπορείτε να βρείτε ένα πολύ βολικό και κομψό βοηθητικό τραπεζάκι το οποίο συνήθως είναι πιο ψηλό από το τραπεζάκι σαλονιού για να ακουμπάτε το ποτήρι σας! Στην υγειά σας λοιπόν!

Σύνθεση σαλονιού από κρεμαστά ντουλάπια